mtf zalesie Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 gdzie teraz bedzie suka -czekamy na zdjecie Quote
idusiek Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 donacja napisał(a):Wiadomość z ostatniej chwili! Sunia złapała się w klatkę-łapkę:sweetCyb: no to gratuluję :multi: i co dalej z sunią ? Quote
marlenka Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 sunia jest już przeniesiona z klatki łapki do klatki od MTF zalesie . Narazie jest wystraszona nieufna .Tadek zaniósł Pyze do suni i dziewczyny sie poznaly sunia podeszła do krat i lizała Pyze po nosku,a mała bardzo płakała jak ją zabraliśmy od mamy. Kropka narazie zostanie w klatce będe próbowała karmić z ręki i czekamy na efekty . Zdjecia moge zrobić tylko w klatce . Quote
gameta Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 marlenka napisał(a):sunia jest już przeniesiona z klatki łapki do klatki od MTF zalesie . Narazie jest wystraszona nieufna .Tadek zaniósł Pyze do suni i dziewczyny sie poznaly sunia podeszła do krat i lizała Pyze po nosku,a mała bardzo płakała jak ją zabraliśmy od mamy. Kropka narazie zostanie w klatce będe próbowała karmić z ręki i czekamy na efekty . Zdjecia moge zrobić tylko w klatce . Powoli ... sunia miała bardzo stresujący dzień - jutro będzie już lepiej :) Quote
sleepingbyday Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 słuchajcie - to dopiero ćwiartka sukcesu. sunia mieszka wklatce w stodole. marlenka może być u niej raz dziennie. nawet karmiąc ją z ręki, wyprowadzając na smyczy (z czasem), w ten sposób jej nie oswoimy tak, żeby sie nawadała do adopcji. nie ma bata. kropka powinna być w domu, wśród ludzi, widzieć ich, przyzwyczajać się do ich towarzystwa. zająć się nią powinna osoba z doświadczeniem. oczywiście może się okazać, że kropa ma potencjał i szybko się przytzwyczaja. ale powinniśmy założyc, ze będzie z nią tzreba porządnie popracowac. to może potrwac. to nie może mieć miejsca wstodole, bo się nie uda. pytanie brzmi - czy mamy doświadczone dt socjalizujące? czy mamy kasę na sunię (deklaracje?) wszystko to spędza mi sen zpowiek. złapaliśmy ją - teaz jesteśmy za nią odpowiedzialni podwójnie..... sprawy techniczne: bardzo prosze osoby, które deklarowały wpłaty z przeznaczeniem na sterylkę, żeby określiły, jaką sumę przekażą, musimy zacząć zbierać kropkowy posag. a ja zrobię bazarek dla ktropy i jednego pieska jeszcze (wspólny). msu - będą te kolczyki, co wiesz, moja przyjaciółka robiła. nowe wzory :cool3: Quote
sleepingbyday Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Aha, marlenka - ten dom we wschowie aktualny, czy nie? zgłosiła się do mnie sabina*** jakby co, zrobi wizytę. wstawię zdjęcia pyzy i będzie można robić ogłoszenia. nie wiem, tylko, kiedy, jutro nie będzie mnie w pracy, nie wiem, czy cały dzien, czy prawie cały dzien... pojutrze zreszta też :cool1: Quote
sleepingbyday Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 donacja, ty masz sedalin :evil_lol:, trzeba go oddać, może ja się jakos domówię do tego spotkania w sprawie klatki? Quote
donacja Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 W środę przyjadę po klatkę-łapkę i odwiozę p. Markowi. Też martwię się co dalej z sunią. Chyba trzeba jakąś naradę wojenną zwołać... Quote
donacja Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Będę w środę w W-wie, dokładnie na Żoliborzu, tam się umówiłam z p. Markiem. Sedalin wezmę ze sobą. Quote
żabusia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Super, że się udało ją złapać. Tylko czy rzeczywiście znajdzie się DT z warunkami dla takiej suni. Patrząc realnie to może być bardzo trudne. Ja podtrzymuję swoją deklarację w częściowym sfinansowaniu sterylki. Mogę wyskrobać na ten cel 50 pln (czyli 1/4 sumy jak sądzę). Rzeczywiście Sleep, jak Sedalin Wam niepotrzebny to mogę go zabrać spowrotem (tym samym kanałem przerzutowym). Quote
mru Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 sleepingbyday napisał(a):msu - będą te kolczyki, co wiesz, moja przyjaciółka robiła. nowe wzory :cool3: no w końcu! (chociaż braki kasy poważne u mnie) Quote
sleepingbyday Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 żabusia, oczywiście, ze oddajemy sedalin, jak inaczej? dzięki za deklarację. mru - no to nie zlicytujesz i nie będziesz miała :eviltong: marlenka - skontaktuj sie z dziewczyną z fundacji rottka i poproś o namiaty do tej pani, która na tatarkiewicza socjalizuje psy. tzreba sie dowiedzieć, ile to by kosztowało. opcja hotel (niestety) i praca z psem. będziemy znać realna kwotę, jaka jest potrzebna. NEIGH!!! wielkie dzięki za mnóóóstwo karmy :-). nie spodziewałam się. wystarczy kropce na długo, jeden problem z głowy Quote
marlenka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Mam namiary do tej Pani doktor , to sama do niej zadzwonię i zapytam. Dzis mam mało bardzo czasu ( bliźniaki , Korolka więc Kropunii mogę dziś poświęcić mniej czasu ,) ale sprobuje ją nakarmić z ręki zobaczę jak zareaguje na mnie . Pewnie będzie się bała biedna , i wcale jej sie nie dziwie. Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 jak dziś korolka?? wklejam pyzę!!! WIELKA PROŚBA O OGŁOSZENIA MALUTKIEJ! ale grubiutkie łapy ma, co nie :loveu:? ogonek świnki, tfu... szpica :evil_lol: maleństwo: Quote
marlenka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Mogę zrobic zdjęcia mamy ale tylko w klatce (niesety)nie mogę jej jeszcze wypuszczać i tak będzie jeszcze przez dłuższy czas. Quote
sleepingbyday Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 nią i jej córeczką. nie mówiąc o trzech psach osobistych, trzech kotach, rybkach oraz synku i mężu :evil_lol: Quote
marlenka Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Sleep no zapomniałaś o jedym psie ( ciekawe który Ci umknął) Quote
sleepingbyday Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 ło mader, rzeczywiście :evil_lol:. umknał mi duduś olbrzym, on ma w zwyczaju umykać, to i mi umknął. stan osobowy. 3 cżłowieki 4 psy + jeden tymczasowy szczeniak 3 koty ryby -ilość nieznana :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 sleepingbyday napisał(a):ło mader, rzeczywiście :evil_lol:. umknał mi duduś olbrzym, on ma w zwyczaju umykać, to i mi umknął. stan osobowy. 3 cżłowieki 4 psy + jeden tymczasowy szczeniak 3 koty ryby -ilość nieznana :evil_lol: + jedna zwariowana ciotka SBD ;) :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Gosia, ale marlenka ma szczęście, bo nie ma mnie u siebie w domu. bo ja oznaczam jeszcze zoske i kajka, to by już była komuna hipisowska :diabloti: Quote
Recommended Posts