Rodzice Maciusia :) Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Od niedzieli mam nową tymczasowiczkę - Imbirkę :shake: Mała przybłąkała się do innej wolontariuszki, która ją capnęła i z powodu braku miejsca mała zamieszkała u mnie. Jest niewielka, bardzo bardzo grzeczna, nauczona czystości w domku. Nie załatwiła się w środku tfu tfu jeszcze ani razu. Jest skromniutka, ale lubi się bawić. Dostosowuje się do człowieka - idealna domowa przytulanka. Bardzo ładna - rudziutka,malutka, w typie jamniczora. Wg wetki ma około 2,5 roku. Mała została zaszczepiona na wściekliznę. Niedługo sprawdzimy czy aby nie miała już sterylki, jeśli nie to będziemy chciały ją "ciachać". Na moment obecny błagam o ogłoszenia - mała już kilka ma: 1. Adopcje.org [url=http://www.adopcje.org/adopcja25214.html]Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz ROZLICZENIA: Z Montanki i Adelki, moich poprzednich tymczasowiczek zostało 120 zł, co w całości zostało przeznaczone na sterylizację Imbirki dnia 6.04.2009. Została wpłata od wellington (50 zł) oraz Ajuli (30zł). Imbirka ma więc jeszcze 80 zł. Pod koniec kwietnia wystawiłam Imbirce kolejne allegro razem z Rudziutką, kolejną naszą podopieczną. Dodatkowo Imbirka się w międzyczasie pochorowała, no i trzeba było ją psiuknąć czymś żeby się zakażenie nie wdało, na co poszło 20 zł. Imbirka zostaje więc z 40 zł. (stan na koniec kwietnia) Dnia 4 maja wystawiłam kolejne allegro, tym razem tylko Rudziątce - na koncie krasnostawskich psiaków zostaje więc tylko 20 zł. Pod koniec maja wystawiłam kolejne allegro rudziątce i Wilusiowi - zero na naszym koncie krasnostawskim. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Nie bardzo wiem gdzie jest to forum jamnicze, a pasowałoby ją i tam dać. Proszę o pomoc... Kolejne foty: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 hooooopppp, kto jest od jamników? :evil_lol: Quote
Justyna.Justa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Tak prosimy wrzucić ją na forum jamnicze. Mała jest naprawdę przesłodka , dobrze ułożona , grzeczna i wychowana. Musiała mieć wcześniej właściciela który ją czegoś nauczył Ale był tak kochany , że ją wyrzucił. Psinka błąkała się pod moim blokiem koło śmietnika Prosimy o ogłoszenia dla malutkiej. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 ja na dobre zakończenie pierwszego dnia Lisiczki na forum dogo ją podrzucę i życzę, by wątek był jak najkrótszy. Jak naleci mnie wena twórcza to zrobię jej i Miśkowi z mojego podpisu allegro. Ok, znalazłam ten wątek jamniczy i mała wrzucona. http://www.dogomania.pl/forum/f11/jamniki-jamnikowate-do-adopcji-78792/index24.html#post11857510 Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 śliczna śliczna, a jaka grzeczna :loveu: macie jakieś pomysły gdzie jeszcze ją ogłosić? :roll: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Nowe fotki dodane, nagrałam też filmik, ale to wieczorem rozpracuję jak najlepiej wrzucić, żeby było wszystko ok. Quote
Justyna.Justa Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Lisiczka jest naprawdę cudowna. Dziś byłam z nią u weta zapytać się o sterylkę. W samochodzie zachowywała się bardzo grzecznie, siedziała bardzo Ładnie obok mnie. Lubi bardzo spacerować , wydaje mi się Że nie była uczona chodzenia na smyczy , ale mimo to Ładnie się na niej prowadzi. Jak pisała Anita wcześniej sunia zachowuje czystość w domku, nie sika i nie robi kup. Załatwia się na dworze. Jest naprawdę bardzo grzeczna i potrzebuje kontaktu z człowiekiem nie pozwólmy aby sunia musiała długo czekać na domek Quote
danka1234 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 jeśli potrzeba jeszcze pomocy w robieniu ogłoszeń to chetnie pomogę. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Danka, ogłoszenia są bardzo potrzebne. bardzo Cię o nie proszę. Zerknij na pierwszej stronie jakie niunia ma już, a ma jeszcze na giełda ogłoszeń, tylko muszę dopisać to. I allegro jej zrobię sama, ale na razie się wstrzymam chwilkę, bo pojawiła się drobna szansa w osobie Teresz, Quote
danka1234 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 zatem ogłaszam Lisiczke na ; gumtre kokosy interpress kupie psa adopcja psa psy do adopcji 24 polska aleokazja ogłoszenia olx szukaj zwierzaka nasi pupile Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 jestem Ci bardzo bardzo wdzięczna!!! :loveu: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Mała i jej allegro wspólne z Misiulcem, innym naszym podopiecznym: Pokochaj jedno z nas... (569113329) - Aukcje internetowe Allegro Quote
bumel Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Wyszperałam w necie parę stron o jamnikach, może warto tam sunię ogłosić? Jest bardzo w typie... http://naszejamniki.pl/viewforum.php?f=23&sid=817aae724be81005945ac6e13800a0df http://www.jamnik**********/ogloszenia,9/ http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25619 http://forum.jamnika.net/viewforum.php?f=8&sid=49b7a3333379b5710a0bf9369c208918 Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Bumel, dziękuję Ci za zainteresowanie sunią :loveu: Sunia - Imbirka ją roboczo nazywam, jest po prostu aniołem w psiej skórce!!! Nawet Gacek się już w niej zakochał, najpierw na nią warczał, teraz bawią się cały czas i co najgorsze coraz częściej są typowo facetowskie zaczepki :evil_lol: Dlatego jeśli posiedzi u mnie na DT dłużej to muszę ją ciachnąć :razz: Dziś dzwoniła pani w jej sprawie, ale akurat miałam zajęcia i przeprosiłam prosząc aby zadzwoniła za pół godziny. Na razie nie odezwała się - minęła godzina. Ale to nic, o jeszcze tak spokojnego i kochanego tymczasu to ja nie miałam :loveu: Quote
danka1234 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 domki zgłaszajcie sie po tego slodkiego aniołeczka. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 na maila dostałam zapytanie z portalu adopcjapsa.pl ktoś chyba jednak nie zapisał nic w opcji "podaj swój mail", bo nie mam żadnego adresu zwrotnego na który mogę odpisać. A czy tam można usuwać stare ogłoszenia, czy nie ma takiej opcji? Bo ciągle są Montanka i Adusia... Quote
danka1234 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 na adopcja psa nie ma funkcji by samemu usuwać ogłoszenie ale napisałam do administratora w tej sprawie,czekam na odpowiedż. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 ano właśnie, ten portal nie jest zbyt user-friendly :cool3: a ten pan ciekawe czy zaczai, że nie mogę mu odpisać Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Hop hop, ale tu pustki na wątku. W sprawie małej miałam 2 zapytania, jedną panią prosiłam o dołączenie do dogomanii. Czekam również na decyzję pewnej dogomanki, a dziś pojawiła się też oferta w postaci mojej cioci, która chce zaadoptować psinkę, bo musi bardzo dużo spacerować. Oczywiście psinkę nałóżkową :evil_lol: Zobaczymy czy któraś z tych opcji wygra niuni domek. A niunia akurat ma cieczke :cool3::cool3: Mój Gienek szaleje :cool3::cool3: Trzeba ją będzie od razu po ciachnąć :cool3::cool3: Quote
Recommended Posts