Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Darianna napisał(a):ogoliłaś? oj maszynką? Kup lepiej trymer i degażówki, bo od maszynki jaśnieje seterom sierść i to niefajnie wygląda dla mnie... Na pewno elegancko wygląda, pamiętam jaki efekt był jak obstrzygłam pierwszy raz Brandulca ;) Czekamy na foty :) Mam degażówki i trymer, ale Armin miał już takie kłaki, że degażówkami robiłabym to wieczność, a on jest niecierpliwy, dlatego przejechałam maszynką, a teraz będę strzygła go na bieżąco nożyczkami. Quote
IrishDevils Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Czekamy na zdjęcia ;). Ciekawa jestem jak Armin wygląda teraz :cool3:. Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 o to wstawię Wam zdjęcia mojego uszatka ogolonego, tylko proszę się nie śmiać z mojej amatorszczyzny :mad: Przyjmuję tylko konstruktywne uwagi :) Quote
Bartiśkowa_ Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Cudne te wakacyjne zdjęcia :loveu: Quote
Darianna Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 całkiem nieźle ;) tylko jeszcze te kłaczki na górze uszek bym zgoliła :) Quote
IrishDevils Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Wyszło to całkiem całkiem :eviltong:... Jaki dostojniak :cool3:. Quote
Darianna Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 a co Arminowy taki poważny? Focha strzelił za strzyżenie? ;) Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Darianna napisał(a):całkiem nieźle ;) tylko jeszcze te kłaczki na górze uszek bym zgoliła :) Też to zauwazyłam na zdjęciu, ale na żywo nie mogę tego znaleźć. A powaga Armina jest tylko pozorna, chciałabym, żeby czasami taki był :) Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Wstawię jeszcze kilka fotek z wakacji, bo jak tak dalej pójdzie, to faktycznie nie skończę tego wstawiania do ferii zimowych :D Tym razem zapraszam do Sandomierza. Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Z krótkiego pobytu w Sandomierzu zapraszam na dłuższą wizytę bardziej na północ - do Węgrowa, gdzie zrobilismy sobie przystanek w naszej podróży. Quote
Darianna Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 w Węgrowie zdecydowanie bardziej się podobało Arminowi ;) Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Darianna napisał(a):w Węgrowie zdecydowanie bardziej się podobało Arminowi ;) Zdecydowanie, przez dwa dni tam spędzone prawie nie wychodził z wody, piachu i błota - seterowy raj. :) Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Jadąc ze Skoczowa przez Czechy, Austrię, Węgry, Słowację i kilka przystanków w Polsce, po 11 dniach dotarliśmy do rodziców mojego męża, do Działdowa na Mazurach... i to wcale jeszcze nie koniec naszej wyprawy. :) Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Z Działdowa popędziliśmy znowu na południe, tym razem na Opolszczyznę, do moich rodziców. Quote
Kalunia_C Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Robiąc takie sobie kółeczko, po trzech tygodniach wrócilismy do domu i przez pierwsze kilka dni po wczasach Armin wyglądał tak: To tyle zdjęć wakacyjnych, nastepne już za rok ;-) Quote
Shel Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 http://img245.imageshack.us/img245/3779/dsc05451.jpg uwielbiam takie fotki :loveu: Quote
Kalunia_C Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Armin - obozowicz --> Lubienia 2009 Quote
Darianna Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Arminek to podróżnik pełną gębą :D Dajcie mu odsapnąć na okolicznych polach po tych wakacjach :) Quote
Kalunia_C Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Darianna napisał(a):Arminek to podróżnik pełną gębą :D Dajcie mu odsapnąć na okolicznych polach po tych wakacjach :) On już zapomniał o wakacjach. :-) To sierpniowe fotki, znalazłam przypadkiem :-) Quote
Kalunia_C Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Armin obchodzi dzisiaj swoje pierwsze urodzinki. W prezencie planujemy popołudniową wycieczkę. Teraz natomiast chciałabym zrobić krótki bilans ostatniego roku. Od 13 grudnia, kiedy Armin trafił do nas z Myszkowa: * zaczął reagować na swoje imię; * w ciągu tygodnia nauczył się załatwiania na dworze; * zna komendy: siad, połóż się, daj łapę, przybij piątkę, pies zdechł, turlaj się, wytrzeć łapy, idziemy do łazienki, do wanny, daj zabawkę i szukaj pana; * potrafi chodzić na smyczy; * daje się odwołać, kiedy puszcza się w pogoni za zwierzyną; * jest przyjacielski do wszystkich ludzi i zwierząt; * przychodzi, kiedy trzeba zapiąć smycz po spacerze; * nie śpi w łóżku ani na kanapach. W tym roku Armin niestety nie stronił od weterynarzy: * ostre zapalenie jelit; * zapalenie skóry; * wirusowa brodawczyca; * kastracja. To ostatnie było najlepszą decyzją, jaką mogliśmy podjąć. Dzięki temu Armin przestał kopulować i bardziej trzyma się nas na spacerach, przestał też piszczeć na widok suk. Niestety nie wszystko udało nam się osiągnąć, ale nadal nad tym pracujemy i mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się zwalczyć: * wymuszanie krzykiem; * natrętne witanie gości; * krzyk na dźwięk domofonu. Nadal czekamy na piękną, długą sierść na podwoziu i torsie :-) To tyle plusów i minusów, które nasunęły mi się podczas analizy tego roku. Mam nadzieję, że Armin jest u nas szczęśliwy :loveu: Quote
molly Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 No to ja jeszcze tu złożę Arminkowi życzenia :) Sto lat w zdrówku, pełnej michy, zawsze kochających ludzi i dłuuugich spacerów życzą Harutek i Klusio i ich ludziki :Rose::tort: Quote
konikowa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 !!!!WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! :laola: :painting:Jak najwięcej szalonych spacerów:painting:, :dog:wiatru w uszkach i piasku na łapkach:dog: :tort:Dużo mięska i samych radości:tort: Oby to co jest jeszcze do dopracowania spełniło się jak najszybciej i to co jeszcze można zrobić także. :Dog_run: Jeszcze raz :BIG:WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:BIG: :laola: Quote
Recommended Posts