Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj dziewczyny, wiem, ze zasłużony lincz mnie czeka. Jak się człowiek czasowo nie wyrabia ze wszystkim, to trudno o chwilę wolnego czasu na surfowanie w sieci. Myśli się, że minie dzień, dwa, a potem się okazuje, że mijaja nawet tygodnie, a czasem nawet miesiące.
Nie będę za każdym razem przepraszać, bo juz mi głupio, ze tak rzadko się odzywam, lecz wierzcie tak dużo się u mnie dzieje, ze nie starcza mi na wszystko czasu.
Stęskniłam się jednak za Wami i korzystam z chwili w pracy, zeby cos napisac. Nie zapominam, cały czas pamiętam. Czasem będę bywać czesto, czasem rzadko, lecz wracać będę zawsze. Także jak by duża tęsknota była, Tomcug wal na maila :)

Ostatnio z psiakiem rzadko się widywałam, bo mialam m.in. remont mieszkania, ale te pare chwil z nim spedzonych.. naprawde serce mi sie kraja za każdym razem kiedy dom rodzinny muszę opuszczać... normalnie ten pies jest tak niesamowicie kochany przez nas, że nie macie pojęcia. JEst mu chyba az za dobrze, hehehehe
Czasem wrecz tak rozbestwiony zlosliwiec sie robi, że trzeba ustapic. Mnie najbardziej bawia sytuacje typu: siadamy do stolu, a pies oczywiscie gdzie? od razu wskakuje na kanape i wsadza pysk pod pacha, albo miedzy rodzicami sie rozpycha, zeby zobaczyc co tam smacznego na talerzu sie pojawilo. hehehe
w sumie wszystko wokol tego sie toczy. Wystarczy, ze ktos w kuchni zapali swiatlo, a pies juz tam biegnie i stoi w oczekiwaniu, że moooooożee mu się coś dostanie do jedzonka. To jest pies, który mógłby jeść 24 godziny na dobę.
Na szczescie tak nie jest. Rozpasli go tylko robotnicy kiedy byl remont dachu, o ktorym pisalam, i choc moze nie wszystkie jeszcze zbedne kilogramy mu ubyly, to uwazam, ze trzyma się całkiem nieźle :))
Regularnie jest zawożony do weterynarza, gdyż średnio co półtora miesiąca musi mieć oczyszczane "narządy". Na spacerki chodzi i niestety wciąż rzuca się na duże psy. Ja z nim dawno nie byłam na spacerze, ale tak się dowiedziałam z relacji. Raz to Tacie nawet rękę uszkodzil, tak się wyrwal ze smyczy...
Mimo psa kanapowca, pocieszające jest to, że w miare już nauczyl się sam zaplątywać w koc, to jest przykrywac sie samemu. Jak nikogo nie ma to spi, juz ma swoj rytm, wiec jak nagle duzo ludzi w domu jest, to caly dzien biega i szaleje, a potem taki zmeczony chodzi.. jest taki słodki :))) i taki przytuliński. On juz wie, kiedy przychodzi mama, kiedy ja przyjezdzam, juz sie nauczyl. Z Tata robi prawie wszystko, nawet mu ostatnio "pomagał" w skladaniu regałów..hehehe
Zastanawia mnie czasem tylko jak to jest, że pies sąsiada (bernardyn-suka) uwielbia go, a on, wiecznie na nia tylko szczeka :(
Sama jestem ciekawa. To będzie pierwsza wigilia z nami i pierwszy sylwester, o który z wiadomych względow troche sie obawiamy. Wierze, ze jednak szoku zbyt wielkiego nie bedzie i jakos to przetrwa.
Na pewno powstana nowe fotki w czasie świat, więc możecie się spodziewać, że po swietach na pewno tu cos podrzuce :))

Mam nadzieje, ze Wasze psiaki dobrze się maja. W święta pewnie troche czasu w koncu bede miała, to sobie poczytam na Forum :)
Bede Wam wdzieczna za rade w pewnej sprawie. Na wiosne bede chciala przekonac rodzicow do wziecia kolejnego lub nawet dwoch psiakow, ale takich duzych do ogrodu (nie do domu) i czy moze macie jakies wskazowki, zeby pogodzic psa domowego z ogrodowym? mielismy juz takie sytuacje, od zawsze, tylko to bylo co innego, bo zawsze sie razem wszystkie wychowywaly, a teraz po prostu pies "dojdzie". nie chcialabym, zeby było dużo scen zazdrości czy ew. kłótni. Jak najlepiej to zorganizować?

Posted

A jednak doczekałam się odpowiedzi. Małgosiu, to nie jest tak, że ja się martwię o jamnisia, bo tak nie jest. Kiedy tylko Was zobaczyłam to od razu wiedziałam, że jamol miał wyjątkowego farta. Po całej tej tułaczce naprawdę zasłużył na takich właśnie ludzi. :lol:

Tylko tak zwyczajnie tęsknię, bo ten łotr ma w sobie coś takiego, że niie da o sobie zapomnieć. Widzę, że nadal rzuca sie na inne zwierzaki, ale najlepsze jest to, że na nasze nigdy nie szczekał. kiedy tylko dostał ode mnie pierwszy raz jedzonko to już był kupiony. Stał pod naszą furtką, lizał pychol Katii przez szczebelki i gonił wszystkich, kto chciał do nas wejść. Poczuł, że należy uznać ten teren za swój i bronić należycie. Co było robić, trzeba było wpuścić. ;) Ale na spacerkach miał właśnie takie odbicia, biegał, szalał i nagle zaczął skakać na grzbiet Katii i szarpać za sierść. Potrafił wyrwać cały kłębek. :crazyeye:

Ale ma w sobie tyle wdzięku i uroku, prawda? Nie mogę Ci udzielić rad odnośnie drugiego psa, ponieważ nie mam doświadczeń. Mamy 2 psy, ale oba w domu i też są zazdrosne okropnie o siebie.

No to teraz czekamy na foty, bardzo chciałabym zobaczyć milusinskego. :p:p:p

Posted

Wszystkim, którzy pamiętają naszego jamnisia, Plucikowi i jego wspaniałej Rodzince samych radosnych chwil, rodzinnego szczęścia, pogody ducha i szczęścia w nadchodzącym roku.

• 4 weeks later...
Posted

Witajcie w Nowym Roku!! Zycze calemu forum, aby tylko same wspaniale wiadomosci sie pojawialy!! Zdrowie kazdemu psiakowi dopisywalo, a Wam go nie brakowalo :))
Powiem tak, teraz siedze w pracy. W niedziele jade na poszukiwania Aniola. Potem wstapie do psiaka i napisze kolejna relacje: ze Swiat, itd.
Tomcug, wcale Ci sie nie dziwie. Tu nie chodzi o zamartwianie sie, doskonale Cie rozumiem. Ostatnio rzadko tego Cudaka widuje i rowniez tesknie za nim niemilosiernie. Ten pies jest bardzo kochany. Mama jest na niego obrazona, bo uznaje tylko Tate, ale on z nim bardzo duzo czasu spedza, razem w ogrodku pracuja i chodza na spacery poza ogrodzenie. Tylko troche dyscypliny im brak. Tylko jak ja przyjezdzam to go ucze roznych rzeczy :) Dobra, napisze jak tylko znajde chwile, zeby zgrac fotki na komp, czyli do konca tygodnia.
Pozdr

• 2 months later...
Posted

zajrzycie proszę na wątek Albinki, która jest pod opieką Jaagi...
sytuacja bardzo ciężka...mamy 2 alternatywy uzbieranie 5tys albo śmierć
pomóżcie nam jej pomóc..ona już tyle przeszła, a mimo to ma ogromną wolę walki!
http://www.dogomania.pl/threads/1772...eczenie/page76

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=981754914 -allegro cegiełkowe! Albinka czeka na nasza pomoc!

Niech te Święta będą radosne dla wszystkich...
Wesołych Świąt!