Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taaak, rower Pancia to co innego ;).
Moja poprzednia sunia
[*] wszystkie Mruczki chciała przerobić na kot - lety :shake:. Ale jak parę lat temu zaginęła i tymczasowi Państwo, którzy ją przygarnęli, przyjechali do programu " Kundel bury i kocury ", to opowiadali, że jest przekochana i śpi z ich kotem :crazyeye:. To ja miałam moment zawahania , czy na pewno ( chociaż byłam pewna , że to Santa siedzi w studio TV :multi: ) to moja sucz ;). Ale od razu zadzwoniłam, wzięłam papiery, zdjęcia i odzyskałam dziewczynkę :loveu::multi:.

Posted

Luna123 napisał(a):
Ale jak parę lat temu zaginęła i tymczasowi Państwo, którzy ją przygarnęli, przyjechali do programu " Kundel bury i kocury ", to opowiadali, że jest przekochana i śpi z ich kotem :crazyeye:. To ja miałam moment zawahania , czy na pewno ( chociaż byłam pewna , że to Santa siedzi w studio TV :multi: ) to moja sucz ;). Ale od razu zadzwoniłam, wzięłam papiery, zdjęcia i odzyskałam dziewczynkę :loveu::multi:.

To widzę, że miałaś z Santą lepsze przygody niż ja z Dropkiem :) Ale mimo to mam nadzieję, że Dropucha jednak nigdy się na dłużej nie zgubi :)

Posted

Luna123 napisał(a):
Taaak, rower Pancia to co innego ;).
Moja poprzednia sunia
  • wszystkie Mruczki chciała przerobić na kot - lety :shake:. Ale jak parę lat temu zaginęła i tymczasowi Państwo, którzy ją przygarnęli, przyjechali do programu " Kundel bury i kocury ", to opowiadali, że jest przekochana i śpi z ich kotem :crazyeye:. To ja miałam moment zawahania , czy na pewno ( chociaż byłam pewna , że to Santa siedzi w studio TV :multi: ) to moja sucz ;). Ale od razu zadzwoniłam, wzięłam papiery, zdjęcia i odzyskałam dziewczynkę :loveu::multi:.

• a ile czasu nie było Twojej suczki u Ciebie?

Posted

Dokładnie miesiąc.
    Była bardzo podobna do Fryzi. A to był prawie czarny fousek Adoptowałam ją dokładnie w Wigilię w '99 roku z krakowskiego azylu. Opiekunki w schronie mówiły, że to był ewidentnie przypadek, jak pies dorósł i nie było co zrobić w wakacje :shake:, bo trafiła tam we wrześniu. Zaginęła po 4 czy 5 latach. Przepraszam, ale nie pamiętam teraz dokładnie :oops:. A okazało się, że była w następnej miejscowości, że podobno wsiadła do pociągu i wysiadła na następnej stacji :-o. Państwo dlatego przywieźli ją na nagranie, bo mieli swoje dwa psy i nie chcieli jej oddawać do schronu. Bardzo im dziękowałam:loveu:, a potem jeszcze otrzymywaliśmy kontakt, bo psy się polubiły :lol:. Niestety odeszła za TM 2,5 roku temu...

A to moja Santa

• I wspomniany kiedyś Bandzior ;) Z Misią

I z jamniczkiem ;)

Zdjęcia jako takie, bo skanowane ze zwykłych odbitek :oops:

• Posted

Fajna ta Santa :) Mądre ma spojrzenie. Nie to co Dropek ;) Dobra, żartuje, Dropkowi też mądrze potrafi z oczu popatrzeć :D A Bandzior zupełnie do 'naszego' Bandziora nie podobny, ale też fajny :) Dzięki za zdjęcia :)

Posted

Biała Snieżka znalazła cudny domek, juz w nim tyłeczek grzeje...przydały sie piekne zdjecia oj przydały.
    A Niunia - ten mały kłapouszek (od kotka) tez od przyszłego piatku zamieszka w nowym domku w Lublinie.
    Została mi jeszcze do wyadoptowania SARA - ale ma dobry dt,i jeszcze nie robiłam ogłoszeń...
    zdjecia ktore zrobiłes naprawde mają swoją moc !!! Dziękuję

Posted

muzzy napisał(a):
    Mam pytanie do Evel oraz do osób mających doświadczenie w ćwiczeniu psich zachowań. Dropucha uwielbia ganiać i obszczekiwać ludzi na rowerach. Więc mam plan, żeby kogoś znajomego zaangażować w jeżdżenie na rowerze po wąwozie, jak będziemy na spacerze, coby Dropka oduczyć takiego zachowania. Tylko co taki ktoś obszczekiwany 'pozorant' powinien robić w stosunku do Dropka? Jak ma reagować na ganianie i obszczekiwanie? Z góry dzięki za info!

A masz już pozoranta do bycia obszczekiwanym? :cool3:

Posted

teresz10 napisał(a):
    Biała Snieżka znalazła cudny domek, juz w nim tyłeczek grzeje...przydały sie piekne zdjecia oj przydały.
    A Niunia - ten mały kłapouszek (od kotka) tez od przyszłego piatku zamieszka w nowym domku w Lublinie.
    Została mi jeszcze do wyadoptowania SARA - ale ma dobry dt,i jeszcze nie robiłam ogłoszeń...
    zdjecia ktore zrobiłes naprawde mają swoją moc !!! Dziękuję

Bardzo się cieszę, że zdjęcia się przydają, dzięki za info :)

Posted

Luna123 napisał(a):
    Łooo, a ja nie lubię zimy ;). A konkretniej - odśnieżania :oops:.

No to trzeba psiaki nauczyć tak, jak w tym linku i problem odśnieżania będzie rozwiązany ;)

Posted

[quote name='muzzy']http://kwejk.pl/obrazek/19016 - dla wszystkich, którzy tęsknią za zimą ;) I dla tych, co nie tęsknią, też :) Swoją drogą nasz znajomy Nestor robi podobnie :)

ja tam za zimą nie tęsknię ani troszkę:cool3: ale za to Mały za nią tęskni, bo uwielbia właśnie tak zjeżdżać po śniegu, choć na tak długim dystansie, jak filmiku, to jeszcze nie startował:D:D

Posted

Śmichny ten Dropucha. Wczoraj na popołudniowym spacerze w wąwozie spotkaliśmy dawno niewidzianego znajomego - ONka Figo. Drop ma tendencję do zapominania znajomych, których długo nie spotyka. Więc wczoraj jak tylko podszedł do Figo, to się naprężył, położył Figo głowę na kark i ogólnie go przez chwilę poustawiał. Na szczęście Figo nie specjalnie się tym przejął i za chwilę bawili się w najlepsze. Ale po jakimś czasie doszliśmy do miejsca, gdzie leżały jakieś smakowitości, więc Drop znów zaczął odganiać Figo, mimo że sam też nie ruszał znaleziska, bo mówiłem mu, że 'FE!' :) I jak Dropka zawołałem, a on przyszedł, to go jak zwykle nagrodziłem smakołykiem. W tym czasie Figo podszedł do znaleziska, a Drop jak to zobaczył, to tak wyrwał, że nie wiem, czy zjadł smakołyka, którego właśnie mu dałem, czy może gdzieś go zgubił biegnąc żeby przegonić Figo :) Dobrze, że się nie udławił :) Na szczęście psiule rozumieją się na tyle dobrze, że nie skończyło się żadną kłótnią. Dropucha po prostu czuje się panem i władcą wąwozu i stara się z tych obowiązków wywiązywać najlepiej jak potrafi :) Także jeśli jesteś psem i spotkasz kiedyś Dropka w wąwozie, to pamiętaj, że to jego wąwóz! :)

Posted

Milosnik kotow napisał(a):
    Chcesz nam wmówić, że Drop nie dość, że sam świństw nie zjada, to jeszcze innym psom na to nie pozwala??

Sam nie zje i drugiemu nie da. Wychodzi na to, że jestem ogrodnikiem :D

Posted

[quote name='muzzy'] Także jeśli jesteś psem i spotkasz kiedyś Dropka w wąwozie, to pamiętaj, że to jego wąwóz! :)

to może należałoby jakies znaki ostrzegawcze poustawiać?

Posted

[quote name='jambi']to może należałoby jakies znaki ostrzegawcze poustawiać?
    Eeetam, jeszcze by się Dropek poczuł onieśmielony tymi znakami :)
    Swoją drogą przedwczoraj rozpoczęliśmy sezon wieczornych spacerków po wąwozie, bo w końcu jest wystarczająco jasno. I od wczoraj nosimy na te spacerki piszczącą piłęczkę (MaDi, dzięki :)). I Dropucha dzięki smakołykom i piłeczce robi takie postępy, o jakie bym go jeszcze parę miesięcy temu nie podejrzewał. Wczoraj w ciągu krótkiego czasu zobaczyliśmy człowieków całkiem niedaleko, w innym miejscu trzy biegające psiaki, a jeszcze gdzie indziej zapiał żabant. Niedawno Drop nie odpuściłby sobie pognania do każdej z tych trzech pokus. A wczoraj tylko spoglądał w ich kierunku, ale nie pobiegł, bo wiedział, że przy panu czeka go zabawa i smakołyki. Mam nadzieję, że tak już Dropkowi zostanie :)

Posted

Super postępy robicie razem z Dropkiem!:) Tak trzymać!:happy1: Nauka i trochę wysiłku dają rezultaty:thumbs:

A w ogóle wszystkim tu zgromadzonym polecam kupno i lekturę pisma Przyjaciel Pies, gdzie zostały umieszczone zdjęcia psiaków do adopcji ze schroniska w Białaj Podlaskiej wykonane przez Muzzego - gratulujemy, podziwiamy super foty i fajne psiaki.
    Dzięki Muzzy za pomoc dla nich!:klacz::klacz::klacz::Rose::Rose:

Posted

bico napisał(a):
    pisma Przyjaciel Pies

'Przyjaciel Pies' fajny jest, ale zdjęcia są w 'Mój Pies' :) I oczywiście również zapraszam do lektury :)