Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Nawet zapomnialam napisac ze w miedzyczasie odwiedzilysmy Pumke z hanek.
Pumka ma sie dobrze znalazl sie tylko kolega ktory zniknal przed miesiacem i ludzie mysleli ze juz nie wroci. Tak wiec Pumka nie jest sama. Dostyrczylysmy Pumie adresowke a hanek zrobila fotki ale jakos zapomina je wstawic.

• 1 year later...
Posted

Troszkę się naszukałam wątku.
Ta sunia biega samopas po ulicy wraz z drugim psem. Towarzyszą jakiemuś człowiekowi brudnemu, obszarpanemu, gadającemu do siebie i pijącemu po krzakach.
Jest bardzo przyjazna i zaczepia ludzi do głaskania na przystanku autobusowym. Większość osób niestety ją przegania.
Smutny widok.
Choć nie widać było aby psy bały się tego człowieka, wręcz przeciwnie, radośnie za nim podążały - jednak nie jest to z pewnością odpowiedzialna opieka nad psami.

Wiem to stąd, że ta sunia mieszka / przebywa w okolicy miejsca zamieszkania mojej koleżanki.

• 1 year later...
Posted

Mam dosc adopcji :-( Puma wraca do hotelu. Na szczescie tym razem wlascicielka zadzwonila i ogosila ze juz nie chca Pumki. Powod: ucieka, a oni nie maja czasu przy 3 dzieci zajmowac sie Pumka i zagwarantowac jej choc troche zabawy na podworku lub spaceru. Wielkie podziekowania za pomoc Elaja za zorganizowanie transportu dla Pumki.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Mam dosc adopcji :-( Puma wraca do hotelu. Na szczescie tym razem wlascicielka zadzwonila i ogosila ze juz nie chca Pumki. Powod: ucieka, a oni nie maja czasu przy 3 dzieci zajmowac sie Pumka i zagwarantowac jej choc troche zabawy na podworku lub spaceru. Wielkie podziekowania za pomoc Elaja za zorganizowanie transportu dla Pumki.[/QUOTE]

ręce i cycki opadają :(

Puma będzie miała wodę z mózgu .

Ada ja odnoszę wrażenie że sporo adoptujących psa , uznaje , że adopcja psa= wypożyczenie na czas nieokreślony

nie wiem , mając dom i podwórko nawet przy 5 dzieci można psu zapewnić zabawę i ruch , trzeba tylko chcieć

Posted (edited)

[quote name='Alicja']ręce i cycki opadają :(

Puma będzie miała wodę z mózgu .

Ada ja odnoszę wrażenie że sporo adoptujących psa , uznaje , że adopcja psa= wypożyczenie na czas nieokreślony

nie wiem , mając dom i podwórko nawet przy 5 dzieci można psu zapewnić zabawę i ruch , trzeba tylko chcieć[/QUOTE]
Tego zdania jestes Ty i ja i wielu innych, jednak zdecydowana wiekszosc adoptowanych psow niestety ale wraca jak znudzona zabawka. A o wielu nie wiemy co sie z nimi dzieje? przeciez nie sposob monitorowac wyadoptowane psy, skad na to kasy, ludzi, czasu. To jest nie mozliwe i ja juz wysiadlam z adopcjami/ Nie podejme sie wiecej. To jest jak trafic w lotka 6. Przeciez to nie tylko ja mam nie udane adopcje, na dogo takich nie brakuje. Powodow do oddania podaja tysiac, :angryy: a tak naprawde jest tylko jeden ZNUDZIL SIE.
:-( Masz racje ze moze miec wode z mozgu, ale to oceni Marta i jesli okaze sie ze w tym czasi stala sie sunia nieadopcyjna to podejme ten najgorszy scenariusz, ale zdecydowanie chce miec pewnosc. sama widzisz ze przez ostatnie poltora roku mieszkala z 3 dzieci wiec ma przyjacielski stosunek do ludzi. Jak byla u Marty w hoteu nie lubila suk ale z psami sie dogadywala. Gdyby nie byla bullem szukala bym jej miejsca w Berlinie, ale bulle maja tu wjazd z innych krajow wzbroniony.

Edited by Ada-jeje
Posted

Ostatatnie wiadomosci jakie otrzymalam.
Puma już w hotelu , dziewczyna która ją zawiozła zachwyconą sunią , mówi że to pies ideał . Grzeczna calą drogę , mimo , że była zestresowana sytuacją . Właściciele nawet się z nią nie pożegnali , oddali bez emocji , trochę byli zaskoczeni , że tak szybko wszystko się stało .