Jump to content
Dogomania

Halo,halo!!! Łatuś ma dom!!!A jednak wszysto jest mozliwe :)

Recommended Posts

Posted

Niestety,jakby na to nie patrzeć to budy Łatuś nie ma.Ale już nie śpi bezpośrednio na ziemi,ten głupi ,dłuższy łańcuch umozliwił Mu spanie na patyczkach..(trochę słomy też tam jest)...
Wiem,ze to niewiele..i wierzę ,że jakoś uda się Mu pomóc.Tak musi być.

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tytuł zmieniony.Nie wiem czy dobrze,jak masz inne pomysły pisz.
W kazdym razie Dt nie byłby na wieczność.
W końcu zwolni się miejsce w hoteliku..

Posted

Dzięki za wiadomość.Spróbujemy cos pokombinować.
DT zawsze może powiedzieć wiecej o zachowaniu psa,reakcjach.Trudno dużo powiedzieć o psie na łańcuchu. Jak się psu odmnienia zycie to wtedy ujawnia się prawdziwy charakter...

Posted

Wszystko już uzgodnione, 22 marca Łatuś pojedzie do Ronji.
Jeszcze tylko tydzień na tym cholernym łańcuchu i końcu zycie Mu się odmieni.Pewnie się zdziwi,że mozna żyć bez łańcucha.
Na transport mam juz patent,włączam w samochodzie ciepły nawiew i te psy podwórkowe spią... nieprzyzwyczajone do ciepła.
Zgodnie z zyczeniem DT zostanie zabezpieczony od kleszczy...a ci alkoholicy dopiero się zdziwią , że nie ma juz psa...

Guest monia3a
Posted

Mam nadzieję, że alkoholicy nie wezmą sobie kolejnego psiaka :shake:

Posted

Żeby zminimalizować szanse na wzięcie kolejnego psa razem z Łatkiem zabierzemy też łańcuch.Nowego z pewnością nie kupią,będą woleli wydać na gorzałę.
Kiedyś w programie Animals Ewa Banaszkiewicz powiedziała: zwierzę powinno być luksusem (ale nie chodzi tu o bogactwo-tylko o powszechną dostepność) . I ja się z Nią w 100% zgadzam.
Bo jak i w tym przypadku - alkoholikom łatwiej bedzie wziąć sobie nowego psa niż kupić mu łańcuch za 20zł...
Mam nadzieję,że kiedyś i w naszym kraju dostepność zwierząt się zmniejszy i po futrzaki w kolejce bedą ustawiały sie domki...

Posted

Byłam dzis i wczoraj u Łatka..niestety znów jadł łapczywie..eeech jeszcze tylko tylko tydzień.Moja siostra dokarmia Łatka codziennie...
I tak bedzie do dnia wyjazdu,bo jak widać reszta posiłków jest przypadkowa.
W nastęną niedziele na szczęście Łatek pojedzie.
Zdjęcia wkleję jutro...

Posted

I jak co tydzień fotorelcja u Łatka..
Co macie???

Kiełbasę lubię...

Mniam,mniam

Już zjadłem...

Zwróćcie uwagę na otoczenie w jakim żyje Łatuś,prawdziwy syf..Nie wiem czy zdjęcia oddają realia..
Swoją drogą,to za każdym razem zdumiewa mnie bezduszność ludzi..
Siedzieć sobie w domu a pies na podwórku nie ma budy i miski wody?Stoi całymi dniami na krótkim łańcuchu..Zero empatii.
Pewnie za tydzień o tej porze będzie już w DT..pozna troche inne zycie...