Jump to content
Dogomania

Halo,halo!!! Łatuś ma dom!!!A jednak wszysto jest mozliwe :)

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łatek,jeszcze tylko jutrzejszy dzień na łańcuchu...Pojutrze pojedziesz w bardzo ważną podróż po nowe życie:multi::multi::multi:
DT już na Ciebie czeka.
Jeszcze tylko jeden dzień.....

Posted

To już jutro..Łatek wybiegł dziś merdając ogonkiem...jedzenie zaakceptował...
Jedno co udało się wywnioskowac,to ,że boi sie osobników płci meskiej :(
Co zresztą nie dziwi- jakiś "supermen" w pijackim widzie rzucł w Łatka polanem...
Łatuś jest troszkę pachnący inaczej..ponieważ od pewnego etapu podrózy będzie nam towarzyszyła ciotka Pucka,lojalnie uprzedzam:diabloti:.krótko mówiąc droga Pucko w samochodzie bedzie śmierdziało...
Dt tez się pewnie ucieszy z woniejącego pieska,ale się wytłumaczymy :)

Posted

invictus hilaritas napisał(a):
Psiaka się wyszoruje i będzie pachnący :) Ważne, że teraz czeka na niego lepsze życie :)

Łatek wobec tego zacznie nowe życie od kąpieli, napalimy mu w psim pokoju, by mógł sobie szybciutko wyschnąć

Posted

Czyli DT też juz wie.Wczesniej jakos nie było czuć,wczoraj Łatuś skakał,było głaskanko a potem ręce woniały inaczej....
Dziś u nas znów biało,spadł śnieg.
Zobaczymy jak to bedzie w podrózy...

Posted

Łatek początkowo nieufny, bardzo szybko się przełamał, zarówno do mnie jak i do Bartka. To bardzo fajny pies, kontaktowy, spragniony pieszczot i uwagi. Problem jest z zostawianiem go samego, piszczy i drapie. Ale uczymy go, że wracamy i te nasze wyjścia są już mniej nerwowe. Łatek był na wieczornym siku,na smyczy szedł już lepiej. Myslę, że przyszły własciciel bedzie miał z niego duża pociechę. Łatek boi się gwałtownych ruchów, nawet kichnięcia, przełożenia nogi:-(

Posted

dorwałam sie na moment do komputera (choc w gościch jestem i to nieładnie ),ale jak mi Pucka wczoraj doniosła,że sa zdjecia łatka na kanapie,to musiałam zobaczyć.Nie do uwierzenia,że to ten sam pies..Niektórzy to mają podejście do furzaków.Super!

Posted

W ostatnim czasu miałam przyjemność dokarmiać Łatka na cudzym podwórku. Wierzyć się nie chce patrząc na te fotki. Tak niewiele trzeba do szczęścia , a tak wiele. Ronja jestes cudowna, Bartek też.

Posted

nie ma nic fajniejszego niż obserwowanie przełamującego się psa:p

Łatek wczoraj zwariował :evil_lol: - odrobił chyba całe 5 łańcuchowych lat - skakał przez kanapę tulił się, czołgał się po posłaniu, ciamkał mój szalik. Nie chciał być sam, piszczał i drapał, więc Bartek spał razem z Łatkiem w psim pokoju na kanapie. Dziś jest lepiej, ale wieczór spędzamy z Łatkiem na zmianę.
Łatek to spryciarz. Dostał dziś kość, bardzo się ucieszył,zaczął gryźć, a ja poszłam wymienić mu wodę. Wracam, kości nie ma,a Łatek zadowolony. Pytam go gdzie schował kostkę, trochę się pokręcił i poleciał w kąt pokoju i przyniósł swój skarb.

Posted

Martwi mnie jedna rzecz, już wczoraj to zauważyłam, lecz trochę zbagatelizowałam, a dziś sobie doczytałam w necie. Łatek obsesyjnie ssie koc, nie dziurawi go, tylko bierze kawał do pyszczka i ciumka.
Zalizać problem - Wychowanie.PSY24.PL- wychowanie psów, szkolenie psów, szkolenie pozytywne, porady kynologiczne, behawiorysta

od jutra bedę zabierała go na długie spacery (na razie kilka razy dziennie chodzi na smyczy po naszej działce) , by trochę rozładować napięcie. mam tylko nadzieję, że Łatek nie zacznie wylizywać sobie częsci ciała...
jesli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii, proszę o rady

Posted

lepiej. potrafi już dłużej zostać sam, dziś ani razu nie siknął w domu, byliśmy też na długim spacerze w lesie, Łatek miał się umordować, a umordowalam się chyba bardziej ja chodząc z nim na smyczy:evil_lol:. Ciągnie jak piorun, ale pod koniec chyba załapał, że jak nie naciąga smyczy idziemy do przodu, jak ciągnie stajemy... On jest tak ciekawy świata, żywiołowy wariat. W stosunku do innych psów jest uległy, niechcący spotkał się dziś z Morkiem agresorkiem i dał się zdominować bez gadania. kotka dziś też zaglądała do Łatka, wykazywał zbytnią ciekawość, wolałam nie ryzykować.