Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

evel napisał(a):
Sławku, jestem z Was dumna :D

Dzięki, to m.in. dzięki Twoim poradom. Ostatnio Drop nawet trochę za bardzo się nakręca na smakołyki i piłeczkę, bo zdarzyło mu się nie załatwić, tylko od razu sępić o jedzonko i zabawę. Ale pracujemy nad tym - teraz najpierw czekam, aż się Drop załatwi i bawimy się albo po tym jak kopsnie, albo dopiero jak uznam, że Dropkowi się kopsnąć nie chce :)

Posted

MaDi napisał(a):
Sławku pomyśl o piłce na sznurku, może Dropek będzie uwielbiał przeciąganie zamiast smakołyków.:)

Jakoś mi się ta piłka na sznurku nie wiedzieć czemu skojarzyła z kotem na smyczy :D Też by się Drop ubawił :D

Posted

MaDi napisał(a):
Sławku pomyśl o piłce na sznurku, może Dropek będzie uwielbiał przeciąganie zamiast smakołyków.:smile:

Dzięki. Przeciąganie Drop uwielbia. Ale póki co zwykła piłka (zresztą prezent od Ciebie :smile:) spisuje się lepiej niż przypuszczałem :smile: Ale jeśli zauważę, że Dropkowi zaczyna się na spacerkach nudzić, to weźmiemy się za przeciąganie.
Milosnik kotow napisał(a):
Jakoś mi się ta piłka na sznurku nie wiedzieć czemu skojarzyła z kotem na smyczy :D Też by się Drop ubawił :D

Uważaj, bo tutaj Lubelska Straż Ochrony Zwierząt zagląda, a oni za same takie myśli potrafią urządzić człowiekowi jesień średniowiecza ;):D

Posted

[quote name='MaDi']Tylko kto przyjedzie do mnie uratować moją kicię przed Czupą:evil_lol::cool3:
Kicia jeszcze pewnie jakoś ucieknie, gorzej z Małym ;) Dla niewtajemniczonych - oto Czupa i Mały:

(Mały to ten duży :))

Posted

[quote name='evel']A mogę dostać parę fot małego muminka Tequili na maila? ;)
Niestety po powrocie z wystawy okazało się, że zachowałem się bardzo nieobiektywnie, bo robiłem zdjęcia głównie Czupie, a Tequili zrobiłem tylko... jedno :( Więc oto ono, wincy ni mom :(

Mogę Ci ewentualnie przesłać jej zdjęcia z sesji w klinice.

Posted

muzzy napisał(a):
'Przyjaciel Pies' fajny jest, ale zdjęcia są w 'Mój Pies' :) I oczywiście również zapraszam do lektury :)

Sorki za zmyłkę, ale już od tych wszystkich psów dostaję kota:D:D

PS - ja to fajnie, że mój i MaDi pies ma tak samo na imię....:cool3::D No i obaj są faktycznie "malutkich" rozmiarów:evil_lol::D:D

Posted

O mateńko, śliczne fotki :cool3:
Ja myślałam, że Mały to dziewczynka :oops:. Śliczny i jaką ma słodką minkę :cool3::cool3:. Dobrze, że muzzy wstawiłeś opis ;).

Ahhh, muminek też cudeńko:p

Posted

[quote name='MaDi']Pogoda piękna a nowych zdjęć spacerowych brak:mad:[/QUOTE]
Bodajże w środę nakręciłem film jak się Drop i Walker za piłeczką uganiają, ale niestety coś było nie tak z tym filmem, bo się zawieszał, mimo że próbowałem go otwierać na różne sposoby, z Youtubem włącznie. W czwartek specjalnie wziąłem na spacerek aparat, coby Dropa i Walkera pozdejmować, ale Walker się nie zjawił, chociaż wczoraj pani Walkera mówiła, że byli. Czyli jakoś wszystko się sprzysięga, żebym czasem nie wrzucił na wątek nowych zdjęć albo filmów :) Ale będę z tym walczył i postaram się wkrótce jednak coś wykombinować :) Cierpliwości :)

Posted

Właśnie zakropliłem Dropka Fiprexem, mam nadzieję, że na jakiś czas kleszcze nie będą mu straszne :) A poza tym zmieniamy żarełko - do tej pory był niebieski Brit, ale Dropucha duże kupska po nim stawiał i często dość rzadkie. Wczoraj przyjechała Josera Agilo i będziemy się przestawiać.

Posted

Hau! Ale miałem przed chwilą spotkanie! Całe szczęście, że nie wydarzyło się to wczoraj, bo mogłoby się wydawać, że to żart prima aprilisowy :) Sami zobaczcie:

[video=youtube;LGJ7RBTOxio]http://www.youtube.com/watch?v=LGJ7RBTOxio[/video]

Czyli jak kot nie ucieka, to i go gonić nie trzeba :) Ale jak się ruszy, to trzeba obszczekać :) Hau!

Posted

[quote name='MaDi']Nic nie czaisz:nono: przecież widać,że oboje są z jednej dropkowej rodziny:razz:[/QUOTE]

Idąc tym tokiem rozumowania można dojść do wniosku, iż Dropek i moja Mysza też są ze sobą spokrewnieni :D

Posted

[quote name='Milosnik kotow']Idąc tym tokiem rozumowania można dojść do wniosku, iż Dropek i moja Mysza też są ze sobą spokrewnieni :D[/QUOTE]
Jakoś mnie to nie dziwi;)

Posted

MaDi napisał(a):
Nic nie czaisz:nono: przecież widać,że oboje są z jednej dropkowej rodziny:razz:

Milosnik kotow napisał(a):
Idąc tym tokiem rozumowania można dojść do wniosku, iż Dropek i moja Mysza też są ze sobą spokrewnieni :D

Nie no, jak mogłyście?! Dropek to przeczytał i cały ranek się zamartwia, że jest kotem, że inne psy się będą z niego śmiały i że kotem jest kiepskim, bo nie umie po drzewach chodzić! Zdołowałyście mi psa... kota... już sam nie wiem! :mad:

Posted

Dzisiejszy wieczorny spacerek był całkiem wesoły. Wchodząc do wąwozu spotkaliśmy Kaja. Kaj to wielki czarny owczarek niemiecki, bardzo mądry i świetnie ułożony (ale że Dropucha, co mnie bardzo cieszy, nie lata już po krzakach, tylko trzyma się przy mnie, to też nie mamy się już czego wstydzić pod tym względem :)). Znają się z Dropkiem nie od dziś, więc po krótkim przywitaniu przystąpili do zabawy. Chwilę później przybiegła goldenka Lusia. I obwąchawszy się z towarzystwem stwierdziła, że nie może tak być, że ktoś inny bawi się z jej Dropkiem :D Więc z uśmiechem, jaki już prezentowała na zdjęciu z któregoś z niedawnych spacerków:
http://dropek.hostcenter.pl/images/phocagallery/2011/01_od_stycznia/1_kolejny_szesciopsiak/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_0996_resize.jpg
...pogoniła Kaja, mimo że jest on od niej sporo większy :) Kaj chwilę stał z boku, ale po niedługim czasie wszyscy się dogadali i była fajna zabawa. Później Kaj się pożegnał, a Drop... zapomniał, że jest wykastrowany i zaczął się dobierać do Lusi :) Ale że Lusia to twarda baba i ma charakter, więc albo przekabacała dropkowe zaloty w zabawę, albo uśmiechała się do Dropa (znów patrz zdjęcie powyżej :)), przez co z kolei Drop przekabacał swoje zaloty w zabawę :) I tak nam zleciał wieczorny spacerek :) Miłej nocki!