Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam sie czy wiecie cos na temat firmy "Drugi dom".

Widziałem dzis u veta plakacik całkiem fajny z krótkim opisem adresem www itp.

Niestety strona jeszcze nie działa (underconstruction) wiem tylko ze to cos w stylu zostawiania psa u kogos w domu podczas wyjazdu...czyli nie żadne hotele i kojce ...tylko normalny dom.

Macie jakies doświadczenia z tego typu lub ta firmą/organizacją??

W styczniu będę chciał wyjechac na 2 tygodnie wygrzac sie gdzieś na plaży...:) no i raczej suńki ze mna nie pojadą. Jedna moi rodzice jeszcze mogli by sie zaopiekowac no ale mam kłopot z drugą.Dlatego tak pomału zaczynam szukać i rozgladać sie za opieką nad jedną z suczek podczas mojego wyjazdu.Doradźcie coś plis..!;)

Posted

Ja mam zaprzyjaźnionych ludzi, którzy kiedyś mieli psa. Po odejściu ich suczki stwierdzieli, że nie biorą następnego psa, bo ich nie stać na jego utrzymanie i tereaz od czasu do czasu przyjmują od znajomych psa na czas urlopu, oczywiście za jakies pieniądze, ale nie wygórowane. Pies ma dobrze, bo jest w domu i jest jedynym psem. Opiekują sie nim wspaniale. Moja suka bardzo lubi u nich zostawać, jest rozpieszczana do granic możliwości. Czuje się jak w swoim domu i nie ma stresów.

Może zaproponuj jakmiś znajomym taka usługę. Lepiej tak niż zostawiać psa w jakimś hotelu, gdzie może się stresować. Pozdrawiam.

Posted

popieram wiwe,

uwazam ze lepiej oddac psiaki do kogos zaufanego bo nie wiesz jak beda traktowane w takim "psim hotelu" podczas twojej nieobecnosci

ja bym na twoim miejscu porozmawial z rodzicami bo dwa psy to jeszcze nie az takie utrapienie,

moja mama ma dwa psiaki, ja mam dwa i czasem jej zostawiam moje potwory i jakos sobie radzi

Posted

Jasne ,ze najlepiej "pożyczyc " psa zaufanym ludziom ale co kiedy z jakis przyczyn nie mozna tak zrobic?? Poza tym nie mowie o kilku dniach tylko bitych 2 tygodniach...wiecie wszyscy znajomi albo maja swoje zwierzaki na głowie albo równiez wyjeżdżaja i jak sobie poradzic?? Najlepiej nie wyjezdżać...no i tak od dłuzszego czasu robie ale w końcu mój wypoczynek jest tez wazny....;) no i tak awaryjnie gdyby faktycznie nie szło znaleźć chetnych wśród znajomych warto by się zorientowac jak to jest naprawde z tymi niby hotelami dla psiaków.

Posted

jahu11 - porozgladaj się wśród poznańskich dogo-bulo-maniaków. Może uda się z kimś zawrzeć taki ukłąd, że ktoś weźmie pod opiekę twojego psa (na te dwa tygodnie) a za to Ty później weźmiesz psa od tego kogoś. Ty chcesz w styczniu - to może w zamian zaoferujesz opiekę w okresie ferii szkolnych, wtedy jakś mamuśka będzie mogła spokojnie wyjechać z pociechą nie denerwując się o psa. Przy zamieszkiwaniu w tym samym mieście to psy i ludzie mają szansę poznać się, mozna sprawdzić jak się tolerują, np. zostawić psiak na jeden dzień, powoli przyzwyczaic psy do zosatnia z tą drugą osobą, tak aby nie było rozpaczy.

Posted

a może lepiej poszukaj znajomego który by zamieszkał w Twoim domu z Twoim psiakiem.

Psiak będzie spokojny bo będzie u siebie no i napewno znajdziesz kogoś kto się zgodzi w końcu nie wszyscy mieszkają sami :roll:

Tak robi moja siostra (a ma dwa stafford'y i kota) jak wyjeżdza na dłużej i działa :)

Może warto pomyśleć :hmmmm:

Posted

Też tak było u mnie przez kilka lat. W czasie moich wyjazdow mieszkała u mnie moja koleżanka, ktora lubi i umie sie zajmować psami. Moja Tośka ją bardzo lubila, ale się skończyło jak opiekunka wyjechala zagranicę. To też jest dobry pomysł, aby zwierzyna się dobrze czuła, zostaje przecież w swoim domu.

Posted

Ja tez uwazam że najlepiej jak pies może zostac w swoim domu pod opieka kogos zaufanego, zawsze znajdzie sie jakis chętny na opieke plus bonusy 2 koty i szybki komputer stałe łącze oraz dużżo filmów :D

Ale opieka przde wszystkim!

\Najczęsciej jednak na dłuzsze wyjazdy zabieramy Lilit ze sobą decydując się na psa stwierdziliśmy, że robimy tak żeby wszyscy byli zadowoleni, a teraz w coraz więcej miejsc mozna zabrać pupila, a na wycieczki zagraniczne na razie mnie nie stać :wink:

pozdrawiam

Posted

Z tym komitetem to dobry pomysł jest :D

My w tym roku byliśmy z Lotką dwa tygodnie w chorwacji, można spokojnie znaleźć fakny pensjonat gdzie z psem przyjmą bez problemu, jak ktoś chce namiar na bardzo fajnych ludzi na wyspie Rab, w spokojnym miejscu, gdzie są piaszczyste plaże, to zapraszam na priv.

p.s.

za rok jedziemy z dwoma zbójami :evilbat: :lol: