Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a no cisza....
bo dzis dziewczyny w schronie, ja na wizycie, kolezanka inna do lodzi jedzie a inna w szpitalu ....

Wstepnie umawiam się na niedziele albo poniedzialek, zeby pojechac do Josziego.

U weta nikt z nas nie byl, bo nie mial jak. A telefon w hoteliku nie odbiera i nie wiemy, czy był u niego wet czy nie ..........:roll::-(

wstawiam tez zdjęcia lapy.......

Posted

gdzie konkretnie trzeba psa przewieźć?
piszę do pana z warszawy który mnie wczoraj poprosił bym wybrała psa, na którego on zrobi przelew-wybrałam josziego i spytałam czy nie zna kogoś kto by go do weta zawiózł, dlatego muszę wiedzieć.podajcie numer kontaktowy w razie czego(nie mam czasu szukać teraz na watku bo mam drugie małe dziecko teraz pod opieką i jestem tu z doskoku)

Posted

[quote name='agaga21']gdzie konkretnie trzeba psa przewieźć?
piszę do pana z warszawy który mnie wczoraj poprosił bym wybrała psa, na którego on zrobi przelew-wybrałam josziego i spytałam czy nie zna kogoś kto by go do weta zawiózł, dlatego muszę wiedzieć.podajcie numer kontaktowy w razie czego(nie mam czasu szukać teraz na watku bo mam drugie małe dziecko teraz pod opieką i jestem tu z doskoku)

WAŻNE!:oops:

Posted

jezeli chodzi o josziego, dzisiaj rozmawialam z dziewczyn,a która była u niego w czwartek. pojedzie ze mną jutro, tylko mam nadzieje, ze wet bedzie czynny bo tego jeszcze nie sprawdziłam a za chwile wychodze z domu...

w kazdym razie pojedziemy jutro z rana jakoś.

agaaga - dzieki wielkie za cheć pomocy ! :multi: i za wybranie josziego, on najbardziej teraz potrzebuej 4 rzeczy:
weta
odkarmienia
kastracji
domu

a wiadomo ,ze to wszystko koszty.....:shake:

numery a propos Josziego :
600 075 987 kiniaa
889174935 Fela
600 101 446 idusiek ( ale ja na razie wiem najmniej :oops: )

Posted

Nasze Słonko, to istne słonko....
ja generalnie nie lubię astów i się ich z lekka bałam, ale po tym co dzis przezyłam z Joszim, juz chyba się bać nie będę ;)

Pojechalismy do weta do Sochaczewa bo taki był otwarty najbliżej - ( heh jak sie potem okazało wcale nie otwarty, bo pocałowalismy klamkę...i ppjechalismy do drugiego, który y otwarty ale od 14 , a my byslimsy tam o 12.30). Przesiedzieliśmy z nim w samchodzie 1,5 godziny a w tym czasie joszi ...spał jak male dziecko, najpierw zwinięty w kulkę, potem juz rozwalony do góry kołami na maxa :evil_lol:.
TO BYL NA PEWNO DOMOWY PIES ( chodziaz nie umie za bardzo chodzić na smyczy ). Doskonale sprawował się w aucie. Mimo iż byl po sniadaniu, to nie zwrócil nic. Potem jak czekalismy to tulil sie do nas, lizal mnie po buzi, wciskał a potem ułozył się i z głową spuszczoną na dól w siedzenia spał i pochrapywał, wzdychal i generalnie byl w raju :loveu:.

a teraz złe wieści:

Joszi ma coś na jajkach ( a własciwie na mosznie) wetka powiedziała ze to odleżyny. Ma dużą ranę na łapie, która się paskudzi, mniejszą na tylniej łapie i generalnie chłopak jest niezle pogryziony.

Dostał antybiotyk na tydzien ( i przy nas 2 zastrzyki z antybiotykiem i sterydem ), krople do oczu (bo ma zapalenie spojówek) i maść ( krem) na pozostałe rany i zobaczymy jak na tym pojdzie.

Widzielismy inne psy na spacerku do weta, on wcale na nie nie reagował, nie szarpał ani nic - olewka. Wetowi pozwolil zrobic ze sobą wszystko ( pierwszy raz widziałam, zeby ktoś wyciagał język i zagladał głeboko az tak w gardło i to astowi :crazyeye: ), Przy badaniu jajek, bardzo go bolalo i sie trochę wyrywał, potem juz odwacal pupę, zeby mu tam nie zagladać.

Obecnie Joszi waży 22 kilogramy...:-(, ma 2-2,5 roku max.

SŁUCHAJCIE TO JEST WSPANIAŁY PIES, PRZEPIĘKNY, MĄDRY I KOCHANY

jajka :shake:

łapa :shake:

Posted

:oops:wtrącę się: odleżyny najlepiej Riwanolem.

Riwanol ładnie wysusza i nie blokuje dostępu tlenu, który jest niezwykle ważny dla gojenia się. A od maści czy kremu to się tylko zacznie ślimaczyć:shake:.

W jakich warunkach to psisko żyło skoro ma tam odleżyny?!:placz: I te blizny... może był do walk...

Tymczas by się przydał:roll:

Posted

[quote name='diuna_wro']:oops:wtrącę się: odleżyny najlepiej Riwanolem.

Riwanol ładnie wysusza i nie blokuje dostępu tlenu, który jest niezwykle ważny dla gojenia się. A od maści czy kremu to się tylko zacznie ślimaczyć:shake:.

W jakich warunkach to psisko żyło skoro ma tam odleżyny?!:placz: I te blizny... może był do walk...

Tymczas by się przydał:roll:

Tymczas domowy by sie przydał ...:-(
To kochana psina jest , naprawdę !

A propos zapomnialam dopisac- nie podnosi nogi jak sika - panienka ;)

diuna- krem kupilysmy, nie bedzie sie mazać, bo wsiąka, wchłania się szybko ( maść by sie mazała, dlatego jest krem, który się wchlonie jak krem do twarzy ;)).

Posted

idusiek napisała SŁUCHAJCIE TO JEST WSPANIAŁY PIES, PRZEPIĘKNY, MĄDRY I KOCHANY - jak każdy astek :loveu: pod warunkiem ze jakiś "dres" :angryy: nie nauczy go złych rzeczy

rany wyglądają paskudnie :-( ale czy mozecie w aptece zapytać o preparat w płynie z dozownikiem - przyspieszający ziarnowacenie naskórka ... nie pamiętam nazwy ale moja sunia po operacji kiedy szwy na pięcie puściły miała takim spryskiwane - po czterech dniach rana wielkości 5-złotówki zaczęła "zarastać" ... trwało to ok 2 tygodni do całkowitego zagojenia

no i chyba trzeba chłopakowi kołnierz zakładać zeby nie rozmiękczał tkanek bo będzie się paprało cały czas

Posted

idusiek napisał(a):
wez i mu kolnierza założ jak on w budzie śpi....:shake:
dopóki nie mamy DT domowego to tylko mozemy robic to co w naszej mocy...

ot durna baba zapomniałam że on w budzie :oops: