Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś suki uciekły mi z boksu :eviltong:
razem z nimi Riana.
Wchodzę do biura - a ona przypięta , łasi się i rozdaje buziaki :crazyeye::crazyeye:
O co chodzi ? -pytam.
Ona po prostu w stresie pokazuje zabki, ale po sterylizacji trafila do baraku i osmielila sie bardzo - swietna suka! -chwalili pracownicy.

Czuje wiec, ze trzeba bedzie oglaszac mala nieco inaczej:multi:

Riana ma trzy lata. Jej nr ewidencyjny to: 1626/08.

Ta malutka dziewczyneczka przeszła w swoim życiu już bardzo wiele.Trafiła do Schroniska w bardzo złym stanie - doświadczenia z przeszłości nie pozwalają jej nawiązać więzi z człowiekiem.
Ciągle siedzi w budzie, lub stoi przy kracie szczekając i odganiając intruzów.Wszyscy wiemy jednak, że nowy dom, miłość, ciepło i wyrozumiałość pomogą jej zapomnieć o złych doświadczeniach.

Pomóżmy - szukamy dt lub ds na terenie całej Polski.

EDIT - - - - -

Ta niewielka ok. 4 letnia suczka o wyglądzie arystokratki to prawdziwy skarb.Przy pierwszym kontakcie z człowiekiem jest nieufna i sceptycznie nastawiona, może nawet pokazać ząbki - ze strachu, bo może przyszedł ją skrzywdzić..
Kiedy jednak już się do kohoś przekona, oddaje mu się cała - bez reszty, a jej serduszko zaczyna bić mocniej, już tylko dla niego.
Riana jest wyjątkowym psem tylko dla wyjątkowej osoby : cierpliwej, delikatnej ... i takiej, która już nigdy jej nie porzuci,po prostu zasłuży sobie na jej bezgraniczną psią miłość i wierność.
Riana mieszka w Schronisku już ok. roku.Nikt jeszcze nigdy nie dał jej szansy na lepsze życie.
Może ona czeka na swoje przeznaczenie...? może czeka właśnie NA CIEBIE?

NUMER EWIDENCYJNY RIANY TO 1626/08

Posted

Bylam dzisiaj w schronisku, ale nie udalo mi sie - mimo dobrych checi, wyprowadzic Rianki z boksu :placz:
Ona w strachu okazuje agresje..
Probowala mnie wypedzic z boksu napierajac na mnie z zebami, potem nachalnie lapala smycz zebami chociaz stalam spokojnie.
Czuje, ze to kolejny pies, przed ktorym dluga i ciezka droga..

Posted

Boje się.
Boje się tego, że mnie skrzywdzisz.
Gdzie mam skryć swoje oczy pełne żalu?
jak sprawić by moje serce przestało bić?
Nie chcę już dalej tak żyć.
Siedzę na zimnym betonie
Nie mam nic
Nawet nadzieja uciekła gdzieś
pozwól mi umrzeć
zatrzymać serca bieg
To takie straszne żyć w strachu
i bólu jaki niesie samotność
Zabij mnie - jeśli nie chcesz pokochać..
Bo Ty również nie chcesz.. prawda?
Czy ludzie w ogóle wiedzą, czym jest miłość i wierność?
nie zawiedź mnie..

Riana ma trzy lata. Jej nr ewidencyjny to: 1626/08./SCHRONISKO WROCŁAW

Ta malutka dziewczyneczka przeszła w swoim życiu już bardzo wiele.Trafiła do Schroniska w bardzo złym stanie - doświadczenia z przeszłości nie pozwalają jej nawiązać więzi z człowiekiem.
Ciągle siedzi w budzie, lub stoi przy kracie szczekając i odganiając intruzów.Wszyscy wiemy jednak, że nowy dom, miłość, ciepło i wyrozumiałość pomogą jej zapomnieć o złych doświadczeniach.
Niestety sunia ze strachu okazuje agresję, więc potencjany dom musi być naprawdę WYROZUMIAŁY I ODPOWIEDZIALNY, a najlepiej także doświadczony.

Ocal to istnienie...

"ratując jedno życie , ratujesz cały świat.."
nie pozwólmy Riance tak skończyć!

Kontakt: 660-767-394

Posted

Chyba się muszę wziąć za dziewczynę, bo ją Aga będzie ogłaszała, jako agresywną :p

Możemy się umówić za tydzień i spróbować wyciągnąć to łaciate. Kto chętny??:diabloti:

Posted

Jak bylam ostatnio w jej boksie to wyjechala ze mna spowrotem do wyjscia po 2 sekundach napierajac zebami :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
rzucala sie itd itp.
moze koper jako doswiadczona osoba jakos zapanuje nad ta mala lwica :crazyeye::crazyeye:

Posted

Dziś suki uciekły mi z boksu :eviltong:
razem z nimi Riana.
Wchodzę do biura - a ona przypięta , łasi się i rozdaje buziaki :crazyeye::crazyeye:
O co chodzi ? -pytam.
Ona po prostu w stresie pokazuje zabki, ale po sterylizacji trafila do baraku i osmielila sie bardzo - swietna suka! -chwalili pracownicy.

Czuje wiec, ze trzeba bedzie oglaszac mala nieco inaczej:multi:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

prosimy o jakiekolwiek ogłoszenia żeby niunia nie zgniła w schronisku.....:-(

dzisiaj byłam w jej boksie.... oszczekała mnie ale już po pięciu minutach dała się ładnie pogłaskac, szukała kontaktu, chociaż spięta i zalękniona...

przy mądrym człowieku mogłaby byc z niej jeszcze cudowna sunia...