Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bico :loveu:,Muzzy :loveu: Mari i ja pragniemy jeszcze raz serdecznie Wam podziękować...nawet w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam, że historia Mari zatoczy takie koło i tak szczęśliwie się potoczy... Mari praktycznie ma już nowy dom :eviltong::lol: w dodatku bardzo dobry :multi::sweetCyb:.

Dropek :loveu:ma też w tym swój udział
wszak trzymał kciuki

Posted

[quote name='Marinka']Bico :loveu:,Muzzy :loveu: Mari i ja pragniemy jeszcze raz serdecznie Wam podziękować...nawet w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam, że historia Mari zatoczy takie koło i tak szczęśliwie się potoczy... Mari praktycznie ma już nowy dom :eviltong::lol: w dodatku bardzo dobry :multi::sweetCyb:.

Dropek :loveu:ma też w tym swój udział
wszak trzymał kciuki

Baaardzo się wszyscy tutaj cieszymy z nowego domku Mari i dziękujmy Muzzemy raz jeszcze za pomoc i foty!:loveu::loveu::loveu::loveu:
A Dropek?:cool3: Oczywiście, że on też mocno trzymał kciuki za Mari - w końcu sam był kiedyś w trudnej sytuacji, a teraz ma super dom u Muzzego:multi::multi:

Posted

bico napisał(a):
Oj Muzzy, Muzzy już ponad tydzień na urlopie i wieści o Dropku praktycznie żadnych - osobno spędzacie ten urlop?:evil_lol:

Hau! A bo i niewiele się dzieje. Praktycznie codziennie jeździmy na spacerki pod las. Wczoraj cały dzień spędziliśmy u Opala, myśmy się kitwasili, a pani Opala i mój pan malowali łazienkę. A dzisiaj pokazałem się z dobrej strony - że szybko się uczę :) Bo od kilku dni mam siadać przed jedzeniem i przed przejściem przez drzwi idąc na spacerek / ze spacerku. I po tych paru dniach dzisiaj przy porannej miseczce pan nawet nie musiał mówić 'siad', tylko sam siadłem i czekałem aż pan powie, że mogę jeść. A z kolei jak szliśmy na poranny spacerek, to też wystarczyło, że pan na mnie spojrzał i już usiadłem, pan nie musiał nic mówić :) A na popołudniowym spacerku pan mówi, że widział lisa chodzącego po 'naszej' łączce. Ja go nie widziałem, bo wąchałem w krzakach, ale faktycznie zapach był, bo chwilę później węszyłem po całej polance. A potem wyczułem kotka i węszyłem za nim po innych krzakach, a kotek mi uciekł na drzewo i pan to widział i mi nic nie powiedział :angryy: A teraz bawię się swoim tygryskiem, który już od paru tygodni jest pod moją 'opieką' i mimo to ma się całkiem nieźle. Tylko mu trochę mordkę odgryzłem :)

Posted

muzzy napisał(a):
A dzisiaj pokazałem się z dobrej strony - że szybko się uczę :) Bo od kilku dni mam siadać przed jedzeniem i przed przejściem przez drzwi idąc na spacerek / ze spacerku. I po tych paru dniach dzisiaj przy porannej miseczce pan nawet nie musiał mówić 'siad', tylko sam siadłem i czekałem aż pan powie, że mogę jeść. A z kolei jak szliśmy na poranny spacerek, to też wystarczyło, że pan na mnie spojrzał i już usiadłem, pan nie musiał nic mówić :)

Brawo Dropuś!:klacz::klacz::klacz: Zdolniacha z Ciebie:loveu:
Muzzy - wiadomo - siła spojrzenia niczym u Kaszpirowskiego:evil_lol:

muzzy napisał(a):
A teraz bawię się swoim tygryskiem, który już od paru tygodni jest pod moją 'opieką' i mimo to ma się całkiem nieźle. Tylko mu trochę mordkę odgryzłem :)

dla mnie słowo "opiekować się", to coś bliskoznacznego z "opiekać"...najlepiej oczywiście na wolnym ogniu:diabloti::evil_lol:

Posted

muzzy napisał(a):
szybko się uczę :) Bo od kilku dni mam siadać przed jedzeniem i przed przejściem przez drzwi idąc na spacerek / ze spacerku. I po tych paru dniach dzisiaj przy porannej miseczce pan nawet nie musiał mówić 'siad', tylko sam siadłem i czekałem aż pan powie, że mogę jeść.

jestem zachwycona - co za mądry piesek! :loveu:
wielkie brawa!

Posted

Ajula napisał(a):
jestem zachwycona - co za mądry piesek! :loveu:
wielkie brawa!

Dziękujemy! :) A dzisiaj rano po kilku dniach prób Dropucha wpuścił mnie do domu po spacerku pierwszego, a sam siedział i czekał aż będzie mógł wejść :) Pewnie to tylko przypadek i trzeba będzie jeszcze wiele potu, krwi i łez zanim tak będzie przy każdym przejściu przez drzwi, ale chyba coś tam w tym czarnym łbie się powoli zaczyna układać :)

Posted

Muzzy dawno się tak nie śmiałam:evil_lol:
odgłosy super, a fotki jak zawsze rewelacyjne, bardzo piękne ząbki i wyrazy twarzy:evil_lol::loveu:
Dobrze, że się tak bardzo polubili:loveu:

Posted

Energy napisał(a):
Muzzy dawno się tak nie śmiałam:evil_lol:

My z Asią mieliśmy naprawdę duże trudności, żeby się nie chichrać podczas kręcenia tego filmu :) Acha, a propos - podczas kręcenia tego filmu nie ucierpiało żadne zwierze :) Choć odgłosy mogą sugerować, że jakaś dojna krowa wołała o dojenie :)

Posted

muzzy napisał(a):
A dzisiaj coś, czego jeszcze nie było - film :) Opal muczący z Dropkiem :)
Jakość kiepska, ale muczenie Oposa słychać dobrze :)

i teraz uwaga - KONKURS!
a może raczej małe głosowanie:evil_lol::cool3:

Opal muczy jak:

a) dinozaur z epoki jurajskiej
b) łoś na rykowisku w porze godowej
c) mors na plaży

i każdy sobie teraz wybiera jaka mu opcja muczenia odpowiada najbardziej i prędko pisze swój ulubiony typ:cool3:
może być z uzasadnieniem:evil_lol:

Posted

bico napisał(a):
O masz Ci los!:crazyeye: nie ma takiej opcji:mad:

Oj, to przepraszam... To może za karę zaśpiewam piosenkę...

Na balkoniku, tuż przy stoliku
Opal i Dropek na dywaniku
Rzucają sobie fikuśne spojrzenia.
Lecz zaraz, cóż to? Jakieś muczenia!

Czy to krowa, czy mors dziki?
Nie! Tak muczą Opiki!

Opos łapką Dropka w kark trąca,
Dropek ma uszy jak u zająca,
Lecz szybko łapie za fafla Opala
I znów rozlega się muczeń fala!

Nie! Tak muczą Opiki!

Już pod stolikiem ostro się kitwaszą
I swym muczeniem ludzi wokół straszą!
Już spod stolika są przy barierce.
Słysząc to niejeden padłby na serce!

Nie! Tak muczą Opiki!

Nie mam pomysłu na zakończenie,
Bo ciągle w uszach słyszę to muczenie!
Oposu, Oposu, mmmuuuuuuuuuuu!

Idę spać, bo jak widać w nocy nie jestem normalny :D

Posted

muzzy napisał(a):
Oj, to przepraszam... To może za karę zaśpiewam piosenkę...

Na balkoniku, tuż przy stoliku
Opal i Dropek na dywaniku
Rzucają sobie fikuśne spojrzenia.
Lecz zaraz, cóż to? Jakieś muczenia!

Nie! Tak muczą Opiki!

Opos łapką Dropka w kark trąca,
Dropek ma uszy jak u zająca,
Lecz szybko łapie za fafla Opala
I znów rozlega się muczeń fala!

Nie! Tak muczą Opiki!

Już pod stolikiem ostro się kitwaszą
I swym muczeniem ludzi wokół straszą!
Już spod stolika są przy barierce.
Słysząc to niejeden padłby na serce!

Nie! Tak muczą Opiki!

Nie mam pomysłu na zakończenie,
Bo ciągle w uszach słyszę to muczenie!
Oposu, Oposu, mmmuuuuuuuuuuu!

Idę spać, bo jak widać w nocy nie jestem normalny :D

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: O kurcze!
Ale zajefajny mega hit:multi::multi::multi:
Dla mnie bomba!:evil_lol: To będzie hymn Oposa i Dropka:cool3:

Posted

bico napisał(a):
i teraz uwaga - KONKURS!

a może raczej małe głosowanie:evil_lol::cool3:

Opal muczy jak:

a) dinozaur z epoki jurajskiej

b) łoś na rykowisku w porze godowej

c) mors na plaży

i każdy sobie teraz wybiera jaka mu opcja muczenia odpowiada najbardziej i prędko pisze swój ulubiony typ:cool3:

może być z uzasadnieniem:evil_lol:

Łoś! Zdecydowanie jak Łoś! W końcu - jaki pan, taki kram ;) :lol::lol::lol:

Posted

Milosnik kotow napisał(a):
Łoś! Zdecydowanie jak Łoś! W końcu - jaki pan, taki kram ;) :lol::lol::lol:

Aaaaa:splat: no faktycznie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: