Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo proszę o nie rejestrowanie się na miau tylko dlatego aby wziąć udział w ankiecie dla poparcia missieek, nasza prośbą dotyczyła osób, które na miau działają ale na ankietę nie zwróciły uwagi lub się nią na co dzień nie interesują. W innym przypadku zepsujemy to co się udało osiągnąć i będzie to ze szkodą dla tej kandydatki.

Posted

Ta dziewczynka wciaz czeka na swojego czlowieka, jest bardzo grzeczna sunia nie sprawiajaca zadnego klopotu :shake: wielka przytulanka jak mowila nam jej tymczasowa opiekunka.

Posted

wynik testu z kotami nie bojacymi sie psow
w alasce nie ma agresji czy tez checi mordu kota
mysle ze nie miala za duzo do czynienia z kotami
jak weszla do pokoju z kilkoma kotami z ktorych czesc spala i nie zwracala na nia uwagi a jedna z zainteresowaniem za nia lazila to alaska nie wiedziala jak sie zachowac, z rezerwa patrzyla co to, troszke popiskiwala i przychodzila do mnie sie przytulac nie wiedzac jak ma sie zachowac, za chwile znowu z ciekawoscia pochodzila, powachala i nie wiedziala co z takimi nie uciekajacymi kotami poczac, co to za futra

wiec pytanie podstawowe jak zachowuja sie koty ktore juz sa w mieszkaniu, rozumiem ze kontakt z psem mialy, ale czy uciekaja przed psem czy ignoruja totalnie

moim zdaniem najwazniejsze bylyby pierwsze chwile w nowym domu i pokazanie jej co to kot, nauczenie jak razem zyc bez spiec

tak jak napisalam nie ma w niej agresji ale tez nie wie sama jak ma sie zachowywac, czy pilnowac co robi kot czy moze olac

na zewnatrz oczywiscie uciekajacy kot to atrakcja ktora fajnie pogonic, ale tak ma wiekszosc psow

Posted

wiec pytanie podstawowe jak zachowuja sie koty ktore juz sa w mieszkaniu, rozumiem ze kontakt z psem mialy, ale czy uciekaja przed psem czy ignoruja totalnie

Koty ignoruja,bynajmniej jak ja przyjezdzam z psami.

Czyli Alaska przeszła test pozytywnie? :razz:

Posted

mysle ze tak, ale aby napewno bylo ok to trzeba bedzie jej pokazac jak zyc z kotem, bo tak jak napisalam nie bardzo wie jak ma sie przy kotach zachowywac i trzeba pozytywnie ja nakierowac na dobre zachowania
nie pozwolic na zle aby w nawyk nie weszly

ostatnio mialam na tymczasie suczke kenie ktora u mnie kotu ktory sie jej nie bal nic nie robila
a w nowym domu bardzo pogania kota ktory sie jej boi

Posted

przepraszam ,że się wtrącę ale na początku marca zabrałam 2 letnią onkę z olkusza i zawiozłam do domu z psem i kotem . Pierwszy odruch suki to napaść na kota, ewidentnie przy tym było widać ,że suka szukała aprobaty nowych właścicieli... :shake: przez tydzień spokojnie oduczali jej tej reakcji ... jakie było moje zdziwienie kiedy wczoraj zobaczyłam sukę śpiącą z kotem w objęciach :crazyeye: ...

trzymam kciuki za decyzję...

Posted

Wielu ludzi szczuje psy na koty i później nawet pies nie mający do kotów awersji uczy się jej lub reaguje agresywnie, bo chce zaimponować właścicielowi.