Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Czy może ktoś wie jak wyglądają krążki uzywane przy szkoleniu, opisane przez Johna Fishera w "Okiem Psa" ??

gdzie mozna je dostać?? czy mozna zrobić coś podobnego domowym sposobem??

Pozdrawiam

Posted

Ja widziałam takie dyski w jednej z warszawskich hurtowni na ul. Jutrzenki 83b. To są takie metalowe talerzyki zczepione taśmą ;)

Można się przejść do sklepu z żelastwem i wyszukać jakieś metalowe płytki i przy odrobinie inwencji i wolnego czasu sklepać sobie takie urządzenie ;)

Posted

:D Do Wawy mi troche nie po drodze... :D

Jak wyglądały te dyski(sprawdzilem nazwę w książce). Mam na myśli

wielkość i przybliżoną wage. Wyobrażam to sobie jako np. dwie połączone

luźno metalowe podkładki ( powinny wydać dźwięk) , ale moge sie mylić.

Nie chciałbym przesadzić z wielkością......

Posted

Najprosciej iść do sklepu zoologicznego i zamówić. Dyski są dostępne w hurtowniach. Produkuje jej firma Trixe (nie jestem pewna czy tak się pisze).

Jak akurat nie będzie to zamówią.

Posted

Dyskiem rzucasz na ziemie, jesli pies robi cos niepoprawnego - zre cos w krzakach, probuje odkleic gume balonowa z chodnika i ja zjesc ;) - generalnie jak kliker, tylko w odwortnej sytuacji - nie klikasz, by pochwalic, ale rzucasz, gdy cos jest zle - niemily dzwiek bedzie kojarzonyze zlym wydarzeniem :D

Posted

Dzięki za wyjaśnienie :D

Prawdę mówiąc spodziewałam się czegoś innego, bo tyle szumu było o te krążki. A to po prostu nasze poczciwe klucze, lub kawałek łańcuszka :P

Posted

Prawdę mówiąc spodziewałam się czegoś innego, bo tyle szumu było o te krążki. A to po prostu nasze poczciwe klucze, lub kawałek łańcuszka :P

Ano ;) Tylko takie "szpecjalistyczne" :lol:

Posted

Ano ;) Tylko takie "szpecjalistyczne" :lol:

:lol: jak widać, na wszystkim można troszkę kasy przyciąć :D

Posted

No bo jak fachowiec napisze, ze tylko i wylacznie takie krazki daja niepowtarzalny wkurzajacy psa dzwiek, to to swiete jest i tylko takim czyms mozna psa wyszkolic 8) :lol:

Posted
No bo jak fachowiec napisze, ze tylko i wylacznie takie krazki daja niepowtarzalny wkurzajacy psa dzwiek, to to swiete jest i tylko takim czyms mozna psa wyszkolic 8) :lol:

:lol: :lol: :lol: A najfajniejsze jest, że większość to łyka i interesik się kręci :D :D :D

Ale jakby część kasy z tego szła na schroniska to byłabym za.

Posted
To podobnie jak z klikerem - zakretka od frugo albo takie cos sprzedawane na odpustach moze swietnie spelniac te funkcje - no ale... ;)

Ha ha, żerują na miękkim sercu psiarzy :D

Posted

Ha ha, żerują na miękkim sercu psiarzy :D

Taak - i nie tylko oni - jak mialam szkolenie w sklepie zoologicznym, to tez sie oburzalam za techniki, jakie kazali nam stosowac, byle tylko klient jak najwiecej kupil :evilbat:

Posted

Czy mozecie mnie uswiadomic, bo ja nie bardzo rozumiem :oops:

Rzucam na ziemie tymi krazkami, kluczami, lancuchem, czy czym tam jeszcze kiedy pes robi cos zle - tak?

I co, i pes sobie mysli:"Co to bylo, lepiej przestane robic to, co wlasnie robie" - tak?

Jakos mnie to nie przekonuje :-? ...

Posted

To ma byc tak 8)

Pies sobie w krzakach wcina jakas znalezione padlinke na przyklad - a Ty - z zaskoczenia - rzucasz tymi krazkami/kluczami/lancuchem - jest halas - pies sie wystraszy - przestaje konsumowac padline - chwalisz go.

Pies nie ma widziec, ze to Ty czyms rzucasz - on ma tylko uslyszec, ze kolo niego spada cos, co bardzo halasuje - ma skojarzyc nieprzyjemny dzwiek z czyms, co zle robi.