Dorothy Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 jesli podjerzewasz grzybice to znalezc DT nie bedzie latwo, wszyscy zapsieni a grzyb zarazliwy. A moze to tylko alergia na pchly? Albo cokolwiek? Mozna jakos pobrac mu zeskobine do badania? da sie go wziac do weta ktory by to zrobil? Quote
idusiek Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Boss to starszy pies w typie dobermana, ma ok 8 lat. Przyjechał z okolicznej wsi niedaleko Ostrowi. Błąkał się bardzo długo, aż w końcu ktoś się nim zainteresował i zgłosił sprawę do gminy. Boss jest przeraźliwie chudy, ma jakąs chorobę skóry ( celuję, że grzyb..?:roll:). Ma też naderwane ucho. Bardzo przyjacielski w stosunku do innych psów i lagnący do ludzi.;) Błagam, pomóżcie mi go wyciągnąć i znaleźć mu DT a potem nowy domek. To jeszcze nie dziadek, on ma jeszcze szansę na adopcję ! Tylko trzeba mu pomóc ! :-( Dobermaniacy - pomocy !!!! :placz::placz::placz: Quote
sonikowa Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 A on teraz w schronie jest? Bezpieczny póki co, czy sie biedak bląka dalej? MOże to nie grzyb, może alergia (to też częściowo chudość mogłoby tłymaczyc...). Biedak. Quote
sonikowa Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Trzeba kasy na hotel i pewnie na specjalistyczną karmę, Matko, ja juz nie wiem skąd to brać. Idusiek, a może cegiełki? I szukac hoteliku. A on jest kastrowany? Quote
ewajanka Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Biedulek::-( Nie jestem ekspertem ale moja Aga miala podobne wylysienia i u niej to byla wlasnie alergia na pchly. Trzymam kciuki za psiaka. Quote
idusiek Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 nikt nam nie chce pomóc :shake: Quote
sonikowa Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Co robić? Może zaapelujmy o deklracje wpłat? Jeśli będzie choć trochę, to poszukamy hoteliku..Trzeba go zabrać i odżywić.. A nie ma czegoś takiego jak 'dobremany w potrzebie'? Quote
idusiek Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Sa dobki w potrzebie, juz został zgłoszony....tylko co robic dalej póki nic nie wiemy a on tam gnije? :placz: Quote
sonikowa Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Ja bym spróbowała zrobic akcje cegiełkową na wyciągnięcie go ze schronu, leczenie i tymczas. Bo juz o deklracje to nie wiem kogo prosic, wszyscy zapsieni albo zadłużeni.. Ale spróbujmy zaapelować o wsparcie na hotelik i zróbmy cegiełki. Ty potrafisz, Idusiek? Jka nie, to można poprosić Cekinkę, ostatnio proponowala cegiełki na Majkiego więc może sie zgodzi .. Quote
dzodzo Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 ja mysle, ze podstawa to badanie skory...zeskrobina.. wygląda fatalnie ta chudosc i ta skora,oby to nie nużeniec. Dobki często to łapią:shake: Quote
Fela Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Nie jestem wetem, ale widziałam tego psiaka na żywo. Wydaje mi się, że łysienie spowodowane jest skrajnym wycieńczeniem i wygłodzeniem. On ma poważne zaniki mięśni - to wszystko z głodu! Niestety, jest to starszy pan :( Quote
Lilmo Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Witam na wątku. Czy mogę w jakiś sposób pomóc ? Czy Boss ma już jakieś ogłoszenia czy mam się tym zająć ? Quote
idusiek Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 właściwie to czekamy dzis na wiesci co z nim...:shake: Dobermany milcza, wiem jedak ze psiak jest na ich www. dzodzo moze miec racje, jak ja znalazam swoją sunię ( w lesie przywiazaną do drzewa :mad:) to tez miala łyse placki i wet powiedział ze to nużyca czy jakiś strzygoń, strzyżeń...:roll: Quote
sonikowa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 idusiek napisał(a):dziadek dostanie swoja szanse :cool3: Ależ jesteś tajemnicza. Nic, czekam na wieści, ostatnio masz taką szzcęśliwą rękę :-) Quote
idusiek Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 nie ja mam tylko Fela ma, ja to nic ostatnio nie robię, bo nie mam kiedy :-( Dobermany wezmą Bossa pod opiekę do hoteliku ! :multi: Quote
sonikowa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 idusiek napisał(a):Dobermany wezmą Bossa pod opiekę do hoteliku ! :multi: Cudowna wiadomość! Biedak będzie mógł dojść do siebie! Dobermany, jesteście wspaniali!:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
idusiek Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 kurdę, widzialam dzisiaj naszgo Bossa.... skóra i kości, dodatkowo łysieje coraz bardziej i jeszcze ma ranę na łapie.... :-( Zabrałyśmy go juz dzis do hoteliku, we wtorek jedzie do dobermanów Quote
idusiek Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Bossik zdrowieje w Poznaniu, skóra powoli zarasta - okazało się, że wypadanie siersci i łysienie spowodowane było niedoborami w organizmie. Nie mam niestety zdjęcia Bossika, ale ma się duzo lepiej :multi: Quote
Lilmo Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 idusiek napisał(a):Bossik zdrowieje w Poznaniu, skóra powoli zarasta - okazało się, że wypadanie siersci i łysienie spowodowane było niedoborami w organizmie. Nie mam niestety zdjęcia Bossika, ale ma się duzo lepiej :multi: Super wieści! Bossiku oby tak dalej! To teraz już tylko domku potrzeba ? :cool3: Quote
Recommended Posts