Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, ja nie chcę nikogo wykluczać ani urażać, ale nie wiadomo jak Atos reaguje na inne psy. Jeśli nie zaakceptuje to Yasminka da go do ogrodu. To jest taka awaryjna możliwość,łatwiej rozdzielić psy niż w mieszkaniu, ale chodzi głównie o to, że Atos to pies, o którym nic nie wiemy...

Kombinujemy budę? Bo sama już nie wiem. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Po prostu nie mogę nikogo zapewnić, że z Atosem nie będzie problemów...

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny :) Ja proponuję zrobić w ten sposób, żeby Frozenshewolf spróbowała zaopiekować się psem. Chciała pomóc i nastawiała się na psa..... Przecież nie będziemy się kłóciły :) Zakładamy jak najgorszą sytuację, a może się okazać że pies jest całkiem fajny:)
My pomożemy jesli coś. Skoro się w to zaangażowałam to przy tym zostanę. Jeżeli Frozenshewolf może już teraz odebrać psa to chyba lepiej niż ciągle czekać na bude....
zastanówcie się i trzeba działać :)

Posted

Jak bedzie buda i jeśli to będzie do końca czerwca to jasne że tak! Natomiast będę się z Wami tak czy siak kontaktowała za pół roku, żebyście mi psa na DS poszukały. ;)
Potrzebujecie mojej pomocy przy akcji lub przy innym psie to stukajcie na gg (Gosia ma podane, bo nie wiem jak tu wstawić) , postaram się pomóc, bo ja na dogo zwykle się nie udzielam, bo bym musiała założyć schronisko:lol:
Pozdrawiam i trzymam kciuki

Posted

Do mojej wypowiedzi powyżej... Jeśli nie buda to chociaż jakiś materiał na budę może ktoś ma. Ze zrobieniem nie będzie problemu;)
No ale tak jak mówię, jeśli zajdzie taka potrzeba....

Posted

Nie skupiałbym się zbytnio nad budą bo nawet jeśli wyląduje na dworzu to może nie chcieć do niej w ogole wchodzić. Jest lato. Jakieś zadaszenie , paleta i jakies legowisko na niej, awaryjnie wystarczy a później myślcie i dostosowujcie warunki do psa.

Posted

Zbójini Przecież nie chodzi mi o taką budę jak z bajki o Reksiu tylko o cokolwiek do osłony przed deszczem.
Ale to i tak jest kwestia wtórna, bo może pies się sprawdzi i nie będzie takiej potrzeby :)
Narazie czekamy na info o psie:)

Posted

No więc na dziesiaj taki news:

Jest Domek Stały dla Atosa.

W tym miejscu:
Hotel dla koni - Gdańsk

My też trzymamy tam swojego rumaka

Pani Hania która porwadzi ten hotel ma 3 psy. 2 staruszki mieszańce i jeden ON w sile wieku. Wszystkie adoptowane.
Jest świadoma zagrożeń związanych z adopcją Atosa.
Wybrała Atosa z pośród kilku ONków, które jej przedstawiłem. Uznała że ze względu na wiek będzie najbardziej pasował do jej stada. Wie, że pies może byc wycofany a za końmi to na początku biega prawie każdy.
Warunkiem jest aby pies przed przyjazdem był odrobaczony i jak sie da zaszczepiony na wściekliznę oraz żeby nie miał żadnych chorób zakaźnych.

Około 15 go będę we Wrocławiu więc jesli się wyrobicie do tego czasu to moge go nawet i wziąć.

Więc?

Posted

No to super!!!!!
Odrobaczenie i szczepienie to raptem jedna wizyta u weta.
A koszt tez nie powalajacy. Ja odrobaczalam i odpchlalam wlasnie psa i kota i kosztowalo to razem mniej niz 50zl
wiec do 100- 150zl mysle, ze sie spokojnie zmiescicie.

Ale sie ciesze, ze Atos pojedzie do Gdanska i bedzie pod okiem Zbojini.

Posted

graynew napisał(a):
Ale sie ciesze, ze Atos pojedzie do Gdanska i bedzie pod okiem Zbojini.

Z tego to się chyba każdy cieszy;), problem w tym, żeby do tego doszło...

Posted

Wybaczcie za nieobecność, ale pare dni nie miałam kompa, a mój dalej w naprawie. Przeczytałam smsa.
To skarbie powiedz gdzie psiak będzie do czasu transportu, bo to dla mnie bardzo istotne:cool3:

Posted

gosikf & dogs napisał(a):
Trzeba zabierać Atosa i to już, sms z info wysłany przed chwilą do demi.

jak bede mieć pewność, ze mam tu dt dla niego, to od razu zbieram manatki i bieremy psiakulca :cool3:

Posted

graynew napisał(a):
No to super!!!!!
Odrobaczenie i szczepienie to raptem jedna wizyta u weta.

Prawidłowo powinno się odrobaczyć pare dni przed szczepieniem.
Poza tym moze od gościa da się wydębić świadectwo szczepienia.

Więc jak to jest z tą interwencją? Dacie radę w ogóle to zrobić? na jakim etapie to stoi?

Posted

Zbójini napisał(a):
Poza tym moze od gościa da się wydębić świadectwo szczepienia.

Więc jak to jest z tą interwencją? Dacie radę w ogóle to zrobić? na jakim etapie to stoi?

Jasne, ze damy rade! Interwencja bedzie ugadana najpierw z Policją, jak z Policją nie wyjdzie, to trzeba będzie stanąć sobie z odpowiednimi Panami i poczekać, az Pańcio z pieskiem wyjdzie. Musimy go odebrać.
Takze Gosia, jak robimy, na kiedy się ustawiamy? Mów szybcikiem na jaki dzień najlepiej psiaka zabierać! Bo potrzebujemy z 2 dni, zeby go odebrać- przynajmniej. a co z transportem?
Dawaj termin i działamy!

Posted

Zbójini napisał(a):
etapie to stoi?

To chyba zalezy od teori weta. Moj mowi ze mozna odrobaczac i szczepic razem tylko jak sie odpchlic chce to najpierw a opiero po okolo 5 dniach odrobaczac.

Ale jesli stosowac sie do tego co napisales, to tabletki mozna kupic wczesniej podac zaraz po odebraniu psa a szczepic isc za 2 czy 3 dni to i tak do poniedzialku sie da zrobic.

Trzymam kciuki az mi puchna!!!!

Posted

Do 15 (licząc od jutra) to 5 dni. Czy Frozenwolf się wypowiadała? Czy opłaca sie psa na 5 dni umieszczać, bo te 5 dni i potem podroż i nowe miejsce to znów wiele dni stresu dla psa......
Ja bym zrobiła tak, że na dzień przed wyjazdem psa bym go odebrała, przenocowała i zawiozła do nowego domku :) Zawsze to kilka dni stresu mniej....
Ja czekam na info, bo nie za bardzo wiem jak się ustawić.teraz jest ten długi weekend i nie wiem czy mam czekać, czy Frozenwolf go bierze?
Jaki jest plan?