YoungLADY Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 W gminnym przytulisku w Zakrzowie (dolnośląskie) znajduje się ten o to pies: jedyne info jakie o nim dostałam, póki co: KILKULETNI ZRÓWNOWAŻONY TERIER ROSYJSKI SZUKA ODPOWIEDZIALNEGO WŁAŚCICIELA.KONTAKT 071-3029127 Szukamy DT albo najlepiej DS u miłośnika rasy ;) Teraz siedzi na dworze w boksie, a szkoda, bo noce zimne..:-( EDIT: Już nie, psiak w nowym domu ;) Quote
graynew Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 No sliczniutki jestes :cool3: Oby szybko sie ktos znalazl i pokochal taki ogrom czarnych kudelkow. A taki maly off. ON dlugowlosy to Ada czyli ona ma juz dom? Quote
YoungLADY Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 tak, długowłosy, 7lat, więc przypuszczam, że to o nią chodzi;) Quote
graynew Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Dzieki za info. Bo sie dziewczyny na watku martwia. A co do tego cuda to go chcialam wrzucic na teriera w potrzebie a tu juz patrze ze jest :p No nic podnosimy i czekamy. Moze napisac do dziewczyn od fundacji ktore wysylaja psy do Niemiec albo Holandii. Co myslisz?? Quote
bico Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ale elegant!:cool3: aż dziw bierze, że nikt go jeszcze nie wypatrzył dla siebie:roll::-( Quote
YoungLADY Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 jasne, myślę, że fundacja to dobry pomysł ;) szkoda by się w boksie marnował.. Quote
graynew Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 No wiec ja sie postaram dzis napisac do dziewczyn. Zareklamowalam go na watku u Ady ale widze ze tylko bico sie zjawila. Piesio biegusiem na pierwsza strone szuka domku. Quote
bico Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 graynew napisał(a): Zareklamowalam go na watku u Ady ale widze ze tylko bico sie zjawila. no zjawiam się zjawiam, jak duszek w nocy;) ten pies nie będzie długo czekał, takie panisko dostojne musi znaleźć dom:cool3: Quote
YoungLADY Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 dzięki wszystkim:lol: no to czekamy:p Quote
graynew Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Dalam znac Negri. Powiedziala ze musi tylko sprawdzic czy terier rosyjski nie jest na liscie psow groznych. Botakich nie mozna wysylac. A ciotke bico prosimy o kontakt do Holandii :p Quote
graynew Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Sama tutaj jestem :placz: No trudno piekny dzien wiec mlody lecimy na pierwsza strone chociaz na chwilke. Quote
YoungLADY Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 obowiązków nawał, nawet nie mam kiedy na wątek zajrzeć:shake: a pies siedzi:-( Quote
graynew Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 YoungLADY a jaki ty masz kontakt z tym przytuliskiem. Zastanawiam sie czy pies tam wogole jeszcze jest. No i jak tam wogole wyglada. Skad masz to zdjecie??? Quote
quazir Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Czernysz nie jest psem z listy psów groźnych.Jest wiernym przyjacielem rodziny,wręcz uwielbia dzieci.Zachęcam do zaopiekowania się nim.Gdyby nie wiek i nienajlepszy stan zdrowia chętnie bym zabrała go do siebie.Przez 12 lat mieszkała w moim domu sunia czarna terierka i prosze mi wierzyć,to było 12 wspaniałych lat.Samiec wymaga osoby o zdecydowanym charakterze,bo jak każdy osobnik płci męskiej lubi rządzić.Ale myślę,że szybko się z nim można zaprzyjąźnić,a pies po przejściach potrafi odpłacić za dobro bezgranicznym oddaniem i miłością.A poza tym jest to jedyny duży pies ,który świetnie czuje się w bloku,oby tylko miał sporą porcje ruchu .Odpowiednio pielęgnowany nie gubi włosa.Z osobą która Go zaadoptuje chętnie podziele się swoją wiedzą o tej rasie. Quote
bico Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 graynew napisał(a): A ciotke bico prosimy o kontakt do Holandii :p Graynew, ja nie ma kontaktu do Holandii. Miałam dzięki _Larze, jako pośrednik podrzucający _Larze wątki(i tylko to) kontakt z fundacją niemiecką p. Agnieszki, ale współpraca została zawieszona, podejrzewam, że na długo. Fundacja Pani Agnieszki współpracuje teraz, jak i zresztą od dawa i stale, tylko z woj. pomorskim:roll: Quote
bico Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 graynew napisał(a):Sama tutaj jestem :placz: nie jesteś sama graynew! nie płakaj:glaszcze: zwróć uwagę, że pojawiła się tu nowa osoba - quazir i jest to jej pierwszy post na dogo:razz: to moja znajoma Pani Basia:cool3: wielbicielka rasy, miała naście lat suczkę teriera rosyjskiego, niestety suczka odeszła, ale zainteresowanie terierami nie minęło, choć Pani Basia już nie może mieć drugiego psa, bo teraz ma labka. Podrzuciłam jej wątek i oto jest:multi::multi::multi: Quazir dziękujemy za pojawienie się na wątku, tego dostojnego, choć opuszczonego Pana:Rose::Rose::Rose: A Lorda zapraszam na nocy spacerek:painting: Quote
bico Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 quazir napisał(a):Czernysz nie jest psem z listy psów groźnych.Jest wiernym przyjacielem rodziny,wręcz uwielbia dzieci.Zachęcam do zaopiekowania się nim.Gdyby nie wiek i nienajlepszy stan zdrowia chętnie bym zabrała go do siebie.Przez 12 lat mieszkała w moim domu sunia czarna terierka i prosze mi wierzyć,to było 12 wspaniałych lat.Samiec wymaga osoby o zdecydowanym charakterze,bo jak każdy osobnik płci męskiej lubi rządzić.Ale myślę,że szybko się z nim można zaprzyjąźnić,a pies po przejściach potrafi odpłacić za dobro bezgranicznym oddaniem i miłością.A poza tym jest to jedyny duży pies ,który świetnie czuje się w bloku,oby tylko miał sporą porcje ruchu .Odpowiednio pielęgnowany nie gubi włosa.Z osobą która Go zaadoptuje chętnie podziele się swoją wiedzą o tej rasie. oj zaraz chyba łezkę uronię:placz:tak to Pani jakoś ujmująco napisała Quazir, wiedziałam, że nie pozostanie Pani obojętna, na tkwiącego w schronie, teriera rosyjskiego. Wiem, że gdyby nie stan zdrowia, już byśmy coś kombinowały z adopcją:razz::evil_lol: ale i tak sam Pani post tutaj jest ważny i mnie cieszy. Jeszcze raz dziekuję:lol: Quote
graynew Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Widzialam czytalam i dziekuje za pojawienie sie. Nie odpisalam bo cos dogo szwankowalo i nie chialo laczyc. Co do ras groznych czy tez niebezpiecznych to rozne panstwa maja troche rozne listy. Ja wiem ze terier rosyjski w Polsce nie jest uznawany za taka rase, ale trzeba sprawdzic za granica. Niemcy sa szalenie dokladni a wpadki sa niepotrzebne. No ale skoro Pani taki milosnik rasy to moze ma kogos ze znajomych kto by to cudo chcial??????? JA mam we Wroclawiu jedna kolezanke ktora ma suczke TR ale wiecej osob ktorzy by chcieli takie wielkie wlochate cudo nie znam :( a ma cos w sobie takiego ze nie da sie o nim zapomniec. Wiec sie przypominamy i domku szukamy!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
wanda szostek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Piękny pies. Czy dać mu ogłoszenia? Jeżeli tak to poproszę o kontakt na któryś komunikator. Najlepiej na Skypa. Quote
YoungLADY Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale jakoś mi ostatnio nie po drodze na forum:roll: Graynew, kontakt z przytuliskiem mam dobry, pies nadal jest w schronie i cisza kompletna.. jeśli coś by się zmieniło - dostanę informację:p póki co wszystko stoi w miejscu, niestety:-( ogłoszenia bardzo by się przydały:razz: Quote
graynew Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 No to "super" ze pies jest w schronie. Tzn ze mamy info na bierzaco. Bo najgorzej to nagrac dom a potem sie okazuje, ze piesek juz od 4 czy 6 dni jest poza schronem tylko nikt nie dal znac :angryy: No nic jest jak jest, ale dom sie wkoncu znajdzie!!! Quote
bico Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 graynew napisał(a): Co do ras groznych czy tez niebezpiecznych to rozne panstwa maja troche rozne listy. Ja wiem ze terier rosyjski w Polsce nie jest uznawany za taka rase, ale trzeba sprawdzic za granica. Niemcy sa szalenie dokladni a wpadki sa niepotrzebne. No ale skoro Pani taki milosnik rasy to moze ma kogos ze znajomych kto by to cudo chcial??????? co do listy ras niebezpiecznych w innych krajach, to spróbuję coś wykombinować i to sprawdzić, choć na razie nie mam pomysłu jak i gdzie tego szukać ale pokombinuję;) no właśnie Quazir nie może psiaka adoptować, bo ma już innego psa labka(też przygarniety). Nie da rady następna adopcja, bo wiek i zdrowie Quazir są przeszkodą zasadniczą:shake: Poza tym, to by były w jednym mieszkaniu, w bloku, dwa duże, tak odmienne chrakterologicznie psy...:roll: No i Quazir też pracuje. Quazir na pewno już pytała, jak ją znam:razz:, o kogoś, kto by mogł dać dom temu terierowi, ale jak widać na razie cisza:roll: Zresztą, teraz nawet Dropek nie może znaleźć domu, a Quazir była już o Droka wielokrotnie "molestowana":evil_lol::cool3: i też nic:roll: A ten terierek to mały nie jest:evil_lol::cool3: i nie na razie mało o nim wiemy:roll: nie traćmy jednak nadzieji i na spacer!:painting: Quote
graynew Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Bico ja nigdy nie watpilam w twoje jak najlepsze checi. I wiem, ze napewno wiercisz tam wiele dziur w roznych brzuchach :) Co do listy zagranicznych ras to ja mysle ze Negri stale wspolpracujaca z Niemcami wie co u nich grozne a co nie :) Ze tak powiem zostawiam ten temat jej. No i idziemy na pierwsza strone szukac domu. Quote
bico Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Cioteczki, podajcie, tak na wszelki wypadek:razz:, wszystkie możliwe namiary na ten schron i do jakieś osoby, która coś wie na temat terierka - osoby prowadzącej watek, bądź takiej, która zajmuje się nim w schronie, ma kontakt z kierownictwem schroniska itp. Jak nie możecie na wątku, to,proszę prześlijcie mi to na pw. Z góry dzięki!;) Quote
Recommended Posts