kiwi Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Rysia znalazła moja mama 25 lutego. słaniał się na nogach, miał odmrozone łapy. Przez 2 dni w zasadzie tylko spał przykryty kocykiem teraz zaczyna się już otwierać, jest coraz abrdziej radosny. Rysio nie umie jeść ani pić z miski :oops: Trezba mu podkładać pod pyszczek , inaczej sie nie napije ani nie zje. ale już zrozumiał,że jeść powinno się na stojąco ;) Rysio jest cudowny :) kkocane zwierzątko, neiprawdopodobnie grzeczny!!! bardzo łagodny i przyjacielski, uwielbia ajk się an niego zwraca uwagę. jest potwornym śpiochem, wskakauje do sofy i tzreba go zawinąc w kocyk, po minucie juz słychać jak Ryszard chrapie :loveu: Szkoda mi Rysia bo u mnie siedzi całymi dniami sam :( mnie nie ma od rana do wieczora w domu :( a on tak lubi jak sie z nim spędza czas... podkłada łebek... Rysio jest niewielki, młodziutki - wciaz siusia jak dziewczynka :loveu: Narazie troche chudy i pająkowaty ;) ale mu bardzo ładnie patrzy z oczu:) nie am w nim cienia agresji, ani razu nie próbował się bronic zębami, pomimo, że robiłam mu kąpiele łap, miał bardzo wygryzione od soli. Rysiowi jest potrzebny dom, bo u mnie nie ma luksusów a bardzo sie przyzwyczaja :( zobaczcie Rycha :) Quote
kiwi Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Rysio jest na zwierzakachwkrakowie, jutro mu zrobie allegro. wystawię tez bazarek dla Rysia, ma chore uszy które potzrebuja leczenia, lekkie wyłesienia ze strupkami na skórze, pewnie nie był nigdy odrobaczany, muszę tez go zaszczepić p/chorobom i wściekliźnie :oops: Rysiu nie umiał chodzic na smyczy a najwiekszym przysmakiem Rysia jest suchy chleb :shake: Jak niosłam ptakom to chciał się zabić, jakbym mu mięso dawała :( mam podejrzenie skąd jest rysio :( taka rudera koło tomexu z niekoniecznie w pełni władz umysłową kobietą :( ona miała pełne podwórko takich beżowych psów :( Quote
moana Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Rysio jest absolutnie piękny :loveu: Myślę, że szybko znajdzie dom... Quote
kiwi Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 rysiu w pigułce: YouTube - Rysiu szuka domu Quote
kiwi Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Nikt do Rysia nie zaglądnął :( Rysio jest cudowny :( z każdym dniem kradnie mi serce coraz bardziej... On był bardzo skrzywdzony, boi się jest bardzo bardzo posłuszny. ma amatorsko obcięty ogonek, na końcu wisi kawałek skóry. Taki jest kochany, mówię wam! Oddałby całe serduszko człowiekowi! Jest taki uległy, że gdyby ktoś mu krzywde robił to nawet się nie obroni, tylko będzie patrzył :( Quote
moana Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ja zaglądam! Słodziak z Rysia... Wyobrażam sobie, że z dnia na dzień będzie Ci się z nim trudniej rozstać, kiwi... :roll: Quote
kiwi Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 No to zapraszamy do zaglądania :loveu: Moana on jest taki podbny do twojego rudka! biegnij ryszard na górę :) Quote
moana Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 kiwi napisał(a): :loveu: Moana on jest taki podbny do twojego rudka! Oj, bardzo rudkowaty :loveu::placz::loveu: Ludzie, to najcudowniejsza psia odmiana! Rysio wydaje się być ideałem... Quote
kiwi Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 ja nie wiem jak ja go oddam, to jest taka delikatna sierotka! patrzy swoimi bursztynowymi oczkami na mnie i patrzy cały czas! jest taki grzeczny i taki kochany, że po prostu szkoda gadac! to jest psi ideał, moje ciągle łobuzują, szczekają, gonią, porywają jedzenie ze smietników :angryy: a on nic! lezy całymi dniami przykryty, troche pobiega i już zasypia pod kocykiem :) Quote
Jagienka Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Biszkopt, przepiękny :-o Moriopodobny też :loveu: kiwi, Ty to masz rarytaski... Quote
kiwi Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Ryszard był dzisiaj bardzo dzielny na przeglądzie w lecznicy, został odrobaczony, odpchlony, w piątek szczepimy p/wściekliźnie :) Quote
kiwi Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Rysio sie strasznie przyzwyczaja do nas :( dałby sie pokroić za to, żeby go przytulać. zaraz zrobie bazarki na rysia i nne krakowskie psiaki. Quote
kiwi Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 bazarek m inn na ryszarda : http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-krk-kolekcja-15-ksiazek-agaty-christie-stan-idealny-kup-teraz-132823/#post11901290 Quote
kiwi Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Rysiek wył dzisiaj cały dzien :( moje psy spały a on wył także go było słychac an końcu ulicy :( Quote
Asior Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 ojej, jak fajnie :) strasznie szybko :) A powiedz mi, to Ty znalazłaś Panią czy Ona Ciebie???? Quote
kiwi Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Biedny Rysio, tak nie lubił jak wychodziłam z domu.... płakał biedny... ale dzisiaj dla Rysza był szczęsliwy dzien!!!! Rysio poszedł do swojego domku :) poszedł bo dzieli go od naszegod omu tylko jeden inny dom :D Rysio zajął miejsce suni ze schroniska, która zmarła w listopadzie :) nie mam żadnych wątpliwości co do dobroci tego domu, tylko boję się, że to za blisko, on się do ans przyzwyczaił... żeby tylko nei chciał wracać... tak sie ciesze, trzymajcie ze mną prosze kciuki za Rysia i nowy dom!!! Quote
moana Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Oj :multi: wiedziałam, ze szybko pójdzie :eviltong: Trzymajcie się, kiwi i Ryszardzie... Quote
kiwi Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 moja mama chodziła na spacery z z rysiem i co rusz jakiegos sąsiada spotykała a u nas prawie sami psiarze. no i sie zgadały, że jedni sąsiedzi się wybierają do schroniska bo im sunia zmarła. Quote
kiwi Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Cała rodzina zachwycona Ryszardem :) śpi na wersalce, z głowa na podusi :) wiedziałam,że o taki dom mogę być spokojna!!!! Quote
moana Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 No to super! Wiadomo, że każdy pies prócz swojego człowieka musi mieć sofę (ewentualnie fotel) i swoją podusię, obowiązkowo :) Quote
Recommended Posts