Matagi Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 W końcu wetkłam tu foty,po trudach i cierpieniach/dwa dni temu też to zrobiłam,napisałam i mi wywaliło,znikło :cry: /Dwa ostatnie zdjęcia to ogony Okiego i Ojo/za duże mi tu weszły,sądziłam,że sa zmniejszone :oops: /Dlaczego ja mam takie wrażenie,że to samce mają te ogony lużniej zawinięte,bardziej w kształcie elipsy? Na pierwszym zdjęciu jest 5 akit,każda inna,ale najbardziej "inna"jest głowa Sake/4 od lewej/.To jest stary typ akity. Na drugim zdjęciu,w samochodzie jest Sake i Akira,dokładnie widać różnice w kształcie głowy.Sake ma słabo zaznaczony stop,jej głowa jest bardziej wydłużona,któryś sędzia określił taką głowe jako wilczą. Trzecia fota :wink: Sake przy stole po konsumpcji ukochanego pifka.Też tutaj widać słabo zaznaczony stop,duże uszy,nie ma tych "pucków" na policzkach ,jakie mają nowe akity.Czwarte zdjęcie,trzy akity ,każda inna :P Toszi pies,górna granica wzrostu,reprezentuje i nowy i stary typ/2 w jednym :wink: /,Akira ,suczka w dolnej granicy wzrostu,nowy typ akitowy,matka Ojo i Okiego i Sake ,suka w starym typie,duża,mocna.Sake będzie za 5 dni kryta Okiim.Połączę oba typy i zobacze co mi wyjdzie.Silna, mocna Sake,o za jasnej czerwieni,o wilczej głowie,o za krótkim włosie,za mocno skręconym ogonie,o za długich palcach i mocny,o cudownej kości,wspaniałej głowie ,kociej łapie,intensywnej czerwieni,dobrym włosie Okiii.Okii jest w nowym typie,ktoś kiedys określił ten nowy typ akity jako AKITA BARBIE.Ale moim zdaniem połączenie tych dwóch typów może dać coś bardzo ciekawego, no, nie koniecznie Barbie-kulturystkę.Sake i Okii mają zero pokrewieństwa,strasznie jestem ciekawa ,co wyjdzie z mojej produkcji,z połączenia tych dwóch typów :o Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 to zdjęcie z przed ... miesiąca około: Czyli ile dokładnie miał w momencie zrobienia tego zdjecia? Masz może jeszcze inne zdjęcia. Może na ringówce, na gladkim podłożu, z przodu? Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Toszi pies,górna granica wzrostu,reprezentuje i nowy i stary typ/2 w jednym To może zrobisz w końcu biednemu Tośkowi takie ładne zdjęcia jak swoim wnukom co? Dlaczego ma być biedak poszkodowany. Wystarczy, że bidulek poraniony :-( Bo wiesz jakby co to może za poł roku będzie potrzebne ładne zdjęcie przyszłego tatusia ;-) Quote
Matagi Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 OJJJJ!!!! :P :P :P Jasne,że mu zdjęcia nowe zrobię :P :P :P Ale on wybredny,już 4 raz w tym roku ubranie zmienia,nie pasuje mu to co mu wyrośnie,elegant z Tośka wielki :wink: Fakt,że pogoda durna w tym roku,a elegant musi sie dostosować :wink: Teraz kończy już łysienie,zima sie zaczyna ,więc za jakiś miesiąc zrobie foty Antoniemu w nowej,zimowej pelisie :wink: :wink: :wink: Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Na ile można wierzyć wahadełku to moja sunia w ciąży jest ;-) Hehe zobaczymy, czy potwierdzi to niedługo weterynarz :-) Do tej pory zawsze się sprawdzało. Ale jak to mówią do trzech razy sztuka ;-) Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 OJJJJ!!!! :P :P :P Jasne,że mu zdjęcia nowe zrobię :P :P :P Ale on wybredny,już 4 raz w tym roku ubranie zmienia,nie pasuje mu to co mu wyrośnie,elegant z Tośka wielki :wink: Fakt,że pogoda durna w tym roku,a elegant musi sie dostosować :wink: Teraz kończy już łysienie,zima sie zaczyna ,więc za jakiś miesiąc zrobie foty Antoniemu w nowej,zimowej pelisie :wink: :wink: :wink: Trzymam za słowo. Jak oszukujesz to poskarże na Ciebie Tadziowi. A z niego już niezły bandzior rośnie. Tyle, że teraz zaczyna linieć, więc pewnie niedługo będzie niezły łysy bandzior ;-) Quote
Mellows Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 No własnie przeglądam ... i nie mam zdjęć EDO na gładkim podłożu... A zdjęcie wyżej bylo robione 17 października a psiak urodził się 30 czerwca czyli ... :roll: Jutro zrobię zdjątka na czasie i z różnych stron. Jak wygląda zdjęcie robione na ringówce?? Quote
Mellows Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 No nie musze to wstawić bo naormalnie ile razy to widzę to nic tak nie poprawi samopoczucia jak to zdjęcie!! Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 No własnie przeglądam ... i nie mam zdjęć EDO na gładkim podłożu... A zdjęcie wyżej bylo robione 17 października a psiak urodził się 30 czerwca czyli ... :roll: Jutro zrobię zdjątka na czasie i z różnych stron. Jak wygląda zdjęcie robione na ringówce?? Na podstawie tego zdjęcia ciężko będzie powiedzieć coć konkretnie. Najlepiej, zrob mu zdjecie na rownej gladkiej powierzchni - podloga, chodnik, w postawie wystawowej z boku i dodatkowo zdjecie glowy z przodu - ale postaraj sie na ringowce. Tak jakbys szedł z nim na ring. I napisz przy tym zdjeciu ile pies ma :-) hehe i nie kaz mi liczyc cokolwiek bo wlasnie wrocilam z zajec od rana i padam na twarz delikatnie mowiac. A jutro znow na Uniwerek :-(( buu Quote
Matagi Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 Chaaaaaaaaa,cha!!!! :P To nie tylko ja padam na twarz! :P Ja odespałam i nadrobiłam domowo-psie zaległości :wink: Mellows!!! :P Jak wygląda akita na ringówce,w pozycji wystawowej widać w tym topiku.Obejrzyj np.foty Zw.Świata ,trochę wyżej są.Zaznaczam,że ringówka ma być dostatecznie szeroka pod szyją,więc nie cienki sznureczek,ale dobra linka :wink: i głowa do góry :P :P :P Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 ringówka ma być dostatecznie szeroka pod szyją,więc nie cienki sznureczek,ale dobra linka :wink: i głowa do góry :P :P :P No i w kolorze psa najlepiej :-), zeby optycznie nie odcinala szyi ;-) Quote
Matagi Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 OJJJJ!!!! :P :P :P Jasne,że mu zdjęcia nowe zrobię :P :P :P Ale on wybredny,już 4 raz w tym roku ubranie zmienia,nie pasuje mu to co mu wyrośnie,elegant z Tośka wielki :wink: Fakt,że pogoda durna w tym roku,a elegant musi sie dostosować :wink: Teraz kończy już łysienie,zima sie zaczyna ,więc za jakiś miesiąc zrobie foty Antoniemu w nowej,zimowej pelisie :wink: :wink: :wink: Trzymam za słowo. Jak oszukujesz to poskarże na Ciebie Tadziowi. A z niego już niezły bandzior rośnie. Tyle, że teraz zaczyna linieć, więc pewnie niedługo będzie niezły łysy bandzior ;-) A Ty mnie moim Tadeuszem nie strasz!!!! :P :P :P Ja go kochać wielce! :P On o tym wiedzieć :wink: A że chuligan,ojjjjjjjjjjjjj!!!!ma prawo,toć to MÓJ WYBRANIEC :P A ja aniołkiem niekoniecznie jestem :wink: :wink: :wink: Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 A Ty mnie moim Tadeuszem nie strasz!!!! :P :P :P Ja go kochać wielce! :P On o tym wiedzieć :wink: A że chuligan,ojjjjjjjjjjjjj!!!!ma prawo,toć to MÓJ WYBRANIEC :P A ja aniołkiem niekoniecznie jestem :wink: :wink: :wink: Tadzik kazał się przypomnieć o sznurek i pyta co dobrego mu w prezencie przywieziesz jako matka chrzestna ;-) Quote
Izis Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 A właśnie dzisiaj go mierzyłam. Kurdupel przerósł tatusia. Ale do wujka Tosziego to raczej juz nie dociągnie. Heheh ;-) Ale myśle że tak do wzrostu Lobusia to ma szanse. W koncu to dopiero psie baby :-) Quote
Matagi Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 A Ty mnie moim Tadeuszem nie strasz!!!! :P :P :P Ja go kochać wielce! :P On o tym wiedzieć :wink: A że chuligan,ojjjjjjjjjjjjj!!!!ma prawo,toć to MÓJ WYBRANIEC :P A ja aniołkiem niekoniecznie jestem :wink: :wink: :wink: Tadzik kazał się przypomnieć o sznurek i pyta co dobrego mu w prezencie przywieziesz jako matka chrzestna ;-) Dobra ciotka i matka chrzestna o Tadziku pamieta :P Pogoniła wujka Darka do produkcji w/w i czuwa nad tym. :P TAKA jedna już ma zrobione :wink: Więc spoko,chłopa swego poganiać nie mogę,on umysł twórczy.... :wink: Quote
takatuka Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Lilcia :P kiedy będziesz w Gdańsku? :P :P :P nie dam Ci teraz spokoju :evilbat: Quote
Matagi Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 I ma być rodzinnie!!!! :P :P :P I miło!!! :P :P :P Quote
Izis Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 I ma być rodzinnie!!!! :P :P :P I miło!!! :P :P :P Właśnie. Święte słowa :-) Quote
basia Posted December 6, 2004 Author Posted December 6, 2004 Był ktoś z Was wczoraj z N.Rudzie?? Nie pooglądałm sobie akit, bo miałam swoje piesy na głowie a niestety nie były na tym samym ringu, chociaż obok :-? Ktoś wcześniej pisał o białym akicie, ja dodam tylko, że dla mnie biały akita ma w sobie coś absolutnie magicznego (prawie jak biały husky :wink: ) Quote
Matagi Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 Dzisiaj są MIkołajki!!! :P :P :P :P :P :P :P Wszystkim Akiciarzom i ich akitom życzę mnóstwa prezentów i dużo śniegu,bo bez śniegu ,to jakoś tak.... :-? :-? :-? :-? :-? :-? Moje mikołaje tęsknym wzrokiem spoglądaja w niebo w oczekiwaniu na biały puch... :P Quote
donya Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 My się przyłączamy do życień :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: Quote
Izis Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 My też :-) Mikołajkowe zdjęcie moich szczeniaczkow. Biala i rudy maja tu 9 miesiecy a blekitek 4 miesiace. Troche ciemne, bo robione w domu i przy lampie biala zostala nagle blekitnooka ;-) Ale i tak jest słodkie ;-) Quote
takatuka Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 WSZYSTKIEGO NAJ.... życzy ta "bez akity"... :P :P Quote
Agappe Posted December 6, 2004 Posted December 6, 2004 no to jeszcze akita i husky w mikołajowych czapkach.. jedno umieszcze duże.. a reszta niestety musze jako link wkleić (za duże zdjecie) <mam nadzieje że za to jedno mnie mod nie zastrzeli> http://republika.pl/akita_husky/DSC00546.JPG http://republika.pl/akita_husky/DSC00547.JPG http://republika.pl/akita_husky/DSC00551.JPG Quote
Recommended Posts