Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

tylko się nie śmiejcie, poszukuje najchetniej w formacie mp3, wycia haszczaka / stadka haszczaków lub ostatecznie wilków.

A na co mi to ??? A chcę spróbować nauczyć moje futerka wycia , bo bardzo mi tego brakuje :D

Z góry wielkie dzieki w imieniu moim , psiaków i sąsiadów :evilbat:

Posted

Reine wyc nauczyla nasza corcia :D siadala przed nia i wyla a Reina szybko to zalapala :lol: chcesz pozyczyc? :wink:

Nagranie raczej Ci nie pomoze, nasza jak uslyszy w TV wycie to tylko patrzy, ale nie wyje. Za to jak sie z nia rozmawia to daje popis :wink: Ona wyciem nas ochrzania - jak czas na spacer a my nie reagujemy na prosbe albo jak ja na dluzej zostawimy - nie wyje jak nas nie ma tylko jak wrocimy :D

Posted

8) zapraszam na nauke wycia do nas, a moze ktos ma patent na oduczenie wycia:))))..... moje jak sie rozwyja np na bodzce dzwiekowe

( karetka) to sa nie do opanowania, nie zeby nam to jakos specjalnie przeszkadzalo bo sa wieksze ,,nieszczescia '' w zyciu, ale czekam tylko az w koncu straz miejska mnie odwiedzi, a wcale tego nie pragne :evil:

a & malamuty

Posted

Remair , niestety nie posiadam w okolicy psiaka który umie wyć :(

ZH dzieki ale nie chcę żeby mi psiaki wyły jak syrena policyjna.

Chciałem podejść do tematu "naukowo" :lol: :wink:

Chyba zostanie mi oddanie na trochę psiaków do Witka Płanety 8)

na nauke wycia heheh

Posted
Remair , niestety nie posiadam w okolicy psiaka który umie wyć :(

Ja mowilam o moim dziecku a nie o drugim psie :lol: jak nie masz dziecka to sprobuj sam - usiadz przed psami i wyj, w koncu odpowiedza :wink: albo moge Ci moja corcie pozyczyc, ona specjalizuje sie ostatnio w wyciu 8)

Posted

anyia dzieki za zaproszenie szkoda że tak daleko, a jak widać każdy ma inne problemy , ja bo nie wyją , Ty bo wyja :P

ReiMar sorka, nie doczytałem , zdolną masz córcie, dziecko to mam tyle że nie małe i tylko ja mam ochote zawyć jak coś wymyśli :lol:

Posted

Miałam kiedyś na kasecie nagrane wycie mojego psa i zawsze jak mu to właczałam zaczynał spiewać :D

Teraz psy sobie wyją raz lub dwa razy dziennie same z siebie 8)

A to o czym piszą moi przedmówcy to prawda, powyj troszke do psa i zaraz on tez zacznie :wink:

Posted
Witam,

tylko się nie śmiejcie, poszukuje najchetniej w formacie mp3, wycia haszczaka / stadka haszczaków lub ostatecznie wilków.

A na co mi to ??? A chcę spróbować nauczyć moje futerka wycia , bo bardzo mi tego brakuje :D

Z góry wielkie dzieki w imieniu moim , psiaków i sąsiadów :evilbat:

przywieź psiaki na zawody to też dobra szkoła :D

Posted

Dzieki za rady , dzisiaj wieczorkiem udziele psiakom pierwszej lekcji, nie mam talentu muzycznego ale może sobie poradzę.

Na zawody się wybierałem do Świerklańca ale okazało sie że cały weekend będe w pracy :cry:

Posted

Nie ma sprawy ;-) ponizej filmik z krotkiego kursu wycia :D

po obejrzeniu i wysluchaniu z pewnoscia Twoje problemy sie skończą haha :P ... uprzedzam tylko, ze plik ma 12 MB ;-)

w roli glownej nizej podpisany wraz z futrem oraz wyzej podpisana rowniez wraz z futrem ;-)

http://scr.home.pl/wyjce/wyjce.avi

PS

mam nadzieje ze nie przeszkadza Ci, ze role glowna gra tam malamut a nie haszczak ;-)

Posted

Oj bardzo wam dziękuje, nagrania są super a filmik zaraz ściągne, dziekuję też w imieniu moich domowników bo nie wiem jak znieśli by mój pijacki :wink: głos, być może uchroniliście mnie przed jakimiś kontuzjami :lol:

ps. ani troszke :D

Posted

hihi :D no :D ... kiedyś tak nie mial ale jak już go odblokowało to wystarczy jedno krótkie auuu i zaczyyyyyna sie :angel: ... na filmiku kilerek i paco byly juz troche zmeczone bo przeszlismy parenascie km wiec trzeba je bylo troche zachecac ;-)

Posted

Moj młody to samo, był niezwykle pobudzony i zainteresowany i .... już układał pyszczek do wycia ale na tym się skończyło, a sunia olała to totalnie ale ona ma teraz "ciche dni". starałem sie nie przesadzić co by sie psiaki nie przyzwyczaiły do tych dzwięków. Jutro kontynuacja nauki wycia :)

Posted

Leszek Azja potrafi wyc,a najlepiej w niedziele z samego rana jak slyszy dzwony w kosciele o 7.30 :roll: Jakos o innych godzinach jej nie wzruszaja :wink: Wyje jak telefon dzwoni dlugo i budzik.I czasem jak chce z nia pogadac to tez wyje 8)

Posted
r00n7, a na 'glos' szczekac potrafi ? jak zamierza wyc, to kaz mu szczeknac, to sie rozgada..

moje jak sie wszystkie rozwyja, to sie sasiadka wkurza ;p

bardzo bardzo sporadycznie , najczęściej jest to takie raczej powarkiwanie na sunie jak razem "walczą", pierwszy raz dał głos na wystawie i przypominało to raczej ryk dinozaura.

Ale Leszka nagranie okazało sie rewelacyjne !!! dziś rano młody zawył dwa razy, wyglądało to pieknie.

Posted

rOOn7

Kiler jeszcze potrafi rewelacyjnie przecierać zaśnieżone szlaki. :wink:

Co poniektórzy wiedzą, że nie każdy pies to potrafi. 8) Niektóre zamiast przecierać drążą tunele. :cry:

Jak będziesz potrzebować nauczyciela to Ci go podeślemy. :P W ramach opłaty - masz obowiązek go żywić i wyprowadzać na długie zimowe spacery. :wink: Czas nauki, ok tygodnia. :lol:

Nie traktuj tego, jak chęć pozbycia się psa. Może Twoje psy na nowo nauczą Kilera jak pies powinien jeść i jak rzucać się na miskę jedzenia. :lol: Bo biedak zapomniał. :roll: :wink: