Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W końcu wetkłam tu foty,po trudach i cierpieniach/dwa dni temu też to zrobiłam,napisałam i mi wywaliło,znikło :cry: /Dwa ostatnie zdjęcia to ogony Okiego i Ojo/za duże mi tu weszły,sądziłam,że sa zmniejszone :oops: /Dlaczego ja mam takie wrażenie,że to samce mają te ogony lużniej zawinięte,bardziej w kształcie elipsy?

Na pierwszym zdjęciu jest 5 akit,każda inna,ale najbardziej "inna"jest głowa Sake/4 od lewej/.To jest stary typ akity.

Na drugim zdjęciu,w samochodzie jest Sake i Akira,dokładnie widać różnice w kształcie głowy.Sake ma słabo zaznaczony stop,jej głowa jest bardziej wydłużona,któryś sędzia określił taką głowe jako wilczą.

Trzecia fota :wink: Sake przy stole po konsumpcji ukochanego pifka.Też tutaj widać słabo zaznaczony stop,duże uszy,nie ma tych "pucków" na policzkach ,jakie mają nowe akity.Czwarte zdjęcie,trzy akity ,każda inna :P Toszi pies,górna granica wzrostu,reprezentuje i nowy i stary typ/2 w jednym :wink: /,Akira ,suczka w dolnej granicy wzrostu,nowy typ akitowy,matka Ojo i Okiego i Sake ,suka w starym typie,duża,mocna.Sake będzie za 5 dni kryta Okiim.Połączę oba typy i zobacze co mi wyjdzie.Silna, mocna Sake,o za jasnej czerwieni,o wilczej głowie,o za krótkim włosie,za mocno skręconym ogonie,o za długich palcach i mocny,o cudownej kości,wspaniałej głowie ,kociej łapie,intensywnej czerwieni,dobrym włosie Okiii.Okii jest w nowym typie,ktoś kiedys określił ten nowy typ akity jako AKITA BARBIE.Ale moim zdaniem połączenie tych dwóch typów może dać coś bardzo ciekawego, no, nie koniecznie Barbie-kulturystkę.Sake i Okii mają zero pokrewieństwa,strasznie jestem ciekawa ,co wyjdzie z mojej produkcji,z połączenia tych dwóch typów :o

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
to zdjęcie z przed ... miesiąca około:

Czyli ile dokładnie miał w momencie zrobienia tego zdjecia?

Masz może jeszcze inne zdjęcia. Może na ringówce, na gladkim podłożu, z przodu?

Posted
Toszi pies,górna granica wzrostu,reprezentuje i nowy i stary typ/2 w jednym

To może zrobisz w końcu biednemu Tośkowi takie ładne zdjęcia jak swoim wnukom co? Dlaczego ma być biedak poszkodowany. Wystarczy, że bidulek poraniony :-(

Bo wiesz jakby co to może za poł roku będzie potrzebne ładne zdjęcie przyszłego tatusia ;-)

Posted

OJJJJ!!!! :P :P :P Jasne,że mu zdjęcia nowe zrobię :P :P :P Ale on wybredny,już 4 raz w tym roku ubranie zmienia,nie pasuje mu to co mu wyrośnie,elegant z Tośka wielki :wink: Fakt,że pogoda durna w tym roku,a elegant musi sie dostosować :wink: Teraz kończy już łysienie,zima sie zaczyna ,więc za jakiś miesiąc zrobie foty Antoniemu w nowej,zimowej pelisie :wink: :wink: :wink:

Posted

Na ile można wierzyć wahadełku to moja sunia w ciąży jest ;-) Hehe zobaczymy, czy potwierdzi to niedługo weterynarz :-) Do tej pory zawsze się sprawdzało. Ale jak to mówią do trzech razy sztuka ;-)

Posted
OJJJJ!!!! :P :P :P Jasne,że mu zdjęcia nowe zrobię :P :P :P Ale on wybredny,już 4 raz w tym roku ubranie zmienia,nie pasuje mu to co mu wyrośnie,elegant z Tośka wielki :wink: Fakt,że pogoda durna w tym roku,a elegant musi sie dostosować :wink: Teraz kończy już łysienie,zima sie zaczyna ,więc za jakiś miesiąc zrobie foty Antoniemu w nowej,zimowej pelisie :wink: :wink: :wink:

Trzymam za słowo. Jak oszukujesz to poskarże na Ciebie Tadziowi. A z niego już niezły bandzior rośnie. Tyle, że teraz zaczyna linieć, więc pewnie niedługo będzie niezły łysy bandzior ;-)

Posted

No własnie przeglądam ... i nie mam zdjęć EDO na gładkim podłożu... A zdjęcie wyżej bylo robione 17 października a psiak urodził się 30 czerwca czyli ... :roll:

Jutro zrobię zdjątka na czasie i z różnych stron. Jak wygląda zdjęcie robione na ringówce??

Posted
No własnie przeglądam ... i nie mam zdjęć EDO na gładkim podłożu... A zdjęcie wyżej bylo robione 17 października a psiak urodził się 30 czerwca czyli ... :roll:

Jutro zrobię zdjątka na czasie i z różnych stron. Jak wygląda zdjęcie robione na ringówce??

Na podstawie tego zdjęcia ciężko będzie powiedzieć coć konkretnie. Najlepiej, zrob mu zdjecie na rownej gladkiej powierzchni - podloga, chodnik, w postawie wystawowej z boku i dodatkowo zdjecie glowy z przodu - ale postaraj sie na ringowce. Tak jakbys szedł z nim na ring. I napisz przy tym zdjeciu ile pies ma :-) hehe i nie kaz mi liczyc cokolwiek bo wlasnie wrocilam z zajec od rana i padam na twarz delikatnie mowiac. A jutro znow na Uniwerek :-(( buu

Posted

Chaaaaaaaaa,cha!!!! :P To nie tylko ja padam na twarz! :P Ja odespałam i nadrobiłam domowo-psie zaległości :wink:

Mellows!!! :P Jak wygląda akita na ringówce,w pozycji wystawowej widać w tym topiku.Obejrzyj np.foty Zw.Świata ,trochę wyżej są.Zaznaczam,że ringówka ma być dostatecznie szeroka pod szyją,więc nie cienki sznureczek,ale dobra linka :wink: i głowa do góry :P :P :P

Posted
ringówka ma być dostatecznie szeroka pod szyją,więc nie cienki sznureczek,ale dobra linka :wink: i głowa do góry :P :P :P

No i w kolorze psa najlepiej :-), zeby optycznie nie odcinala szyi ;-)

Posted

Trzymam za słowo. Jak oszukujesz to poskarże na Ciebie Tadziowi. A z niego już niezły bandzior rośnie. Tyle, że teraz zaczyna linieć, więc pewnie niedługo będzie niezły łysy bandzior ;-)

A Ty mnie moim Tadeuszem nie strasz!!!! :P :P :P Ja go kochać wielce! :P On o tym wiedzieć :wink: A że chuligan,ojjjjjjjjjjjjj!!!!ma prawo,toć to MÓJ WYBRANIEC :P A ja aniołkiem niekoniecznie jestem :wink: :wink: :wink:

Posted

A Ty mnie moim Tadeuszem nie strasz!!!! :P :P :P Ja go kochać wielce! :P On o tym wiedzieć :wink: A że chuligan,ojjjjjjjjjjjjj!!!!ma prawo,toć to MÓJ WYBRANIEC :P A ja aniołkiem niekoniecznie jestem :wink: :wink: :wink:

Tadzik kazał się przypomnieć o sznurek i pyta co dobrego mu w prezencie przywieziesz jako matka chrzestna ;-)

Posted

A właśnie dzisiaj go mierzyłam. Kurdupel przerósł tatusia. Ale do wujka Tosziego to raczej juz nie dociągnie. Heheh ;-)

Ale myśle że tak do wzrostu Lobusia to ma szanse. W koncu to dopiero psie baby :-)

Posted

Tadzik kazał się przypomnieć o sznurek i pyta co dobrego mu w prezencie przywieziesz jako matka chrzestna ;-)

Dobra ciotka i matka chrzestna o Tadziku pamieta :P Pogoniła wujka Darka do produkcji w/w i czuwa nad tym. :P TAKA jedna już ma zrobione :wink: Więc spoko,chłopa swego poganiać nie mogę,on umysł twórczy.... :wink:

Posted

Był ktoś z Was wczoraj z N.Rudzie?? Nie pooglądałm sobie akit, bo miałam swoje piesy na głowie a niestety nie były na tym samym ringu, chociaż obok :-?

Ktoś wcześniej pisał o białym akicie, ja dodam tylko, że dla mnie biały akita ma w sobie coś absolutnie magicznego (prawie jak biały husky :wink: )

Posted

v8umikoaje.jpg

Dzisiaj są MIkołajki!!! :P :P :P :P :P :P :P

Wszystkim Akiciarzom i ich akitom życzę mnóstwa prezentów i dużo śniegu,bo bez śniegu ,to jakoś tak.... :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Moje mikołaje tęsknym wzrokiem spoglądaja w niebo w oczekiwaniu na biały puch... :P

Posted

My też :-)

Mikołajkowe zdjęcie moich szczeniaczkow. Biala i rudy maja tu 9 miesiecy a blekitek 4 miesiace. Troche ciemne, bo robione w domu i przy lampie biala zostala nagle blekitnooka ;-) Ale i tak jest słodkie ;-)

kartka-trojka.jpg