olunia0306 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Wietam! mam pytanie:czy może być jakaś niezgoda między kotką a pieskiem czy suczką ze schroniska? Jeżeli kotka jest rozpieszczona,co znaczy że zawsze ona była w centrum zainteresowania,z charakterkiem,a piesek jest zaczepny jak każdy szczeniak a nie był przyzwyczajony od małego? jak to jest waszym zdaniem? może powiecie coś na własnym przykładzie? może wy macie podobną sytuację? pozdrawiam:multi: Quote
kasiorek819 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 podejrzewam ze kotka moze sie nie zgodzic na zaakceptowanie obcego osobnika a tym bardziej psa na swoim terytorium;) jednym slowem na poczatku moze byc ciezko. pozdrawiam Quote
wiska Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 a ja mysle ,ze bedzie ok -jezeli to jest szczeniak to powinny sie zaakceptowac(mowie to jako zakocona i zapsiona :lol:) Quote
Della Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 poczatki mysle beda trudne, ale pewno sie dogadaja :razz: Tylko najgorsze jest to, ze z jednej strony lepiej zeby sie nie wtracac w ich sprawy a z drugiej strach ze kot moze uszkodzic pazurem np. oko pieska :( Quote
Jot Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 U mnie niestety szczeniaczek gonił jednego kotka, a drugi kotek gonił szczeniaczka :crazyeye: Po dość dłuuugim zapoznawaniu się mogły się mijać nie bojąc się siebie nawzajem ;/ Próbowaliśmy różnych metod zapoznawania zwierzaczków (zaczynając od zapachu). Mam starsze koteczki i niestety adoptowanie się do nowej sytuacji przychodzi im z trudem. Quote
Recommended Posts