fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Narazie mamy deklaracje: - Stokrotka - 30 zł miesięcznie + 50 zł jednorazowo -mama Fizi - 30 zł miesięcznie+ 10 zł jednorazowo - - Emilia - 50 zł jednorazowo - Iwi10 - 20 zł jednorazowo - MaxBurka - 50 zł jednorazowo - Majuska - 50 zł jednorazowo - Kinga - 30 zł miesięcznie - Agat24 - 20 zł miesięcznie - Elik - 50 zł miesięcznie __________________________________ Deklaracje stałe - 160 zł Deklaracje jednorazowe - 230 zł w sumie - 390 zł :multi: Quote
elik Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 fizia napisał(a):Oj to cudownie!!!!:loveu: To ja narazie wpiszę na listę Twoją drklarację, a jakby coś się zmieniło, to poprostu daj znać Ok. :p Czy sunia jest już w hoteliku ? Quote
fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Myślę, ze tak - Clo napsiała rano, że wszystko OK i podróż mineła spokojnie. Pewnie napisze więcej, jak wróci z pracy Quote
clo Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 no to jestem:)))zaczne od poczatku;P wyjechalysmy 5.40 z warszawy i juz rzed 8 udalo nam sie byc w schronie:)od razu chce sprostowac plotki co do samego schronu to w zyciu nie widzialam tak zadbanego miejsca.co prawda nie wchodzilam miedzy psie boksy bo nie dalabym ady i od razu chcialabym zabrac wszystkie ale patrzylam z odleglosci i naprawde schronisko robi wrazenie b.zadbanego:)p.kierownik oraz Pani ktora tam pracowala byli bardzow porzadku.przyprowadzono nam Kore ktora hmm..jest mixem z bokserem ale to boksio miniaturka doslownie!:P bylysmy w szoku ,ze jest taka malutka;p siega do polowy lydki max a chuda...niewyobrazalnie:(za to jest przekochana polowe drogi przesiedziala mi na kolanach albo lezala grzecznie na tylnym siedzeniu,nie wymiotowala ,nie slinila sie podczas podrozy byla bardzo grzeczna!jak ja dowiozlysmy to od razu zaczela wachac caly teren jednak pilnowala sie w miare nogi..i tak bardzo zal az bylo sie z nia rozstawac:(((bo ona mimo iz wiem ,ze nie byla z nami za dlugo to sie zdazyla tak troche moze przywiazac..albo zwyczajnie czuc bezpiecznie w naszym towarzystwie ..i nie chciala sie rozstac...:-(tak przykro mi bylo...ale wiem,ze bedzie miala dobrze:)dzis dzwonilam do Mori i kora podobno b.fajnie tuli sie i jest duzym pieszczochem natomiast na jedzenie rzuca sie jak szalona!moria daje jej kilka razy dziennie ale male porcje..zeby jej sie cos nie stalo bo to taka chudzinka..ale ona jak widzi jedzenie to poprostu wariuje!wiec to jest neico dziwne..bo w schronie podobno byla karmiona 3 razy dziennie i niby jadla..a zachowuje sie jakby od nie wiem jak dawna nie jadla..nie wiem czym to jest spowodowane tak do konca.Moria obiecala wklejac zdjecia i bede z nia czesto rozmawiac i pytac jak tam mala:)narazie uznalysmy ,ze przynajmniej ten miesiac bez ogloszen niech najpierw przybierze na wadze..:) dobra a teraz kilka spraw organizacyjnych po1:)komu mam jesczez wyslac numer konta na pw?czy jest ktos jeszcez chetny do wplat i nei ma nr konta? co z tymi bazarkami?czy da sie to jakos zorganizowac? i pytanie do majki jesczez jedno czy zrobilabys majus tez tekst dla naszego hotelikowanego przez wiosne hebanka slicznego?mysle,ze ten pieknis powinien szybo domek znalezc:) a i z dobrych wiesci moria obnizyla nam jescze nieco cene na 300zl!:multi: Quote
fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Moi Przyjaciele - Ania i Jacek zadeklarowali 30 zł miesięcznie!!:multi::loveu::loveu: Quote
fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Clo - jak Ci dziękować??:loveu::loveu: Tak się ciesze, że Kora już w hotelu. Pomyślałam, ze nazwiemy Ją Kora, bo tak miała na imię bokserka moich rodziców, miałam nadzieję, że to imię przyniesie Jej szczęście - i się udało!!:multi: Kora w schronisku miała do jedzenia suchy pokarm i puszki, ale może była w takiej rozpaczy, ze mało jadła, a teraz poczuła się bezpieczna? Super - 300 zł to już zawsze troszkę mniej :multi: Quote
fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Narazie mamy deklaracje: - Stokrotka - 30 zł miesięcznie + 50 zł jednorazowo -mama Fizi - 30 zł miesięcznie+ 10 zł jednorazowo - - Emilia - 50 zł jednorazowo - Iwi10 - 20 zł jednorazowo - MaxBurka - 50 zł jednorazowo - Majuska - 50 zł jednorazowo - Kinga - 30 zł miesięcznie - Agat24 - 20 zł miesięcznie - Elik - 50 zł miesięcznie - Ania&Jacek - 30 zł miesięcznie __________________________________ Deklaracje stałe - 190 zł Deklaracje jednorazowe - 230 zł w sumie - 420 zł :multi: Quote
taks Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 też myślę że w tym wilczym apetycie nie ma nic tajemniczego - po prostu suka "odtajała" psychicznie, poczuła bliskość człowieka i wróciła jej chęć do życia i apetyt. Może tez i jedzonko jest bardziej smakowite niż w schronisku.;) Poczekajmy jednak z euforią jak/czy zacznie przybierać na wadze bo ta chudość może być spowodowana nie tyle niedoborem jedzenia co problemami z przyswajaniem... Ja trzymam kciuki żeby to była tylko kwestia zranionej psychiki i "choroby sierocej" Quote
fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Ja też mam taką nadzieję, że wszystko będzie OK Quote
Cindy Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Musi byc ;) Ja mam taką słabośc do bokserów :loveu: A z Kory to taka kochana bieda, ze az łezka się w oku kręci... Uważam, ze nie będzie dużego problemu ze znalezieniem jej domu... Ale napewno tzreba bedzie uwazac... Czy myślicie o sterylce jak sunia trochę nabieże masy i siły? Quote
fizia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/heban-o-magicznych-oczach-w-hoteliku-u-wiosny-potrzebuje-100-zl-85041/ :loveu::loveu::loveu::loveu::Rose::Rose::buzi: Quote
Cindy Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 A Kora to bardzo popularne imie dla bokserek ;) Osobiscie znam 1, a 3 z opowiadań :-o Quote
clo Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 dziekuje majqa!!!link juz Fizia wkleila powyzej;)bardzo wszystkich prosze o zagladanie do tego czarnuszka slicznego bo on szybciej niz kora do adopcji gotowy:)))a to takie cudo i lezy mi na sercu.. z kora bedzie dobrze musi byc:) a co do podziekowan fiziu to nie ja sama tam jechalam bo gdyby nie gosia z ktora nas wiozla to by tej wyprawy nie bylo;)a wogole uwazam ,ze podziekowania naleza sie kazdemu kto tylko zajrzal na ten watek!i w jaki kolwiek sposob pomogl korze wiec poprostu mozna podziekowac wszystkim co tez od razu robie! DZIEKUJE!!!:calus: Quote
majqa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Clo, Hebanek i Kora zamkną narazie pomoc tekstową (nie wyrabiam się, za co przepraszam, wczoraj niestety musiałam już poodmawiać). Dawaj wobec tego link do Hebanka. Dopełnię tego zobowiązania i szlus. Quote
Sabina02 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Fizia, dostalam Twoj PM kilka dni temu. Moge podrzucic jakies 50 zl na Korunie, ale narazie tylko jednorazowo, bo juz mam spore platnosci na inne psiaki, sorry... :oops: Quote
Zuza i Noddy Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 fizia napisał(a):Narazie mamy deklaracje: - Stokrotka - 30 zł miesięcznie + 50 zł jednorazowo -mama Fizi - 30 zł miesięcznie+ 10 zł jednorazowo - - Emilia - 50 zł jednorazowo - Iwi10 - 20 zł jednorazowo - MaxBurka - 50 zł jednorazowo - Majuska - 50 zł jednorazowo - Kinga - 30 zł miesięcznie - Agat24 - 20 zł miesięcznie - Elik - 50 zł miesięcznie - Ania&Jacek - 30 zł miesięcznie __________________________________ Deklaracje stałe - 190 zł Deklaracje jednorazowe - 230 zł w sumie - 420 zł :multi: Fiziu, a czy miesięczna deklaracja 20 zł nie jest czasem od Agat21, bo osoba z takim nickiem odpowiedziała mi na pw i deklarowała taką kwotę? Edit: Sprawdziłam jeszcze w wyszukiwarce nie ma Agat24 Quote
_ogonek_ Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Podnoszę temat!!! Kora nie daj się! Kto będzie jej robił ogłoszenia? Kto zajmie się allegro? Quote
taks Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 clo napisał(a):narazie uznalysmy ,ze przynajmniej ten miesiac bez ogloszen niech najpierw przybierze na wadze..:) AdaK - chyba Ci coś umknęło;) Quote
iwi10 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Super wiadomości jak na razie wszystko się udało, aby tak dalej :multi::multi::multi: Ja mogę zrobić jej allegro z wyróżnieniem jak będzie gotowa na adopcje co do cegiełkowego nigdy takiego nie robiłam i jak ktoś się zna to proszę o pomoc:oops:adopcyjne już parę razy robiłam;) Quote
_ogonek_ Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 taks napisał(a):AdaK - chyba Ci coś umknęło;) zgadza się, umknęło :oops: Quote
necia25 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 ja również sądzę, że na razie lepiej wstrzymać się jeszcze z ogłaszaniem adopcyjnym - Korcia niech najpierw dojdzie do siebie ... chudzinka z niej straszna :placz: zapraszam wszystkich serdecznie na prowadzone przez Fizię bazarki na rzecz Korci: CIUSZKI DLA NIEMOWLĄT - na opłacenie hotelu dla gasnącej Kory (do 30.04.) Cudne PLUSZAKI, podarowane przez 4-letniego KUBUSIA, dla gasnącej KORY!! (do 30.04.) Quote
truskawa144 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 clo napisał(a): natomiast na jedzenie rzuca sie jak szalona!moria daje jej kilka razy dziennie ale male porcje..zeby jej sie cos nie stalo bo to taka chudzinka..ale ona jak widzi jedzenie to poprostu wariuje!wiec to jest neico dziwne..bo w schronie podobno byla karmiona 3 razy dziennie i niby jadla..a zachowuje sie jakby od nie wiem jak dawna nie jadla..nie wiem czym to jest spowodowane tak do konca. U nas też się rzucała,dlatego jadła po 3 razy dziennie (normalnie psy jedzą 2 posiłki) dlatego dostawała i puszki i suche zamiast gotowanego jedzenia i dlatego min. trafiła do szpitala. Musieliśmy się przekonać czy jej utrata wagi może być spowodowana chorobą,czy może ona sama przestała jeść (to się zdarza psom w depresji) czy to typowa reakcja boksera czy jeszcze coś innego. Przed przeniesieniem do szpitala była w boksie z fajnymi suniami które nie robiły problemów przy miskach (inaczej obsada boksu została by zmieniona już dawno) A Kora od początku pobytu u nas,a raczej odkąd ja ja pamiętam (czyli przed tą nieudaną adopcją i po) siedziała cały czas w tym samym boksie. Mówiłam,że Kora to straszny pieszczoch i bardzo lgnie do ludzi:loveu: Quote
Recommended Posts