Doda_ Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Moja babcia w zeszłym roku znalazła gołębia, który nie umiał fruwać. Byliśmy z nim u weterynarza i powiedział że ma coś z kościami (w jednej skrzydle) ma jakiś guzek ale nie wiem czy to jest to czy nie. Nie może fruwać. Mieszka do dziś u mojej babci w pokoju, cały pokój jest także jego :lol: Przyjazny, nie boi się ludzi. Ale idzie wiosna i gołąb nie wytrzyma już, dziubie w szybę i traci apetyt, przylatują do niego inne gołębie i przez szybę się 'spotykają'.. Bardzo sie meczy, choc ma dobre warunki u babci, jedzenie zapewnione i picie, ale brakuje mu partnerki. Nie wypuścimy go. Jeśli ktoś ma gołębnik, może i inne gołębie, to on czeka na taki domek.. chcemy zeby w nowym domku był bezpieczny, mógł miec partnerkę.. Co prawda, wet-siostra zaoferowała mu domek, ale to az w Przemyślu i o transport nie jest łatwo. Idzie wiosna i gołab jeszcze bardziej się meczy. Gdyby znalazł się transport do Przemyśla to gołab tam pojedzie. /Nie poszliśmy już więcej do weterynarza ponieważ to weterynarz gryzoni, tu na Śląsku nie znam weterynarzy ptaków. A ten weterynarz u którego był gołąb, mówił ze prawdopodobnie nie będzie juz fruwać..jednak nie my nie wiemy czy to prawda/ Quote
Wet-siostra Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 To prawda,gołąbek ma u mnie miejsce zaklepane,tylko ten nieszczęsny transport... Ale może ktoś z bliższych miejscowości zechce przygarnąć gołębia? Oswojony potrafi być naprawdę dobrym przyjacielem...(Promyk lata za mną wszędzie...) Quote
Doda_ Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 On całymi dniami siedzi na pudełku przy szybie, czeka na innych gołebi.. Przylatują.. Gdy nas nie ma to podobno chodzi po pokoju ale szybko wraca na swoje miejsce, bardzo grzeczny :) Pozwala pogłaskać i psa się nie boi. Babcia ma suczkę, która na dworze goni gołębie ale w domu to mu nic nie zrobi :evil_lol: Biedny, idzie wiosna, coraz bardziej prosi o wypuszczenie na wolność.. Quote
Wet-siostra Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Szkoda,że mieszkam tak daleko...:roll: Transporciku,znajdź się...:oops: Quote
Wet-siostra Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 .......................................................... Quote
Wet-siostra Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Niedobrze....:-( Zaczyna się sezon lęgów,łączenia się w pary...:oops: Ten gołąbek będzie coraz bardziej nieszczęśliwy...:-( POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Doda_ Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 podniose... wczoraj babcia mowila ze golab jeszcze coraz bardziej prosi o wypuszczenie..:( Quote
Doda_ Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Gołąb ma już nowy domek.. Wczoraj wyjechaliśmy go zawieźć :cool3: Quote
Wet-siostra Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Super! mam nadzieję,że będzie mu tam dobrze.:loveu: Quote
Doda_ Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Golab ma sie dobrze, juz szuka drugą polowke. Nie fruwa. Oto on, ten szary: Moja babcia, ktora przez rok sie nim pieknie opiekowala, golab byl lobuz, probowal ucieknac i juz raz mu sie udalo, babcia z kilka pietra bloku musiala schodzic i lapac go... Zmarła na poczatku tego miesiaca. Bardzo nam jej brakuje. Jestem jej bardzo wdzieczna, ze dała dom tymczasowy takiemu lobuziakowi, dzięki niej goląb zyje i mieszka w nowym domu. Quote
Recommended Posts