Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

donacja napisał(a):
Oswoiła się troszkę ta dzikuska?

Kropka tyćkę się iswoiła, ale ciężko będzie jej tam w stodole , bo odwiedza ją mały brzdąć (3 latni) który niestety nie jest przez nią lubiany . Jak wchodze do stodoły to patrzy na miskę jakby chciała powiedzieć " co tak późno , jedzenie mi się skończyło " ogólnie agresywna nie jest . Ale niestety dzicko ją stresuje bardzo i trzeba ją stamtąd zabierać . Podjęłam decyzję że zabieram ją do siebie. Jeszcze nie wiem czy bedzie w twj klatce na dworzu ( zrobimy jej zadaszenie) czy zabierzemy ją do domu. Zobaczymy jak zareaguje na smycz i obroże i czy damy radę ją przetransportować te kilkadziesiąt metrów samochodem lub na pieszo na smyczy. U mnie to będzie wśród ludzi i zwierząt więc myślę ze szansa na oswojenie jest 100 razy większa niż w tej zagraconej stodole w ciemności i wilgoci.

Oj zapomniałabym - wczoraj jeszcze jeden telefon miałam w sprawie małej Pyzy , ale ta Pani też musi przedyskutować to z mężem. Może się Pyzunia doczeka jakiegoś dobrego człowieczka .

Posted

Kropa wylądowała u mnie. Z transportem jej nie było większych problemów. Narazie jest w klatce na podwórku , bezpieczna , na powietrzu i w towarzystwie psów ( na odległość ale zawsze lepsze to niz wcale) . Dała się Tadkowi wziąć na ręce jak ją przekładał z klatki do klatki, więc tak źle nie jest . W najbliższych dniach postaram się o zdjecia .

Posted

marlenka napisał(a):
Kropa wylądowała u mnie. Z transportem jej nie było większych problemów. Narazie jest w klatce na podwórku , bezpieczna , na powietrzu i w towarzystwie psów ( na odległość ale zawsze lepsze to niz wcale) . Dała się Tadkowi wziąć na ręce jak ją przekładał z klatki do klatki, więc tak źle nie jest . W najbliższych dniach postaram się o zdjecia .

Marlenka, świetne wieści :multi::multi::multi:
Wiesz, że macie wielkie serducha ? :loveu::loveu::loveu: Strasznie się cieszę, że jest u was :multi::multi::multi: Oby ładnie się oswoiła i znalazła cudowny dom !
A jak dała się na ręce wziąść, to musi być dobrze ;)

Posted

Gameta ja przepuszczam że ona całe swoje życie była na wolności, a tera tyle czasu w klatce to dla niej musi być szok. Natomiast pozwala się głaskać oczywiście trzeba to robić bardzo powoli i delikatnie, żeby jej nie spłoszyć. Ale nie jest najgorzej. Mam nadzieję że mój mąż stanie na wysokości zadania ( obiecał ją oswoić ) a ja mam mu pomagać :lol:. A z tymi serduchami to nie wiem jak to jest wiem że ono pęknie jak te psiaki nie znajdą domu :-(

Posted

SŁUCHAJCIE, TERAZ BARDZO PILNE JEST ZNALEZIENIE DOMU DLA PYZY.

marlenka już zaczyna mieć za duże stado, co więcej pyza zaczyna rosnąc i nie byc szczeniaczkiem, kropka lepiej by się w domu aklimatyzowała.
krótko mówiąc, plis, pomózcie w ogłoszeniach!
ja zrobiłam marne dwa, na alegratce i gumtree warszawskie.

Posted

Dzwoniła do mnie dziewczynka w sprawie Pyzy, wieczorem ma dzwonić jej mama, bo dziewczynka jest niepełnoletnia. Niebawem będę miała ogłoszenia do rozwieszania. Do tej pory powiesiłam parę zrobionych metodą tradycyjną(kartka i długopis) i z takiego ogłoszenia przyklejonego u weta zadzwonili.

Posted

no, jak widzisz - kropa jest u marleny na podwórku. to dobra wieść. zbieramy powoli kaskę na sterylke i odczekujemy laktację. złe wieści - nie ma chętnych na pyzę i jest mało ogłoszeń :-(.

a poza tym - warto byłoby zastanowić się, lub dowiedzieć u mądrych ludzi, jak najlepiej teraz kropę przyzwyczajać do ludzi, w tych warunkach wjakich teraz jest.

Posted

Niestety nie mam dobrych wieści. Pani, która miała się wczoraj odezwać dzwoniła, ale nie zgodziła się na warunki adopcji. Powiedziała, że: "woli se psa kupić na Słomczynie, niż się z oszołomami p......ć". Uprzejma, kulturalna osoba... Szkoda słów.

Posted

marlenka napisał(a):
Ostatnio w wypadku samochodowym zginał jej pies a ma stara bernardynkę , która tęskni za psiakiem . dzis wieczorem może się odezwą .

Starsza sunia to dobermanka, reszta się zgadza :)
Koleżanka dzis u mnie bedzie zobaczyć zdjęcia Pyzuni.

Posted

Donacja Ty sie nie przejmuj , lepiej niech wogóle ten babsztyl psa nie kupuje, bo widać jej kulturę i jakby do mnie tak powiedziała to by mogła Pyze tylko na zdjęciu oglądać albo wogóle .Niesety tacy sa ludzie. Wstyd sie przyzanć ale u mnie w rodzinie tez kazali mi się puknąc w głowę że na psa sie umowę podpisuje jakies wizyty i takie rzeczy. Coprawda nikt sie nie wypowiadał źle , ale dla wielu osób pies to pies , jak nie ten to inny kupią za 10 zł w Słomczynie i tyle. Ale teraz dobre wiadomości dzwoniła do mnie Beka i może , zaznaczam może jej znajoma weźmie Pyzę . Ostatnio w wypadku samochodowym zginał jej pies a ma stara bernardynkę , która tęskni za psiakiem . dzis wieczorem może się odezwą .

Posted

Zadzwonił dziś do mnie Pan z Radomia bardzo zainteresowany Pyzunią.:multi: Trzeba by było jechać sprawdzić domek , może jest ktoś chętny kto by ze mną pojechał???????? Może to być dzień w tygodniu po południu ale bardziej mi pasuje weekend. Czekam na chętnych :loveu:

Posted

dziewczyny, jak się da, jedźcie we trzy, zawsze to 3 głowy i 3 pary oczu :razz:. zwłaszcza to drugie :cool1:.
bierzesz pyze od razu, tak?
masz ten wzór umowy adopcyjnej? pamiętajcie omówic treść umowy.
i w ogóle szlag mnie trafia, że mnie tam nie będzie. weźcie aparat i foty róbcie. ta rodzina wzbudza we mnie optymizm, tfu tfu...