Agnes Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Czy ktos stosowal ziola i drozdze firmy Kobers? https://trusco.home.pl/koebers/suplement-06.html#page_tresc https://trusco.home.pl/koebers/suplement-02.html#page_tresc Ktos polecil mi taki zestaw na wzmocnienie siersci szczegolnie w okresie zmiany siersci ( u nas generalnie trwa to caly rok ;) ) Musze cos kupic dla swojej suki, ale zanim wydam pieniadze wole sie upewnic Dzieki z gory za odpowiedz :) Quote
Molli Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Jeśli taki temat już był to proszę o usunięcie. Witam. Mam pytanie. Czy ktoś z was używał suplementów tej firmy? Które suplementy stosowaliście i jakie były poprawy? Z góry dzięki. Quote
dorota w-l Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Wczoraj właśnie dokopałam się do tej karmy . Zamówiłam na próbę 9 kg dla młodych psów . Jak moja paskudna , corsica niejadek będzie jadła i nie będzie miała luźnych quuupek to dam znać :razz: Quote
Agnes Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 karma to chyba nie suplementy:eviltong: ja od jakiegos czasu zastanawiam sie nad ziolami...jednak bardzo malo informacji o nich jest w internecie, a sa dosc drogie jak dla mnie zeby ryzykowac w ciemno:roll: Quote
Molli Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Agnes napisał(a):karma to chyba nie suplementy:eviltong: ja od jakiegos czasu zastanawiam sie nad ziolami...jednak bardzo malo informacji o nich jest w internecie, a sa dosc drogie jak dla mnie zeby ryzykowac w ciemno:roll: Dlatego chciałam uzyskać opinie, gdyż nie wiem czy warto pieniądze tracić. Agnes ma racje, karma nie jest suplementami. Quote
Agnes Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 no to moze ktos sie odezwie:razz: Quote
Molli Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Agnes napisał(a):no to moze ktos sie odezwie:razz: Mam taką nadzieję. Quote
bachar Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Moje psy dostają ziółka. Jedynym minusem, jak dla mnie, jest brak informacji z czego została stworzona ta mieszanka. Napewno wyczuwam piołun. Quote
Agnes Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 bachar napisał(a):Moje psy dostają ziółka. Jedynym minusem, jak dla mnie, jest brak informacji z czego została stworzona ta mieszanka. Napewno wyczuwam piołun. po trochu chyba to jest specjalnie - tak sadze...gdyby podali dokladniejszy sklad to bym pobiegal do zielarskiego i sama zakupila ziolka - na bank taniej by to wyszlo. A tak...;) A jak dlugo stosujesz jak czesto - codziennie? - i czy zauwazylas jakies pozytywne zmiany w siersci/skorze? Czemu zaczelas podawac? Pies chetnie je? Quote
bachar Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ten zwstaw ziółek dostają od jakiś 3 tygodni. Moje psiaki raczej zawsze są w dobrej kondycji włosowej itp. więc trudno jest mi zauważyć zmianę. Napewno nie widać, aby źle wpływały na psiury. Lubię dodawać do karmy różne zielska (dawniej sama robiłam rozmaite kombinacje) i stąd mija próba z ww. zestawem. Są zmielone na pyłek więc łatwo miesza się z namoczoną karmą. Quote
Agnes Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 mi chodzi o wspomaganie wlosa...no nic jeszcze poczekam na inne opinie:cool3: Quote
ayshe Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ziola sa super ale nie "wchodza"kazdemu psu.trzeba najpierw wyprobowac czy bedize jadl z nimi karme. ja daje swoim onkom ziola koebersa z przerwami juz baardzo dlugo. Quote
Agnes Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 a czy podajesz, zeby poprawic siersc czy...? Na ile Ci starcza opakowanie? 0,5 kg/1 kg i dla jakiego (wagowo) psa i ile podajesz:P w sensie dziennie Quote
ayshe Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 daje dwie lyzki stolowe dizennie na psa,robie przerwy co miesiac.nie mam pojecia na ile mi starcza kg opakowanie:roll: bo odsypuje sobie raz na tydzien dla domowych dwoch onek jakjestem w domu w niemczech. daje generalnie bo wydaje mi sie ze dobrze robia moim psom. na skore,koopy..no tak ogolnie. czasem nie dostaja miesiac czy dwa i potem znowu im daje. moje psy nie maja problemow ktore moglyby znikac badz nie po dawaniu czegokolwiek wiec tak naprawde nie wiem czy na jakies problemy by ziola pomogly.ale moje psy je lubia. zeby powiedziec czy dzialaja na cos tam musialabym je dawac w zwiazku z jakimis problemami.a problemow niet. warto jednak sprobowac czy pies bedize je jadl bo sa psy ktore po prostu nie tkna karmy z ziolami. wydaje mi sie,powtarzam wydaje:razz: ,ze dobrze robia mojej mlodej suce ktora ma typowe dla onka[czesto zdarzajace sie u onow]problemy jelitowe np przy zmianie karmy albo ot tak wogole.jak dostaje ziola macaly czas takie same koopy.bez wachan.nie sa to duze problemy tylko wachania "jakosci"koop.np mimo tej samej karmy. mamwrazenie ze to dzieki tym ziolom.ale to tylko wrazenie byc moze. Quote
bachar Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ayshe napisał(a):daje dwie lyzki stolowe dizennie na psa,robie przerwy co miesiac. Nie za dużo? Producent zaleca dla dużych ras 3/4 łyżeczki do herbaty na karmienie. Quote
dorota w-l Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Zamówiłam karmę i zioła , algi też . Mojemu psu służą : i karma i suplementy ....... (jakie ładne słowo :razz:) Quote
dorota w-l Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Poznałam ok trzy tygodnie temu . Zioła , algi , karmę M23 dla psów luźno kupkających i jestem bardzo zadowolona . Pierwsza sprawa to Italka w końcu je i nie muszę karmić jej po jednej kuleczce ( cane corso) , sierść zaczyna się zmieniać na delikatną - jest dosłownie aksamitna . Zjada dwa posiłki dziennie jak normalny pies :rano micha , jedzenie , pusta micha i wieczorem tak samo . Miała trochę łupieżu ale teraz ok ani śladu.:p Quote
Agnes Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Sama odkopie swoj temat:lol: Czy jest ktos kto od tego czasu stosowal ziola tej firmy? Zima idzie, linienie po drodze...i siersc znowu daje o sobie znac:roll: Quote
hekate811 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 skłąd mieszanki ziołowej z opakowania : Meeresalgen i Seealgen- algi, Queckenwurze- korzeń perzu, Enzian - gencjana, Brennessel- pokrzywa, Mistel -jemioła, Wegerich- babka. na opakowaniu było po niemiecku stąd też dodane moje przetłumaczenie mieszanke ziołową kupiłam jakiś rok temu, na poczatku jadł, ale mój niejadek ogólnie jest na bakier z jedzeniem, a w okńcu doszedł do takiego etapu że jak wyczuwał jakieś ziołowe dodatki to nie ruszał w ogóle (to sama przy karmach gdzie jest więcej tego typu dodatków, wolfsbluta do pyska nie wziął), skończyłam opakowanie dodając z algami do pieczonych w domu smaczków wątróbkowych. Więc efekt ocenić trudno. W lato zaczełam stosować granulat czosnkowy, fakt nawet przestałam go zakrapiać i kleszczy nie łapał, ale z konsultacji z koleżanką która granulatu nie stosowała jej psy również nie łapały kleszczy, więc trudno powiedzieć czy działa. Quote
Agnes Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 zamowilam mieszanke ziolowa:razz: bardzo ciekawa jestem efektow Quote
DzikiAli Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Ja znam. Ale niepotrzebnie się na nie rujnowałem w GKR. Teraz kupuję tańsze suplementy przez internet i jesteśmy razem z moim psem bardzo zadowoleni z ich jakości i ceny. Używamy dokładnie tego . czasami zmieniamy na inny produkt z tej serii i nie widać różnicy pomiędzy tym, a bardzo drogimi produktami Kober's Quote
Recommended Posts