Jump to content
Dogomania

Halo,halo!!! Łatuś ma dom!!!A jednak wszysto jest mozliwe :)

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akucha wielkie dzieki...
Już rozmawiałam telefonicznie z p.Ewą,umówiłam się,że dowiozę Waciastego 13 lub 17 lipca (to trochę zalezy od pracy)...
P.Ewa sprawia wrażenia b.miłej osoby....

Wiem,że GPS nie wszedzie mnie doprowadzi...sprawdzę pózniej i skontaktuje się z Toba Akucha,jak zdecyduje sie keidy przyjadę
Jeszce raz wielkie dzieki...

A Waciasty pewnie nieswiadom jakie zamieszanie powoduje swoja dalmatynkopodobna osobą :)

Posted

[quote name='akucha']Jak będe go miała, zaraz wysyłam. moge te dane podac jej telefonicznie, więc piszcie.
Oj Łatuś, jaki swiat jest mały :lol:
Łatuś ma szelki regulowane, obwód szelek w klatce piersiowej to 54cm:lol:

Łatuchna-Watuchna

Posted

Halo,halo..
Aż nie potrafię uwierzyć...Umówiłam się z p.Ewą na tranport Łaciatego do nowego domu 13 lipca :loveu:
Mam adres,poszukam gdzie to jest i jazda..
Bruu-naprawdę jestem pod wrażeniem jak odmieniliscie Łatka. Taka ta bida wisiała na łańcuchu a u Was zamienił się w szczęśliwego psa. Bardzo,bardzo wam dziekuję.I do zobaczenia (choc wiem,że nie ucieszycie się na mój widok,bo pewnie trudno sie bedzie z Waciakiem pożegnać)...
Przed przyjazdem zadzwonie i sie umówię.

Posted

Evelin napisał(a):
Halo,halo..
Aż nie potrafię uwierzyć...Umówiłam się z p.Ewą na tranport Łaciatego do nowego domu 13 lipca :loveu:
Mam adres,poszukam gdzie to jest i jazda..
Bruu-naprawdę jestem pod wrażeniem jak odmieniliscie Łatka. Taka ta bida wisiała na łańcuchu a u Was zamienił się w szczęśliwego psa. Bardzo,bardzo wam dziekuję.I do zobaczenia (choc wiem,że nie ucieszycie się na mój widok,bo pewnie trudno sie bedzie z Waciakiem pożegnać)...
Przed przyjazdem zadzwonie i sie umówię.

Evelin, na Twój widok się ucieszymy bardzo, tylko z Twojego odjazdu - będzie cięzko:-(. Ale najważniejsze, że Łatek jedzie po swoje szczęscie.

Posted

Wszystko na to wskazuje.P.Ewa (przez telefon) to bardzo miła i rzeczowa osoba.Jestesmy umówione na poniedziałek,jutro jeszcze zadzwonie i potwierdzę wszystko.
Łaciasty już wie...Obawiam się,że DT bardziej przezywa wyjazd niz sam zainteresowany...
Jestem ciekawa jak Łaciak na mnie zareaguje.Z pewnością nie bedzie zadowolony,że zabieram Go z tak fajnego miejsca gdzie czuje sie kochany i potrzebny...Ale z drugiej strony-Jego nowa Pani juz czeka...
A w poniedziłek poprosimy o trzymanie kciuków,żeby nam wszystko dobrze poszło-bo bardzo daleka droga przed nami...

Posted

Neris napisał(a):
Evelin już pewnie jedzie... chciałam ją do siebie na kawkę zwabić ale nie dała się, spieszy się po szczęście Łatka.

Łatulek pojechał, taki kochany, radosny.
Oby nowy domek dał mu tyle miłości, poczucia bezpieczeństwa i radości na ile ten cudny pies zasługuje.

Posted

Dziś cały dzień upłynał mi pod znakiem Łatka.
Ja czyli śpioch pospolity wstałam o 4.55..straszna pora,ale Łatuś czeka.
Zajeżdżam do DT a tam biega szczęśliwy,odmieniony Łatuś..(jak mi tak psa odmienili to zapisałam nastepnego w kolejkę :lol:).Zamiast syfu i pijaków jak przed wyjazdem do DT -miał ludzi którzy się o niego troszczyli ,kojec..ale nie taki zwykły kojec bo z kanapą..:loveu:To i nie dziwota,że nie chciał jechać ze mną.Bruu wykazał sie męska detarminacją,wziął Łatka na ręce i wsadził do samochodu...Aha i dostalismy z Łatkiem czterolistną koniczynke na szczęście :loveu:
I pojechalismy.Łatuś się zestresował,zaczął ssać swój kocyk,a potem mój koc..dałam Mu kosteczki z włókniny,to czasowo załatwiło sprawę..
Zatrzymaliśmy się na stacji benzynowej,Łatuś pracowicie obsikał wszystkie słupy i kosz na smieci,kuuuu też była. I jechaliśmy dalej,bez problemów,ale widać było,że chłopak zestresowany..
Prowadził Nas GPS..ale informacja Akuchy pt wybrac kierunek na Lelkowo okazała się bezcenna (w tym miejscu podziękowania dla Akuchy i Jej Taty-oboje byli pod telefonem.Gdybym sę zgubiła-pilotowanie miałam zapewnione :))
I tak dojechalismy.Co prawda Łatek został wniesiony do klatki na drugie czy pierwsze pietro,ale przecież to Jego pierwszy raz.Nigdy jeszcze nie musiał wchodzić do bloku..Wrażenia z nowego domu Łatka mam bardzo pozytywne.P.Ewa bardzo ciepła osoba,cała rodzina przygotowana na przyjecie nowego lokatora.Był tam 10-latek Gracjan syn pani Ewy.Ma chłopak podejście do psów.Mimo,że Łatek bał się bardzo,dwukrotnie pobiegł z Gracjanem do innego pokoju...Jak wychodziłam,Łaciak oczywiście chciał iść ze mną..ale czułam,że zostawiam Go w dobrych rekach.
Mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze.Życzyłabym tego i Łatkowi i Jego Nowej Rodzinie..

Nerisku a Ciebie znając zycie pewnie się jeszcze nie raz nawiedzę :diabloti:...

Posted

Przed wizytą tez nie mogłam się dodzwonić długo. Pani Ewa była na działce, tam słaby zasięg jest. Ja jutro też spróbuję.
Wierzę, że wszystko bedzie dobrze.

Posted

Dodzwoniłam się.
Z Łatkiem wszystko ok,niczego nie zniszczył.Chłopaki p.Ewy polubili Łatka bardzo,razem wyprowadzaja Go na spacery.
Wyglada na to,że Łaciasty trafił do ciepłej,kochajacej rodziny:loveu:

Posted

Evelin napisał(a):
Dodzwoniłam się.
Z Łatkiem wszystko ok,niczego nie zniszczył.Chłopaki p.Ewy polubili Łatka bardzo,razem wyprowadzaja Go na spacery.
Wyglada na to,że Łaciasty trafił do ciepłej,kochajacej rodziny:loveu:

to chyba możemy już naprawdę odetchnąć:multi:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

U Łatka wszystko ok....po prostu jest u siebie:multi:
Oby tak sie kończyła każda psai historia.
I jeszcze jedna rzecz: przejeżdżałam obok tego bloczku gdzie stał Łatuś
na krótkim łańcuchu w przycisanej obroży...rosna tam wielki pokrzywy i nie ma zadnego psa:multi::multi::multi: