Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
W sobotę będę w schronisku i dowiem się czegoś konkretnego na temat domu Sancho. Aktualnie dochodzą do mnie różne i niezadowalające informacje na ten temat :(

a jakie niezadawalajace informacje Cie dochodzą??????????

Ze schroniska i od kierownictwa?

Sanczo sie odnalazł po kilku dniach.........jest caly i zdrowy
...... a wolontariusze zajmijcie sie tym co przynosi odpowiednie pozytywne skutki a nie szukaniem niepotwierdzonych i nieprawdziwych sensacji.

Posted

Sanczo teraz Saper ma wspanialy charakter, pierwszy pies jakiego widzialam, ktory dyskutuje, kłoci sie i obraza. Jest niezmordowany ...kilka razy w tygodniu jezdzi nad jeziora i aportuje, kiedy Pan juz nie ma sily rzucac kija klóci sie i pyskuje. Ma bardzo silny charakter łowiecki co świadczy ze byl psem polujacym ... byl juz dwa razy na polowaniach ... kaczki nie odpusci az znajdzie... sprawia mu to nieziemka satysfakcje...jest w swoim zywiole!!! Przytula sie jak dziecko i mruczy jak kot.....niesamowite..... Co do agresji do psow to jest mocno przerosnieta opinia... toleruje male psy i suczki, duzych nie lubi, aczkolwiek byc moze z czasem uda sie zsocjalizowac.
Jedyna wada i uciazliwa to jego ucieczki. Kilkakrotnie probowal uciekac ... taka ruda szlaja...Uwielbia wolnosc... w schronisku rowniez mu sie zdazalo, ale zawsze wracal, wiec nadzieja w tym, ze jak pozna teren to przy kolejnej ucieczce bedzie wiedzial gdzie ma dom.
Wbrew plotkom ma naprawde bardzo dobrego Pana i jest bardzo kochany. W przeciwnym razie spowrotem trafilby do schroniska po "dobrych uczynkach wolontariuszy i rzekomo Pani z Toz-u, ktora nie wie jak sie nazywa, albo nie umie sie przedstawic"
Jezeli macie jakies pytania czekam..........
Saper jest u mnie ...

Posted

Nati5 cieszę się, że Sancho vel Saper się odnalazł :D

Dowiedziałam się, że zaginął i wiadomości te zostały potwierdzone w schronisku.
Nigdzie nie napisałam, Sancho ma niedobrego Pana :o
Chyba mnie z kimś mylisz, Nati5 :wink:

Mam nadzieję, że to ostatnia taka wyprawa Sancha i już wszystko będzie ok :D

Posted

Nati5 - witam i bardzo się cieszę, że Saper jest u ciebie i że storzyliście mu warunki do dobrego, aktywnego życia polującego psa!! To wspaniale słyszeć że jest kochanym psem i że w końcu doczekał się na właściwego człowieka. :D
Czyli, że wyżły trzy z Krzesimowa są teraz wszystkie szczęśliwe i mają kochających opiekunów. :angel: :angel: :angel:
szczególe ucałowania za moim pośrednictwem przesyła Sigma vel Luka!!

A jak odkryliście Sapera w schronisku?? :o

Posted

Witam po ponownym postawieniu na nogi systemu i powrotu do zycia wirtualnego....

Sanczo vel Sapera widzialam juz ponad rok temu w schronisku. Niedawno jednak tata stwierdzil, że kupi wyżla.... namowilam go na schroniskowego. Pojechal...umowil sie z kierowniczka, że wezmie go na spacer i nad jezioro na probe... a potem bylo juz mu szkoda go odwiezc spowrotem i zostal. Rodzice maja w domu 2 yorki i rowniez schroniskowa mala suczke, wiec nie ma mozliwosci trzymania go w domu. Ma swoje pewne zachowania, ktore zupelnie to wykluczaja, ale ma fajne warunki w firmie.
Oburzylam sie dlatego ze w dzien kiedy uciekl pojawila sie u nas pani prawdopodobnie z TOZ-u, ktora zapomniala swojego imienia i nazwiska z kilkuosobowa obstawa i wyszla niezla awantura...... a takie stwierdzenia ze: "dochodza mnie nienajlepsze informacje"... jest prowokacja.

• 1 month later...
Posted

Chciałabym ogłosić, że dokładnie w niedzielę 15 stycznia minie PIERSZY ROK naszego wspólnego cudownego wyżełkowego życia!!!:loveu:

" class="ipsImage" alt="">

I jest to także rocznica mojego debiutu na dogomanii, dzięki której poznałam tyle cudownych osób. Dogomianiaczki jesteście SUPER !!!!:lol:

Posted

[quote name='tanitka']Chciałabym ogłosić, że dokładnie w niedzielę 15 stycznia minie PIERSZY ROK naszego wspólnego cudownego wyżełkowego życia!!!:loveu:

I jest to także rocznica mojego debiutu na dogomanii, dzięki której poznałam tyle cudownych osób. Dogomianiaczki jesteście SUPER !!!!:lol:
to właściwie takie Dogo-Urodzinki :laola: :new-bday: :BIG: :BIG:

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

I pozdrowienia od Luki z Mazur- pierwszy wypad w tym roku!!!:loveu: specjalnie dla Murki:p