kanna Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Panca napisał(a):przemyslalam to wszystko i mysle ze mozna pieniadze z Thora przeznaczyc na ta biedulke my Ją załatwimy piorunem jak Thora..:evil_lol:.:loveu: na pewno coś zostanie... i następny....:evil_lol: plan mam taki.. wponiedziałek z samego rańca sunię ze schronu do weta...tam ją odrobaczamy , szczepimy i robimy wszystko co trza... a potem siup...szybciutko do hoteliku... tam jeszcze spacerek zrobimy, karmionko...i spać... to ja.. wy pracujecie nad domkiem...:eviltong: Quote
IKA & SONIA Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 kanna napisał(a):my Ją załatwimy piorunem jak Thora..:evil_lol:.:loveu: na pewno coś zostanie... i następny....:evil_lol: plan mam taki.. wponiedziałek z samego rańca sunię ze schronu do weta...tam ją odrobaczamy , szczepimy i robimy wszystko co trza... a potem siup...szybciutko do hoteliku... tam jeszcze spacerek zrobimy, karmionko...i spać... to ja.. wy pracujecie nad domkiem...:eviltong: Kanna zbierz trochę info o zachowaniu dziewczynki żeby był jakiś opis do ogłoszeń :evil_lol: Quote
kanna Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 IKA & SONIA napisał(a):Kanna zbierz trochę info o zachowaniu dziewczynki żeby był jakiś opis do ogłoszeń :evil_lol: zbiorę:razz: ....choc wydaje mi się, ze dopiero jak się oswoi z nową sytuacją ...no i jej zdrówko.. chorej jej nie damy...będzie dobry opis... dziękuję:loveu: Quote
Ati Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 na leczenie- do Anii na pv na hotelowanie- na konto hotelu dla zwierzat w Wieliczce: Tomasz Czaplak , Lednica Gorna 30, 32-020 Wieliczka, Hotel Psia Kosc, 58 1020 2892 0000 5902 0022 2943 z dopiskiem Wyzelkowata z Olkusza Quote
IKA & SONIA Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 kanna napisał(a):sucz bezpieczna- juz pod naszymi skrzydłami:angel: jak odsapnę...napiszę i doczepię zdjęcia- jak odsapnę bo zrobiłam dziś prawie 200km a mała była niełatwym pasażerem... Wspaniale, czekamy na wieści! :lol: Quote
kanna Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 sucz bezpieczna- juz pod naszymi skrzydłami:angel: jak odsapnę...napiszę i doczepię zdjęcia- jak odsapnę bo zrobiłam dziś prawie 200km a mała była niełatwym pasażerem... Quote
kanna Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ze schronu pojechałam prosto do weta..( w olkuszu trochę marudzili zanim mi ją wydali.. z uporem twierdzili, że takiego psa juz nie ma... dobrze, że wiedziałam , że szukać mam w budzie...a że uporem przewyższam średnią krajową ...no..) sucz u weta został zaaplikowany od nosa do ogona... przede wszystkim odrobaczenie na wszystko co żyje w niej i na niej..potem zajęlismy się tymi wszystkimi ranami i rankami ... całe ciało nimi pokryte..najgorzej to pupa i uszy..wszystko zostało oczyszczone .. świezych pogryzień na szccęście nie jest dużo ...brzydko wygląda ucho.. a właściwie koncówka ucha cała w strzępach..widać stare rany a na tym nowe , nie leczone zablizniały się brzydko ..ogon zabliźniony ale wyliniały pupa to samo..z dawnego pięknego psa tylko subtelny pyszcz został... zaaplikowane zostały leki przeciwzapalne i antybiotyki a na koniec zrobilismy suni kosmetykę... czyszczenie uszu i przycięliśmy pazury.. z uszu został pobrany wymaz bo też są nie w porządku.. zęby starte ale białe bez kamienia- wiek nieokreślony cos pomiędzy 3-4 lata..ale trzeba pamiętać, ze w Ol. bardzo długo karmiono psy resztkami kości..kolor nie wskazuje na 4 letniego psa - starcie tak.. dobra... zrobię drugi post bo przecież nie chce wam się czytać epopei:evil_lol: Quote
kanna Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 no to dokońcżę ... po wecie zrobiłysmy sobie małe wakacje... a co ..należało nam się obu... spacer w okolicach skały Kmity koło Krakowa..dla niewtajemniczonych- jedno z najładniejszych miejsc spacerowych w okolicach Krakowa lesna ścieżka + strumyczek..i tak mała na nowo odkrywała co to łąka, drzewa o matko jak się bała strumyka:evil_lol: a potem równo chlupała... po prawdzie to chciałam troszkę odstresować malutką bo w samochodzie bardzo niespokojna była...i o dziwo jadąc do hotelu usnęła:loveu: troszkę mielismy jeszcze stresu kiedy musiała przejśc obok klatek z innymi psami.. ona nie chce kontaktu ..kuli sie, chowa, sztywnieje na widok innych psów.. została umieszczona w oddalonym boksie - tam ma spokój najważniejsze- szukamy domu bez innych psów-reakcję na koty sprawdzimy za kilka dni.. Quote
IKA & SONIA Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Całe szczęście, że sunieczka już jest bezpieczna :loveu::loveu::loveu: Kanna a co z imieniem dla małej? :evil_lol: Quote
kanna Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 IKA & SONIA napisał(a):Całe szczęście, że sunieczka już jest bezpieczna :loveu::loveu::loveu: Kanna a co z imieniem dla małej? :evil_lol: no właśnie co?! to była wasza działka...nie wykonało się normy ...:evil_lol: Quote
kanna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ati napisał(a):...... Diuna ?.......co wy na to? mnie się podoba..:razz: wieczorkiem załączymy zdjęcia- niestety sa z komórki...jakośc kiepska ale trudno było je robić ze smyczą w jednej ręce :evil_lol: pod koniec tygodnia pełna sesja Quote
Ada-jeje Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Moim zdaniem trafione imie, bo ona taka biedna niunia. :-( Quote
kanna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 no to kolegium w liczbie 3 zadecydowało :evil_lol: Sucz otrzymuje imię Diuna:loveu: Quote
IKA & SONIA Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Kanna doszła tylko fotka z rankami na ciałku :-( jak będziesz miała chwilę to prześlij mmses te kolejne foty to wstawię je hurtem. Quote
polciuaa Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Diuna mi sie podoba.;) Zaraz zmienie tytuł,ze Diunka juz bezpieczna. (; Quote
kanna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 IKA & SONIA napisał(a):Kanna doszła tylko fotka z rankami na ciałku :-( jak będziesz miała chwilę to prześlij mmses te kolejne foty to wstawię je hurtem. jeśli nie będę odbierać to znaczy, że wyrzuciłam telefon przez okno:angryy: a Thora zdjęcie doszło? Quote
IKA & SONIA Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 kanna napisał(a):jeśli nie będę odbierać to znaczy, że wyrzuciłam telefon przez okno:angryy: a Thora zdjęcie doszło? Tak fota Thora doszła! A masz kabelek do telefonu (żeby go połączyć z kompem).? Jeśli tak to poinstruuję Cię i wspólnymi siłami wstawimy fotki na wątek. Quote
kanna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 IKA & SONIA napisał(a):Tak fota Thora doszła! A masz kabelek do telefonu (żeby go połączyć z kompem).? Jeśli tak to poinstruuję Cię i wspólnymi siłami wstawimy fotki na wątek. kabelek też mi pies zjadł..:shake:..zszamał dziś dzwoniłam do hoteliku i pytałam czy mała nie przysparza problemów i co usłyszałam w odpowiedzi? cytuję: -Pani Aniu , suczka jest GENIALNA :loveu: bardzo otwarta, ciepła i cieszy się na każdy gest człowieka... no jest po prostu super psem... Quote
IKA & SONIA Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Diuna próbująca się zrelaksować: Tutaj to chyba już u p. Tomka w Wieliczce: Zobaczcie jakie ma rany na ciałku :-(:-( Quote
kanna Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 i to nie jedynie pupsko takie pogryzione..:shake: nos, uszy, łapy, podbrzusze....dziwnie trochę stawia przednią łapkę...jedna z chrząstek po pogryzieniu zrosła się krzywo albo co..nie przeszkadza się w poruszaniu ale jak stoi to pazur jakoś dziwnie odstaje... ech ...:shake: Quote
agamika Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 ona jest strasznie śmieszna , takie ma dwie skrajności.. albo lata se sama dla siebie wo góle nie zwracając uwagi na człowieka, ale jak juz zwróci uwagę to znowu 100% uwagi na człowieka przekierowuje i sie przykleja :lol: ... zdjecia tragiczne, ale w jedną osobe lepszych sie nie da :roll: a tak prosi o spacerek :placz: ps. kanna przperaszam ze nie odpisałam na priva, ale to skleroza mnie tak dręczy :evil_lol::oops: Quote
kanna Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Agamika dziękuję za foteczki...:modla: co do sucza to masz rację..ona ma przełącznik...:evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ojej jaka słodycz na pysiu :loveu::loveu::loveu: oczka ma śliczne, na pewno ktoś się z niej zakocha :lol: Quote
agamika Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ona jest jak potężniejsza kopia mojej MIki :loveu::oops: .. Moja sunia j est taka, bardziej filigranowa i ma uszy mniejsze .. ale kształt krawatki, kolor (niby czarnym ale tak naprawdę czekoladowy ;)) , i takie rózne tam szczegół ... http://images23.fotosik.pl/87/99f2c15867e4f223.jpg http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/014.jpg?t=1243546911 http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/008-2.jpg?t=1243547129 Quote
Recommended Posts