makulka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No to teraz tylko pozostaje trzymać kciuki,jakieś zabawki moge przygotować i oczywiscie wpłace 100zł . Quote
graynew Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Czyli rozumiem z tego, ze pies zostanie odebrany a nie wykupiony? Jesli Zbojini mowi, ze ma domek to jak tylko poznacie psa troche to mysle ze nawet przed kastracja i calkowitym doprowadzeniem psa do ladu mozna go oddac, jesli dom sie nie rozmysli a Zbojini obieca miec nad tym piecze to wszystko bedzie ok. Ja tez moge wypozyczyc jakies miski smycz obroze czy kaganiec, ale co do tego ostatniego to nie wiem czy po moim ONku nie bedzie za duzy :) Co do kasy to raczej nie moge wspomoc, ale moge oddac jakies 5kg karmy, ktora kupilam a moja Bora nie chce jesc. Quote
Zbójini Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 gosikf & dogs napisał(a):Jaki to domek? Najpierw musimy poznać Atosa, nie wiemy nic o jego osobowości i zachowaniu. Pieska wydamy po kastracji, ale przed zabiegiem czeka go odkarmienie i doprowadzenie do ogólnej dobrej formy fizycznej. Jeżeli mimo tego domek poczeka i zechce Atosa byłoby wspaniale. Pani która prowadzi hotel dla koni wstepnie dała się namówić na 4tego psa. Warunkiem że będzie to ONek. Jej pozostałe 2 psy to staruszki mieszańce i około 5 letni ONek więc kandydat do tego stada musi byc egzemplarz bezproblemowym raczej. Prócz tego Pani ma hobby w postaci kolekcjonowania rudych kocurów. Ma ich kilka i jakby sie zdarzyl nastepny to tez twierdzi, że nie odmówi:) Quote
gosikf & dogs Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 demi powiedziała, że dzisiaj też raczej lipa z odebraniem onka, dzwoniłam do niej wczoraj, powiedziała, że najprędzej tak poniedziałek, wtorek w przyszłym tyg. Na razie więc nie wpłacajcie, kiedy odbierzemy Atosa wtedy wyślę zainteresowanym nr konta, a smycz, kaganiec, miseczki itd to się wtedy umówimy gdzie mam je odebrać lub gdzie można je przekazać ok? Tak będzie najlepiej kiedy tu nic pewnego...:roll:Myślałam, że to już pewne, ale i tak trzeba być czujnym. demi zabiegana i ma egzaminy. Dzięki, że jesteście wszyscy pomocni!!! Co do domku to brzmi bardzo fajnie, ale czy Pani znajdzie wystarczająco dużo czasu na okazanie Atosowi należytej dawki miłości? Pies nie miał do tej pory okazywanej czułości i miłości, teraz będzie jej potrzebował. Jeśli tylko okaże się bezkonfliktowy będziemy myśleć. Wolałabym go najpierw wykastrować dla pewności, ale nie można mieć wszystkiego. Quote
Magdina Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 melduje sie z wątku spacerowego!mogę karmy troche przekazac dla psinki ,tylko jjak?moze na spacerku? Quote
Zbójini Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 i jak sytuacja? a oto nasza dzisiejsza znajda: http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziony-mlody-owczarek-dlugowlosy-straszyn-k-gdanska-prosimy-o-dt-138818/ Quote
demi Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Dobra kochani, cud miód malina:loveu: dziękujemy za karme, pieniążki i cała reszte. Ale z tego co mi wiadomo to DT sie wykruszył... a wiec? Psów do schroniska raczej nie oddaje, w sumie jeszcze mi sie nie zdarzyło zabrać zwierzę z deszczu pod rynnę. A w ciagu tygodnia powinnam zainterweniować bo przecież dokumenty mam, wszystko jest, tylko psa zabierać. Ale jak boga kocham nie wezmę go na 5 minut do siebie, bo jestem na maksa zapsiona, i wiekszość czasu nie ma mnie w domu. A moja mama i siostra nie chcą się wiecznie zajmować zwierzętami... Tym bardziej, ze mam szaloną Czajkę w domu i był by kipisz nie z tej ziemi. Także nie wiem już teraz co to robić....:shake: Quote
Kana Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Nieee!!! Tylko nie to :( Dlaczego DT zrezygnował? Przeciez było kilkakrotne potwierdzenie! Ehh... Ludzie i co teraz? Quote
bros Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 shit, shit, shit niefajnie , czyli szukamy na gwałt DT dla szczylka Quote
demi Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Kana napisał(a):Nieee!!! Tylko nie to :( Dlaczego DT zrezygnował? Przeciez było kilkakrotne potwierdzenie! Ehh... Ludzie i co teraz? tzn nie wiem do konca czy zrezygnował, ale coś z nim krucho bo dziewczyna się bardzo miga. Pozatym kiedyś do mnie się zgłosiła że by dt dała, i tak dała, ze tego samego dnia musiałam psa zabrać. A teraz nie mogę sobie pozwolić na to, że wezmę psiaka do siebie, bo nie ma takiej opcji, wyniosą mnie jak nic.... Quote
gosikf & dogs Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Dziewczyna powiedziała, że zaczyna prace(wcześniej nie pracowała). Pozatym kiedyś do mnie się zgłosiła że by dt dała, i tak dała, ze tego samego dnia musiałam psa zabrać. No i ten fakt mnie martwi... Co teraz, bo ja jestem w kropce:placz: Quote
Zbójini Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 israel napisał(a):Jeżeli zdecydujecie się psiaka wykupić a nie mielibyście go gdzie umieścić - psiak może przyjeżdżać na Śląsk (Górny ;)). Zajmiemy się nim. Ja cały czas myśłałem że pies ma jechać tu... Quote
demi Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 to jak to zrobić? bo musi być wszystko zorganizowane tak, żeby psinke odebrać i już gdzieś wieźć...:shake: Quote
gosikf & dogs Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Na górnym śląsku już nie mogą przyjąć Atosa. Quote
Zbójini Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 a dlaczego nie? jestesmy poważni czy nie za bardzo? http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-onka-szuka-domu-138980/ Quote
gosikf & dogs Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Pytałam o to israel i dowiedziałam się, że nie mogą przyjąć Atosa bo nie mają miejsc i sami potrzebują pomocy. Quote
Zbójini Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 gosikf & dogs napisał(a):Pytałam o to israel i dowiedziałam się, że nie mogą przyjąć Atosa bo nie mają miejsc i sami potrzebują pomocy. Skoro się deklarują to powinni trzymac dla niego miejsce albo przynajmniej ofizjalnie odwołać wcześniej. Kurka co tu zrobić:shake: Quote
gosikf & dogs Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Może jest ktoś z forum owczarków kto mógłby pomóc? Quote
Kana Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ku%&^!!! Jak jest już czas żeby go wyciągnąć, to takie coś! Szlak mnie bierze... Czy szukamy DT gdziekolwiek w Polsce czy tylko okolice? Quote
gosikf & dogs Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 No raczej gdziekolwiek tylko musi być pewne i sprawdzone, wtedy jeszcze problem transportowy dochodzi,ale może wtedy na transport poczeka u pani, która wcześniej proponowała dt we wrocku(ale to na krótko raczej możliwość). Melduję, że na Atosa wpłynęło 100zł o Mruczka za co ogromnie dziękuję!!! Quote
demi Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Kana napisał(a):Ku%&^!!! Jak jest już czas żeby go wyciągnąć, to takie coś! Szlak mnie bierze... Czy szukamy DT gdziekolwiek w Polsce czy tylko okolice? bo to tak właśnie zawsze jest... takze nie wiem co robić :shake: Quote
Koperek Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 gosik masz JAKĄKOLWIEK informację, jak on się zachowuje w stosunku do psów???? Quote
Zbójini Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 spróbuje znaleźć jego watek na owczarku i odswierze zaraz tymczasem przepraszam za offika ale mam nowa znajdę http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziony-husky-bojano-k-gdyni-139064/#post12387665 Quote
bros Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 dziewczyny co z maluchem, podnoszę !!!!! 7 czerwca idziemy z brosem i znajomymi psami oddawać krew (akcja organizowana przez weterynaryjny bank krwi) i karmę którą otrzymamy dla naszych pupili chciałybyśmy przeznaczyć dla Atoska - jest wysokoenergetyczna więc chyba odpowiednia. Atosku co z DT ???? Quote
Recommended Posts