Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uważacie że psy liżą ludzi z niedoboru jakis witamin, czy poprostu aby okazać miłość albo przeprosić? Moim skromnym, prostym zdaniem chyba jedno i drugie... Moj pies jak na niego nakrzycze to kuli ogon, uszy ,a pozniej wskakuje mi na kolana i lize. Taki cwaniak, myśli że mu na sucho ujdzie;p

Posted

Saint sądzę, że Dominice chodzi o nasz pot a jak wiadomo są tam sole (sodu, magnezu i potasu) oraz inne mikroelementy, których może brakować psu. Albo chodzi po prostu o słony smak naszego potu.
Też się zastanawiam dla czego Maks liże z uporem maniaka moja mamę i czasem mnie i sis...

Posted

Mi się wydaje, że robią to z miłości ;)...

Mój poprzedni psiak nas wylizywał, a później ustawiał się do głaskania... a jak przestawaliśmy głaskać, to były szybkie 2-3 liźnięcia i pokazywał, że mamy głaskać dalej :evil_lol:
Obecne suki zaś liżą tylko mnie - mojego męża raczej nie ruszają, a o polizaniu dziecka już w ogóle nie mam mowy - nie chcą i koniec

Posted

Moje mnie tylko lizą, jak chcą jeść, albo jakieś drobne skaleczenie, albo tma gdzie mnie boli... :lol:
Mój jamnik z wadą zgryzu (w avatarze) liże mnie i innych tylko dla tego, że.. język go swędzi :cool3: więc powody są różne. ;)

Posted

Słyszałam opinię, że psy liżą, gdy chcą zdominować, ale chyba to nieco przesadzone.
Mój psiak mnie liże często i bez okazji i jakoś się dogadujemy.

Poza tym uwielbia mnie lizać świeżo po tym, jak potraktuję się balsamem do ciała. Oderwać go wtedy nie można.

Posted

Co do lizania:eviltong:.Napewno z miłości:]]] zawzse te jenzzzzzzzzorki są w ruchu.Ale u jednej mojej suczki zaobserwowałam manie tuszu do rzęs..:/
Wystarczy,że się zapomne i już mam oko wylizane:shake: