Zbójini Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Yasminka napisał(a):Ja bym zrobiła tak, że na dzień przed wyjazdem psa bym go odebrała, przenocowała i zawiozła do nowego domku :) Zawsze to kilka dni stresu mniej.... oK. tylko po pierwsze odbiór tego psa to nie jest taka porsta sprawa. Jak cos nie wyjdzie ostatniego dnia to nie pojedzie tym transportem. Poza tym pewnie trzeba go przejrzeć, wykąpać itd. Quote
demi Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Yasminka napisał(a):Do 15 (licząc od jutra) to 5 dni. Czy Frozenwolf się wypowiadała? Czy opłaca sie psa na 5 dni umieszczać, bo te 5 dni i potem podroż i nowe miejsce to znów wiele dni stresu dla psa...... Ja bym zrobiła tak, że na dzień przed wyjazdem psa bym go odebrała, przenocowała i zawiozła do nowego domku :) Zawsze to kilka dni stresu mniej.... Ja czekam na info, bo nie za bardzo wiem jak się ustawić.teraz jest ten długi weekend i nie wiem czy mam czekać, czy Frozenwolf go bierze? Jaki jest plan? no tak to ja bym się bała. Bo najbardziej boje się tego, ze koleś jest walnięty i nie wpuści mnie i policji. Dlatego wtedy potrzeba czasu, zeby posioedzieć przed bramą zanim pójdzie na spacer- mam nadzieję, ze to przejdzie :roll: Gosia, dziś dzwonie do Ciebie i myślę, że ja jutro, najpóźniej czwartek próbujemy z policją, jak nie to w piątek siedzimy pod bramą i czekamy ;) Quote
gosikf & dogs Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 demi napisał(a):no tak to ja bym się bała. Bo najbardziej boje się tego, ze koleś jest walnięty i nie wpuści mnie i policji. Dlatego wtedy potrzeba czasu, zeby posioedzieć przed bramą zanim pójdzie na spacer- mam nadzieję, ze to przejdzie :roll: Gosia, dziś dzwonie do Ciebie i myślę, że ja jutro, najpóźniej czwartek próbujemy z policją, jak nie to w piątek siedzimy pod bramą i czekamy ;) Próbuj już jutro demi. Yasmimnka nie możemy go odebrać dzień przed bo do 15stego musimy go wstępnie doprowadzić do ładu. Wykąpać, odrobaczyć, zaszczepić to podstawa. Quote
Yasminka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 gosikf & dogs napisał(a): Yasmimnka nie możemy go odebrać dzień przed bo do 15stego musimy go wstępnie doprowadzić do ładu. Wykąpać, odrobaczyć, zaszczepić to podstawa. Rozumiem, pomyślałam jedynie o stresie jaki on przezyje, ale w sumie macie rację Quote
Koperek Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Yasminka napisał(a): pomyślałam jedynie o stresie jaki on przezyje Stresa to on ma od początku życia, egzystując z tym "chłopem", więc tyle to dla niego mały pikuś! ;) Quote
gosikf & dogs Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Frozenshewolf zgodziła się przechować pieska do ok 15stego ;) Najpóźniej mamy go w piątek. Quote
Yasminka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 gosikf & dogs napisał(a):Frozenshewolf zgodziła się przechować pieska do ok 15stego ;) Najpóźniej mamy go w piątek. I to już jest pewne? Czyli ja mogę planować weekend? Quote
demi Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 gosikf & dogs napisał(a):Frozenshewolf zgodziła się przechować pieska do ok 15stego ;) Najpóźniej mamy go w piątek. nie ma Cie na gg :razz: Ja się już umówiłam na piatek, godzina bedzie jutro dogadana, także myślę, ze w pt bedziemy mieć piesiolca ;) jak nie zawsze mamy sobotę, także bedzie myślę bezstresowo ;) Quote
graynew Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 No to super. Trzymam kciuki w piatek to ja moge byc juz w szpitalu. A jak nie to bede podczytywac i sie razem z Wami cieszyc z udanego odbioru psa. Quote
gosikf & dogs Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 graynew, a ja o termin pytam na spacerowym, widzę, że to już na dniach! POWODZENIA!!! Dobranoc Atos, czeka nas pracowity długi weekend. Quote
GoskaGoska Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 coalego watku nie przesledzialam, ale rozumiem, ze macie juz jakis plan co dalej z nim bedzie? Quote
gosikf & dogs Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 transport też ma mieć 15stego tego miesiąca Jutro prawdopodobnie Atos zostanie odebrany w godzinach wieczornych(miałam tel od demi). Smycz i obrożę wezmę od siebie, karmy też odsypię na te dwa dni, ale potrzeba na szczepienia, odrobaczenie, szampon jakiś no i coś na kleszcze. No chyba, że mam za duże wymagania. Moim zdaniem wypadałoby go jakoś wyprawić. Jeśli ktoś chciałby wspomóc finansowo Atosa, numer konta podam na pw. Quote
Kana Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Tak się cieszę ! Mam nadzieje że nie będzie zadnych problemów z psem po odebraniu. Żeby nie zmieniać już decyzji o wyjezdzie do nowego domku ;) Quote
Zbójini Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 przed chwilą natknąłem się na taki dramat , przepraszam za offa:shake: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dramat-onka-potrzebne-pieniazki-na-leczenie-pomocy-139665/ Quote
bros Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 od rana zaglądam na wątek - mam nadzieję że dziewczyny sprawnie odbiorą chłopaka, ja w związku ze swoją deklaracją poproszę o numer konta na PW , przekażę pieniążki od cioci. Quote
Poker Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Jeżeli mogę się wtrącić, to najważniejsze jest zaszczepienie przeciw wściekliźnie , bo bez tego pies nie może jechać+ coś przeciw pchłom. Z całą resztą DS pewnie sobie poradzi. A może ma szczepienie jednak? Quote
gosikf & dogs Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Tego nie wiadomo czy ma szczepienia, na pewno pan nie będzie też współpracował, co za tym idzie może nie dać nam książeczki zdrowia albo coś... nie wiem. Wszystko okaże się dopiero po odebraniu. Trzymajcie dziś wieczorem kciuki! Strasznie się denerwuję. Jutro pójdę z psem na kliniki, jeśli nie ma szczepień zostanie zaszczepiony, na wściekliznę i choroby zakaźne, odrobaczony, wszystko inne to sprawy które wyjdą pewnie w praniu i nie da się ich zaplanować. Zakupię także jakiś preparat chroniący przed kleszczami i pchłami. Nie mam kagańca dla niego. Jeśli będzie taka możliwość w DT w niedzielę wykąpię go. Obrożę i smycz w ostateczności oddam swoje(chociaż zawsze się przydają w takich sytuacjach, jednak bez nie może jechać przez całą Polskę, a nie mamy nadmiaru pieniędzy). W poniedziałek Zbójini zabierasz Atosa z Wrocławia? Brakuje pieniążków na wszystko:oops: bros, już wysyłam numer konta:loveu:Z góry pięknie dziękuję. Quote
GoskaGoska Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 a ta rodzina chetna do adopcji nie moze pokryc kosztow szczepien, odrobaczen itd ??? obroze itd moze bedzie mozna odeslac poczta do ciebie, bo dla dogomaniaczki nigdy tego nie za duzo. Quote
Koperek Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='GoskaGoska']a ta rodzina chetna do adopcji nie moze pokryc kosztow szczepien, odrobaczen itd ??? obroze itd moze bedzie mozna odeslac poczta do ciebie, bo dla dogomaniaczki nigdy tego nie za duzo. To samo sobie pomyślałam. My (niekoniecznie ja osobiście:eviltong:) biorąc psa ze schronu praktycznie wyposażamy go we wszystko za własną kasę, a inni chcą mieć gotowe... Quote
Kana Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Jak bedzie potrzebna jakaś pomoc po przywiezieniu do Gdańska dajcie znać. Moge go ewentualnie przetrzymać przez chwile zanim pojdzie do DS. Najwazniejsze zeby ogrod byl ogrodzony w DS i miał dobrą opieke. Trzymam kciuki za was dziewczyny! P.S Spokojnie dziewczyny! Nikt nic nie pisał że DS chce miec wszystko gotowe. Chodzi tylko o szczepienia bo ma także swoje zwierzeta. Trzeba poprosić Zbojiniego żeby zadzwonił do tej Pani i spytał się o wszystko. Quote
gosikf & dogs Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Niestety nie ma czasu za dużo i nie mogę zwlekać bo do poniedziałku muszę zdążyć ze wszystkim. Może Zbójini powie coś więcej, widocznie dom stały nie zainteresował się tym czy czegoś trzeba psu skoro nie było takich informacji od Zbójini. W każdym razie jest mało czasu i równie mało pieniędzy a wiadomo, że za darmo nic się nie zrobi. Quote
Zbójini Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 GoskaGoska napisał(a):a ta rodzina chetna do adopcji nie moze pokryc kosztow szczepien, odrobaczen itd ??? obroze itd moze bedzie mozna odeslac poczta do ciebie, bo dla dogomaniaczki nigdy tego nie za duzo. Nie chodzi o pokrycie kosztów tylko o to zeby pies był odrobaczony i zaszczepiony zanim trafi do miejsca gdzie są inne zwierzęta. P. Hania nawet o tym nie wspominała ale ja uważam że tak będzie najlepiej. Jeśli jest jakis problem finansowy to proszę o info. Nikt nie wymaga obroży itd. Na czas transportu mam swoje. Quote
gosikf & dogs Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Ok, to super;) Problem finansowy jest, nie starczy nam na wszystko, tj. podstawowe szczepienia, odrobaczenie i zabezpieczenie przed pasożytami zewnętrznymi. Osobiście uważam, że to właśnie trzeba psu zafundować przed wyjazdem, taka optymalna podstawa;) Karmy odsypię od swoich psów(mam Bewi dog Sporta, i trochę RC juniora dla niego na te kilka dni). Trzymajcie kciuki Quote
Recommended Posts