koosiek Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 http://www.fotoshare.pl/upload/424.JPG Balunia ma cudne oczy, takie "wilcze". A Fabia to taki kudłaty lancashire heeler ;) Quote
siekowa Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Czy ktoś ma pomysł na nowy tytuł dla komandosek? Coś mi odwaliło i założyłam Komandosowi oddzielny wątek. Dogo to chyba jedyna szansa dla Komandosa. :( http://www.dogomania.pl/forum/f28/komandos-wspanialy-przytulak-czeka-juz-5-lat-podaruj-mu-kawalek-swojego-podworka-148193/ Quote
bumel Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='siekowa']Czy ktoś ma pomysł na nowy tytuł dla komandosek? Może tak (tylko pewnie za długo): Dwa serduszka kochane, wierne, oddane, czekają na swojego człowieka już tak długo:( czy ktoś da im szansę? Fabia i Bala czekają na kogoś, kto je wreszcie pokocha, przytuli, pokaże, że świat nie jest taki straszny Choć nieduże wzrostem ale o wielkim sercu dwie śliczne sunie czekają na swój dom już tak długo:( Quote
siekowa Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Bala pojechała dziś do domu! Mam nadzieje, że sobie poradzi bez pudzianowskiej. Trzymajcie mocno za nią kciuki. Quote
pidzej Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 cieszę się, i bardziej martwię się o Fabię, że została sama... one zawsze nierozłączne. Ciekawe, czy Fabia zaakceptuje inną suczkę w boksie. Quote
koosiek Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Oj, dziwnie będzie przyjechać do schroniska i nie zobaczyć tego kudłatego żarłoka :) Quote
izzie1983 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Macie może jakieś wieści? Jak Bala się aklimatyzuje? Quote
sanddorn Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Witam wszystkich! Już prawie tydzień Bala jest z nami. Jest jeszcze smutna i trochę przestraszona, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Zaczyna powoli wychodzić z kuchni, którą na początku uznała za swoją nową klatkę. Zwiedza mieszkanie i szuka towarzystwa. Ze spacerami radzi sobie coraz lepiej. Nie musimy już jej zmuszać, żeby wyszła , a od wczoraj spacerujemy trochę dłużej i dalej od domu. Właściwie nie sprawia żadnego kłopotu: zjada wszystko co dostanie i okazało się, że skądś wie, że nie należy się załatwiać w domu, tylko na spacerach (których przecież tak się boi). I wogóle jest cudownym pieskiem, tylko musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. A, znalazła sobie hobby: znosi do kuchni wszystkie porzucone kapcie, jakie znajdzie w domu, wczorajszy rekord: 3 pary i jeden klapek :-) A czy ktoś może wie jak Fabia zniosła rozstanie? Quote
GoskaGoska Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 mam ogromną prośbę do dziewczyn z Wawy- czy któras - mogla by w sob odebrac psa z ul. Puławskiej ok. godziny 13 - nie ma z tym psiakiem co począć, DT nie moze w sob akurat :shake: a w inny dzien nie ma transportu jesli któraś by mogła pomoć proszę napisać na jego wątku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=149132 __________________ Quote
izzie1983 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Cieszę się, że z Balą dobrze! :multi: Szczerze mówiąc obawiałam się, że jakoś ciężej to wszystko przejdzie. Co do Fabii to ja niestety nie wiem, bo nie byłam w Azylu po adopcji Bali :( A imię zostaje czy zmieniliście? Witamy na dogo :) Quote
koosiek Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Strasznie się cieszę, że Balunia ma już dom, bardzo ją polubiłam :) Quote
mru Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 sanddorn napisał(a): A, znalazła sobie hobby: znosi do kuchni wszystkie porzucone kapcie, jakie znajdzie w domu, wczorajszy rekord: 3 pary i jeden klapek :-) hahaha :evil_lol: tak się cieszę, że Bala ma dom :multi::multi::multi: Quote
sanddorn Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 izzie1983 napisał(a): A imię zostaje czy zmieniliście? Bala pozostała Balą. Już się cieszy, jak wracam do domu :-) Quote
izzie1983 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Super! Suńka robi szybkie postępy :loveu: A co tam jeszcze u Was słychać? Quote
siekowa Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Sanddorn jesteście wspaniali. :loveu::loveu: Bardzo się ciesze, ze Baluni trafił się tak cudowny domek. :) Trzymam za Was kciuki. Czy możemy liczyć na jakieś zdjęcia? Niestety nie wiem jeszcze jak Fabia ale spróbuję podpytać pracowników. Quote
mysza 1 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Komandos:loveu: przypadkiem znalazłam ten wątek. Mam sentyment do Komandosa, mieszkał w kojcu z sunią, którą adoptowałam. Kiedy przyszłam do Azylu i stałam przed kojcem, on uroczo patrzył, bo wiedział, że nie po niego tu jestem. Podszedł tylko raz, zawołany ale z taką niesmiałością jakby wiedział, że i tak go nie wezmę. Gdyby nie to, że mam 3 psy to i jego bym zabrała. Tyle lat czeka:-( Quote
sanddorn Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Wreszcie mam chwilę, żeby coś napisać. Bala jest już spokojniejsza, ale cały czas odnosi się do nas z pewną rezerwą. Chyba cały czas nie jest jeszcze przekonana, że nic jej z naszej strony nie grozi. Od ponad tygodnia chodzi swobodniej po mieszkaniu. Największą radość sprawiła mi, jak zaczęła podchodzić do mnie, jak pracowałam przy biurku i kłaść się koło krzesła :-). Odkryła, że są w domu dużo wygodniejsze miejsca niż kuchnia, np. kanapa w pokoju (a właściwie materac robiący za kanapę). Teraz śpi tylko tam, a jej posłanie zostało wzgardzone. Jeśli chodzi o spacery, to jest różnie. Cały czas próbuje się od nich wymigać, albo zrobić tylko wymagane minimum i uciec do domu (sprytny z niej pies). Jak uda się ją namówić na dłuższy spacer po ogródku, to widać, że sprawia jej to przyjemność, ale potrafi przestraszyć się wszystkiego. Ostatnio miała ciężkie przeżycie - zabraliśmy ją do weterynarza, żeby ją obejrzał. Na miejscu było w pożądku, ale w samochodzie strasznie się bała. Ogólnie myślę, że jest naprawdę dobrze (czasami jest w tak dobrym humorze, ze bawi się swoją piłeczką), ale jeszcze trochę czasu upłynie zanim poczuje się u nas pewnie. Bala w ulubionym kącie w kuchni: Tu pozuje po tym, jak została wyczesana: A tu już na kanapie: Quote
izzie1983 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Cieszę się, że są postępy! Nie widać zdjęć :placz: Je trzeba wrzucić poprzez jakiś serwer. Jeśli chcesz wyślij je mailem do mnie na izzie1983(małpa)gmail.com , ja je umieszczę, a wieczorem po pracy napiszę Ci instrukcję obsługi jak się na dogo zdjęcia wstawia. Quote
sanddorn Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 izzie1983 napisał(a): Nie widać zdjęć :placz: Ojej, faktycznie. Już chyba powinno być dobrze. A jak nie, to daj znać. Quote
izzie1983 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Są zdjęcia, są :loveu: Piękne, cudowne :loveu: Dzięki za zdjęcie, które wysłałaś na maila, zostawię je sobie na pamiątkę i będę patrzeć zawsze jak będzie mi źle :) Quote
koosiek Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Piękny pies z niej wychodzi. A właściwie jeszcze piękniejszy, niż w Azylu :smile: Quote
siekowa Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Dziękujemy za wieści o Bali, bardzo miło jest je czytać no i jeszcze te zdjęcia. :loveu: Chciałabym zobaczyć jak ona się tą piłeczką bawi. :) Fabia jakoś się trzyma w azylu chociaż widać, że brakuje jej Bali. Ma nową koleżankę w boksie ale raczej nie trzymają się razem. Ta nowa sunia nie wskakuje na budy jak Komandos i dziewczyny :lol: ale za to zaczepia łapką ludzi by zwrócić na siebie uwagę. We wtorek chciałyśmy je obie zabrać na spacer ale okazało się, że nowa sunia nie umie chodzić na smyczy. Udało nam się ją zachęcić do wyjścia poza boks ale bidulka była tak zestresowana, że postanowiłyśmy popracować z nią innym razem. Fabia nie była zadowolona, że idzie sama no ale wyszła na krótki spacer poza azyl i zaraz chciała wracać. Dziś wpadłam na chwile do azylu i oczywiście musiałam wypieścić kochane komandochy, one zawsze tak się cudownie cieszą na nasz widok. :loveu: Spytałam się Fabisi czy skusi się na spacerek, przybiegła kochana do mnie więc wyszłyśmy. :) Jakoś tak radośnie szła ale często popiskiwała. Spory kawałek udało nam się przejść, co mnie zdziwiło bo bez Bali to kiedyś nawet nie chciała poza azyl wychodzić. Quote
Recommended Posts