Judit Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 No dobra, po długim zastanowieniu postanowiłam dodać galerię moich trzech czerwono-białych piękności :loveu: czyli.. Jarda Rysi Wykrot, Tytus Bohemia Thalset oraz Aaliyah Aristokrat. Jarda pojawiła się w naszym domu jako pierwsza czerwono-biała seterka. Urodziła się 2 maja 2004 roku, więc teraz ma niecałe 5 lat. Następny był Tytus, którego przywieźliśmy z Czech. Urodził się 27 czerwca 2005 roku, więc w czerwcu tego roku skończy 4 lata. No i nasze najmłodsze czerwono-białe szczęście czyli Aaliyah którą przywieźliśmy z pięknej Austrii. Urodziła się 11 lipca 2007 roku, więc teraz ma 19 miesięcy :p A tutaj ich najnowsze zdjęcia (z poprzedniego tygodnia gdy nam zasypało całą okolicę :evil_lol:) Tytusek i Jarda: No i Aaliyah (skradanie się na fotografa) a potem 5 minutowa "stójka" xD Quote
Darianna Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Przepiękne są, szkoda że tej odmiany seterów jest tak mało... Chociaż z drugiej strony - dobrze dla rasy. Modne rasy mają przechlapane (pseudohodowle). Wspaniała gromadka, mnie się marzy w przyszłości kolejny psiak... Setery to wybitnie towarzyskie zwierzęta, a najlepiej w seterzym towarzystwie :D Quote
Judit Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 [quote name='Darianna']Przepiękne są, szkoda że tej odmiany seterów jest tak mało... Chociaż z drugiej strony - dobrze dla rasy. Modne rasy mają przechlapane (pseudohodowle). Wspaniała gromadka, mnie się marzy w przyszłości kolejny psiak... Setery to wybitnie towarzyskie zwierzęta, a najlepiej w seterzym towarzystwie :D Dzięki za miłe słowa ;) ciężko określić czy dobrze że jest ich tak mało w Polsce, bo faktycznie z drugiej strony gdy rasa jest popularna to coraz więcej seterów bez rodowodu się pojawia i pseudohowole... jednak myślę że większość z czerwono-białych trafia w odpowiednie ręce. Ludzie którzy nie chcą ich rozmnażać faktycznie tego nie robią. :p a to kolejne zdjęcia z tej samej sesji... ;) Tytus i Jarda w wyścigach :cool3: zaśnieżony Titek: Quote
Aga & Amber Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 :loveu: cudo a nie psy ,szkoda ze mój dom nie ma gumowych scian bo pewne miałabym po jednej przedstawicielce kazdej odmiany setera i pare wyzłów ach pomarzyć mozna :evil_lol: Jarda i Tytus to naprawde piekni przedstawiciele swojej rasy ,no i młodziutka Aaliyah oczywiście tez :loveu: Quote
Judit Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 no tak jak już się ma tego pierwszego setera to się chce kolejnego i kolejnego i kolejnego... :diabloti: przeurocze stworzonka które tyle radości dają :loveu: kolejne zdjęcia: Tisio :cool1: Tisio i Jarda (znowu wyścigi :cool3:) Quote
Judit Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Jarda z serii "gdzieś tu była moja piłeczka!" :evil_lol: Aaliyah: Tisio: :loveu: Quote
Judit Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 spacerek niedaleko domu Tytus: i na koniec spaceru Titusiowy uśmiech "pełną gębą" :evil_lol::evil_lol: Quote
Darianna Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Wiadomo, zmęczony i wybiegany seter to zadowolony seter :evil_lol: Quote
Judit Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 [quote name='Darianna']Wiadomo, zmęczony i wybiegany seter to zadowolony seter :evil_lol: ale żeby go zmęczyć i wybiegać trzeba się dużo nachodzić :evil_lol: a on i tak za chwile gotowy na kolejny spacer :cool3: skoro zaczęło się tak "zimowo" to jeszcze dodam najnowsze zdjęcia córeczki Tisia i Jardy - Achti Montana Shadow Dog i kolejnej siostry w zimowej scenerii - Abigail Shadow Dog i jeszcze jednej - Ashanti Shadow Dog Quote
Judit Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 no to tutaj pochwalimy się nowymi zdjęciami Tisia z wystawy championów w Lesznie ;-) Tisio zdobył tytuł Najlepszego Psa w Rasie, CWC oraz został Zwycięzcą Rasy (BOB)! :p Quote
Goshka Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Gratulacje!!! Ale jaki pieknie dumny :loveu::loveu: Quote
Judit Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 [quote name='Goshka']Gratulacje!!! Ale jaki pieknie dumny :loveu::loveu: Dzięki :p faktycznie dumny był bardzo. Odebrał pucharek, w samochodzie dostał dużą pyszną kość i jak wrócił do domu to go wszystkie jego dziewczyny wycałowały :evil_lol::evil_lol: Na następną wystawę jedzie do Katowic razem z młodą Aaliyah, no i będzie okazja zobaczyć na ringu jego śliczną córeczkę Achti Montanę. Już nie możemy się doczekać. ;) Quote
Zuza i Noddy Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Prześliczne psiaki, napatrzeć się na nie nie mogę :loveu: Quote
Judit Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 troszkę nowych zdjęć z wystawy Champion Championów nasz Tisio :loveu: Quote
Judit Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 a na ostatniej wystawie w Katowicach 20 marca, nasz Tisio zdobył ocenę doskonałą, NPwR, BOB, CWC, CACIB, oraz Nominację na Cruft's 2010! :cool3: Aaliyah zdobyła ocenę doskonałą i lokatę 1 córeczka Tisia, Achti Montana zdobyła ocenę doskonałą i lokatę 1 a także nasza młoda gordonka otrzymała ocenę doskonałą, lokatę 1 oraz CWC Tisio i jego córeczka Achti Montana Aaliyah i Tisio Tytus Aaliyah Quote
Kalunia_C Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Piękne psiaki i piekny ten zimowy plener. Pozdrawiam Quote
Zuza i Noddy Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Widziałam was w Katowicach, ślicznie się prezentowaliście, gratulacje :loveu: Quote
Judit Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 dzięki wam za miłe słowa! :p A o to najnowsze zdjęcia z 2-go kwietnia: Pan Tiś przyszli rodzice, czyli Tisio i Jarda :p Quote
Judit Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 znowu skupiony pan Tiś :loveu: Jarda Pozująca Aaliyah :cool3: Quote
Judit Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Titek buszujący po łąkach :p i po raz kolejny uśmiech pełną gębą :evil_lol: czyli zmęczony seter = szczęśliwy seter :loveu: i na koniec Aaliyah Quote
Judit Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 [quote name='wojtekdu']Przepiękny biało-rudek. Przepiękny. dzięki :loveu: a tutaj nowe zdjęcia z 20tego kwietnia ;-) Aaliyah i Gipsy odpoczywające pod choinką przyszła mama czyli Jarda Jarda i Aaliyah skupiona, pozująca Jarda :p głowa Jardy ;) Quote
Recommended Posts