Paula_i_Świst Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Świt skaleczył sobie łapę. Robiliśmy opatrunki, zawijaliśmy. Przed niedzielnym spacerem zrobiliśmy mniejszy, lżejszy żeby za bardzo nie przeszkadzał w tym krótkim bieganiu i niestety... za nisko. Piąty palec odgniótł się na łapce. Miejsce jest jasno różowe, z małą ilością sierściucha. Drażni Świta bardzo i marzy tylko o tym by je wylizać. Zakładamy skarpetkę, zawijamy. Sypię Dermatol, by wysuszyło, ale... nie wiem czy dobrze. Stąd moje pytanie - czym to smarować, jakimiś maściami (przychodzą mi na myśl tylko przeciwodleżynowe). Zawijać i pewnie nie pozwalać lizać by jeszcze bardziej nie rozwalił? Proszę o radę, bo nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobić, a chciałabym ominąć weterynarza jeśli to tylko możliwe. Świt zepsuł łapę, a my "dopsuliśmy". Znalazłam taki temat, ale nie jestem pewna czy jest podobny...? http://www.dogomania.pl/forum/f985/lapy-co-robic-12381/ Quote
Recommended Posts