truskawa144 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Wiem,że nie możecie sobie pozwolić na czekanie ale to nie ode mnie zależy tylko od tego czy będzie miał Wam kto wydać Korę. Ciężko mi się dodzwonić do kierownika teraz bo ma pacjentów więc jeszcze nie wiem czy będzie z samego rana. Mam nadzieję,że tak. Musi się wszystko wyjaśnić w ciągu godziny bo potem jadę na zebranie i już nic nie załatwię. Ale spokojnie,musi się wszystko udać. Napiszę zaraz jak się tylko czegoś dowiem. Quote
clo Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 ponawiam pytanie czy sunka bedzie miec obroze czy mam jakas kombinowac?nie mam za bardzo jak teraz;//cholerka..sorry,ze tak o to mecze ale posty skacza a ja musze sie jak najwiecej wywiedziec bo nie mam juz duzo czasu na dzialanie szcezgolnie ,ze musze jeszcze do pracy wpasc.. Quote
clo Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 dobra znikam z dogo narazie..prosze o smsa w sprawie obrozy i tego czy mozemy byc tak rano czyli o 8..na dogo bede pozniej Quote
truskawa144 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Już się porozumiałam z kierownikiem. Będzie jutro mniej więcej między 7.30 a 8.30 w schronisku,ew trochę poczeka ale ma potem umówione spotkanie w Urzędzie Gminy i musi na nie jechać. Ale przypuszczam,że spokojnie dojedziecie w 3h do nas,tylko nie zapuszczajcie się do Częstochowy (roboty drogowe,korki) ale skręćcie z trasy w Radomsku. Kora dostanie obroże. Dowiedziałam się tez,że ona już raz była adoptowana a potem wróciła do nas a konkretnie odebraliśmy ją właścicielowi bo okazało się,że puszczał ją luzem bez opieki. Wcześniej była u nas ok roku,po powrocie do schroniska dostała nowy nr 850 i na naszej stronie ma datę ponownego trafienia do schroniska 11.08.08 Ma też fotkę z tego dnia: Galeria Wtedy wyglądała dużo lepiej. Quote
fizia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 A ja mam następną deklarację miesieczną od Kingi, siostry mojego Radka - 30 zł Czyli jesśli Kora ma numer 850, to wynika ze strony schroniska, że będzie miała teraz jakieś 2,5 roku Kora w sierpniu Quote
majqa Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='truskawa144'](...) Dowiedziałam się tez,że ona już raz była adoptowana a potem wróciła do nas a konkretnie odebraliśmy ją właścicielowi bo okazało się,że puszczał ją luzem bez opieki.(...). O, to już jest coś! Quote
truskawa144 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Wtedy też była chuda (ale nie aż tak oczywiście) bo podobno facet ją wypuszczał żeby się włóczyła po wsi i nie pamiętał za bardzo o karmieniu itd. Jak dostaliśmy zgłoszenie i kierownik tam pojechał okazało się że to nasz pies,właściciel został "zjechany" a pies odebrany. Facet ma całkowity zakaz wstępu do nas i już nigdy psa u nas nie odstanie. Tyle wiem od kierownika,bo sprawdził w dokumentach. Quote
fizia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Narazie mamy deklaracje: - Stokrotka - 30 zł miesięcznie + 50 zł jednorazowo -mama Fizi - 30 zł miesięcznie + 10 zł jednorazowo - - Emilia - 50 zł jednorazowo - Iwi10 - 20 zł jednorazowo - MaxBurka - 50 zł jednorazowo - Majuska - 50 zł jednorazowo - Kinga - 30 zł miesięcznie __________________________________ Deklaracje stałe - 90 zł Deklaracje jednorazowe - 230 zł w sumie - 330 zł :multi: Quote
_ogonek_ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Podnoszę. Jejku myślałam że się poryczę :oops: Jaka biedna sunia :-( Podniosę - jedyne co mogę zrobić. Quote
iwi10 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Już przelałam pieniążki, trzymam kciuki aby wszystko się udało:kciuki: Quote
_ogonek_ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ludzie podniosę jeszcze raz. Bardzo bym chciała żeby to był tylko fotomontaż to zdjęcie :-(:-( Czy potrzeba Wam tekst do ogłoszeń? Quote
iwi10 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 AdaK napisał(a):Ludzie podniosę jeszcze raz. Bardzo bym chciała żeby to był tylko fotomontaż to zdjęcie :-(:-( Czy potrzeba Wam tekst do ogłoszeń? Ja mogę zrobić allegro do adopcji tylko potrzebuje tekst bo takich zdolności brak:oops: Quote
Doda_ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Adak - fizia ma rację, podnoszenie tez jest bardzo wazne :) Suńko, to już JUTRO! :loveu: Quote
fizia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ja myślę, że allegro się bardzo przyda, ale może jeszcze się chwilę wstrzymajmy, może niech troszkę dojdzie do siebie. Narazie najbardziej przydałoby się chyba to cegiełkowe, żeby mieć z czego płacić za hotel i ewentualne lecznie - choć mam nadzieję, że tu jedynym lekarstwem bedzie miłość i poczucie bezpieczeństwa Quote
necia25 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 właśnie wczoraj przeglądałam galerię schroniska i podejrzewałam, że to ta boksia, ale nie byłam pewna ... 3mam mocno za nią kciuki ... Quote
iwi10 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 fizia napisał(a):Ja myślę, że allegro się bardzo przyda, ale może jeszcze się chwilę wstrzymajmy, może niech troszkę dojdzie do siebie. Narazie najbardziej przydałoby się chyba to cegiełkowe, żeby mieć z czego płacić za hotel i ewentualne lecznie - choć mam nadzieję, że tu jedynym lekarstwem bedzie miłość i poczucie bezpieczeństwa Nigdy nie robiłam cegiełkowego ale jak by mi ktoś napisał jak się za to się zabrać to mogę zrobić. Quote
Isadora7 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Widzę że ruch koło suni a to dobrze wróży :) Quote
majqa Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Z wpisów wynikało, że mogę (pod kątem tekstu) i że jest sens poczekać jeszcze moment, by ociupinkę choć, przybyło informacji. Żeby zrobić dobry tekst, który nie uświerknie wśród innych podobnych (a hm...dobry tekst to też rzecz względna) potrzebne są konkrety, do ubrania je w słowa. Napisanie, tu idę skrótem myślowym, że sunia jest biedna, chuda, cierpi więc niech ktoś.... to jakby przy takim wysypie bidulek, mało. Zadałam wcześniej pytania i dziewczyny miały, co się da, pozbierać o Korce. Jeśli czujesz Ado, że obecne info są wystarczające, jasna sprawa, próbuj!!! Nie chcę Cię hamować, a wręcz zachęcam do działania, bo może masz super pomysł więc wprowadź go w czyn! Quote
_ogonek_ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Doda_ Co uż JUTRO? trochę nie jarzę... :oops: A tekst to do allegro cegiełkowego, czy też takiego ogloszenia dla psiaka? Może oba? Quote
_ogonek_ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ok, wymyśliłam cos takiego nie wiem czy jest do końca dobrze, bo pisałam na szybko :oops::oops: Kiedy człowiek wpada na swój kolejny „mądry” pomysł, ktos musi niestety ponieśc tego czynu konsekwencje. Pytanie jest jednoznaczne, kto? Odpowiedź jest równie prosta – to zwierzęta... Gdy słońce chowa się za chmurami znikają promyki nadziei, tak i tym razem się zdarzyło... Kora imię z pozoru ładne i pięknie brzmiące. Czy aby na pewno taka jest prawda? Czy na pewno chcesz ją znac? Ona ma zaledwie 2 lata. Piękna bokserko podobna sunia. Brzmi kolorowo, prawda? Jednak dalsza część tej historii jest o wiele bardziej niezwykła. Niestety, nie w sensie pozytywnym, na odwrót. Boksery źle znoszą pobyt w schronisku, ale Kora nie przypomina już radosnej suni, to szkielet. Ona się poddaje! Przyjacielska, miła sympatyczna Kora, czego chcieć więcej? Ona jedynie nieśmiało prosi o dotyk ludzkiej ręki, ale nie tej złej, która by ją zbiła, ale tej która przytuli ją gdy wróci ze szpitaliku w którym teraz przebywa. Człowiek, który ją wesprze, którego ona wesprze swą wielką psią milością... Kora przebywa teraz w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (Gmina Kłomnice, 25km od Częstochowy), ale już w środę jedzie do hoteliku. Jest jednak tylko jedno „ale” - potrzebne są pieniądze na opłacenie hoteliku, 320 zł miesięcznie. Pomóż, tak wiele dla Kory znaczy tak niewiele dla Ciebie. Nie bądź egoistą! Jeśli chcesz pomóc Korze i pomóc jej odzyskać dawny wdzięk i urodę wystarczy że wykonasz jeden telefon: (+48 )518125320 Liczy się każdy grosz, nie bądź obojętny, pomóż!!! Podoba się? :oops: Quote
Recommended Posts