Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mówią że nadzieja umiera ostatnia - moja nadzieja właśnie umarła :-(:-(:-(

Wczoraj widziałam Kropkę biegnącą , podjęłam próbę zlapania jej niesety nie wyszło dziś byłam na stacji PKP i też widziałam Kropę niesety na poboczu , z rozdartym brzuchem i wnętrznościami na wierzchu :placz: Jak wróci TZ z pracy zabierzemy ją żeby ją pochować , przynajmniej tyle mogę zrobić .
Kropciu chciałam Ci pomóc Ty wybrałaś wolnośc . Przepraszam ze się nie udało :-(

Pozostały mi po Tobie zdjęcia i wspomnienia . Żegnaj Alfiku

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przypominam że mam jeszcze pieniądze przeznaczone na jej sterylkę 150 zł (50 ) wziełam dla Zuzi , a SBD ma 50 zł z bazarku dla Zuzi czyli jest 200 zł , co miało być na Kropę , jakby jakaś psina potrzebowała ..... to u mnie jest .

Posted

a ta suka miala szczeniaki pod blokiem w warce-miala ja wziac kobieta ktora ja dokarmia a wedlug slow pani ali suka nadal pod blokiem mieszka i chyba nikt nie chodzil do gminy za jej sterylka.nie mozna by jej ew.zrobic zabiegu jesli ta baba by sie nia zajela.sory ze sie wtracam bo nie pamietam czy dokladalam sie na jej sterylke

Posted

mtf zalesie napisał(a):
a ta suka miala szczeniaki pod blokiem w warce-miala ja wziac kobieta ktora ja dokarmia a wedlug slow pani ali suka nadal pod blokiem mieszka i chyba nikt nie chodzil do gminy za jej sterylka.nie mozna by jej ew.zrobic zabiegu jesli ta baba by sie nia zajela.sory ze sie wtracam bo nie pamietam czy dokladalam sie na jej sterylke

Ta Pani się nie zajmie tą suką to raz dwa to do gminy było zgłaszane i oni nic z tym nie robia a trzy to kto weźmiesunię zawiezie na strylkę i ją przetrzyma później te kilka dni po operacji ????

Posted

zrozumialam w czasie rozmowy z pania ala ze ta kobieta nadal ja karmi ale nie wpuszcza do domu bo cos niszczyla czy szczekala.kurcze to niedobrze bo pewnie znowu miala szczeniaki.chyba wtedy byla odwieziona do ostrowi maz.do schronu.wtracam sie bo mowilam ze pomoge finasowo w sterylce szkoda mi jej ,tym bardziej ze pani ala mowila o perypetiach jej szczenikow.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
zrozumialam w czasie rozmowy z pania ala ze ta kobieta nadal ja karmi ale nie wpuszcza do domu bo cos niszczyla czy szczekala.kurcze to niedobrze bo pewnie znowu miala szczeniaki.chyba wtedy byla odwieziona do ostrowi maz.do schronu.wtracam sie bo mowilam ze pomoge finasowo w sterylce szkoda mi jej ,tym bardziej ze pani ala mowila o perypetiach jej szczenikow.

Ta dziewczyna jej nie wpuszcza bo ma męża pijaka który jej nie pozwala na psa . Sunia śpi pod drzwiami na klatce i warczy na sąsiadów , a Ci klną i psa i tą dziewczynę . Sunia biega po osiedlu , śpi pod drzwiami przypadkowych ludzi , ale niedługo klatki zostaną zamknięte i gdzie ona się podzieje???
Oszczenic się nie oszczeni bo dostała zastrzyk przeciwciązowy , a co do sterylki to nawet nie ma gdzie jej przetrzymać po operacji , a idzie zima i sucz będzie spała na śniegu . Sama nie iwem co z nia zrobić ale co zostawić na zimę na dworzu ??? Budę miała to ktoś po złości rozwalił , zrobić nowa ? - rozwalą . Chyba nie ma wyjścia albo Dt - któredo brak albo schron - przynajmniej nie zamarznie - chyba ze psy ją zagryzą . No nie wiem pomysły mi sie skończyły .

Posted

no, są, tylko pewnie schron wiecznie pełny :-( ale chyba byłoby warto spróbować...

kurcze, biedna Kropa, mam nadzieje, że umarła tak jak żyła - szybko :(
i tak głupio, bo nawet się marlenka obwiniać nie może
robiła, co mogła

eeeh psiaki wy głupie

Posted

mozesz zrobic jej zdjecie - za 2 tyg.jade do celestynowa to zapytalabym sie moze pani iza ja wezmie.tam przynajmniej bedzie miala sterylke i zarcie,bywam tam wiec bede do niej zagladac.tylko czy ktos ew.pomoglby mi ja do samochodu zapakowac,ile ma lat,jak wyglada chcialaby o tym wiedziec-to decyduje o szansie na adopcje.w celestynowie wyadoptowuja 230 psow rocznie i nie na lancuch wiec moze tak by dom znalazla bo na tej klatce to albo ja otruja albo jakis schron ponownie ja wezmie.

Posted

Jeśli chodzi o zdjęcie to nie dam rady , od poniedziałku jestem sama w pracy i nie wiem po ile godzin będę pracować ( koleżanka idzie na 2 tyg. na urlop) więc ja odpadam na 2 tygodbie całkiem.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
gdzie wygodniej to wklej-przed 7.10.09 nie bede w schronisku wiec nie spieszy sie,nie mozna okreslic chociaz orientacyjnie jej wieku ,czy jest przyjazna do ludzi-chodzi mi o oszacowanie adopcyjnosci

Ta sunia która śpi u mojej koleżanki pod drzwiami jest łagodna , lubi dzieci one ją rozpieszcają , nikogo nie gryzie , natomiast ta druga lata z dzieciakami , ale gryzie za nogi , obie sa bardzo energiczne . Zadzwonię do Golańskiego żeby je odłowił ale nie wiem czy on w wekend może ja w tygodniu tak jak pisałam - nie dam rady .

Posted

żegnaj kropko. wybrałas wolne, ale krótkie zycie.

dziewczyny, marlenka znów ma tymczasa, co chwila jeździ gdzieś z psami i po psy (benzyna), uważam, że częśc tej kasy mogłaby byc przekazana marlence. choćby 5o zł....

co myslicie?

Posted

a ja myślę, że to mogła by być taka awaryjna kasa na sterylki tymczasów u Marlenki - wiesz, bierze się z tego co jest, a później dopiero się robi bazary i zbiórki - nie trzeba czekać, co czasem jest na wagę złota...

• 1 month later...
Posted

marlenka ma teraz 4 swoje psy, 1 tymczasa, 4 koty, 3 szczeniaki awaryjnie z lasu zabrane - i jest sama z tym kociołem. nie ma kasy, nie ma pomocy, nie ma dt dla szczeniaków, a miały być tylko awaryjnie. zatem przelewam jej te 50 zł, zakładając, że darczyńcy uznają sytuację za wystarczajacą do finansowego wspomożenia.

• 11 months later...
  • 2 years later...