Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanka:
- Czy piesek jest zaszczepiony, odrobaczony ?
- Jak sobie radzi z innymi psami, i jak znosi wszelkie czynności co są przy nim robione ( chodzi mi o to czy jest łagodny, uległy, pozwala na wszystko z sobą robić, czy też nie ) ?
- I czy wiadomo coś o jego stanie zdrowia ?

Może to faktycznie a la briard jest a nie PON-ek :)

Posted

Psiak nie jest odrobaczony, czy zaszczepiony tego nie wiem. Sprawdzę w weekend co i jak. Co do zachowania to dogaduje się z innymi psami i sukami bez problemu, nie awanturuje się itd. W niedzielę usiadłam i go czesałam trochę i był grzeczny mimo kołtunów, które go na pewno trochę ciągnęły przy rozczesywaniu.

Posted

myślę że jednak PON-ek ;)
Wysokość w kłębie: pies 45 - 50 cm
Dość znaczna rozpiętość wzrostu istniała w tej rasie zawsze ( po części jest to wspomnienie pierwotnej wersji wzorca z podziałem na trzy wielkości ) i dopiero niedawno udało się ją trochę zredukować. Mając w pamięci pochodzenie i użytkowość pona dopuścić można lekką tolerancję wobec nieco przerośniętych osobników, zwłaszcza samców, ale nigdy wobec osobników podmiarowych (ciągle jeszcze zdarzają się bardzo małe suki). Wydaje się jednak, że ostatnio popadliśmy w skrajność, praktycznie wszystkie wygrywające teraz psy i suki są wyraźnie większe, niż dopuszcza wzorzec - pies o wzroście 48 cm bywa najmniejszym w ringu, a 46-centymetrowy sprawia wrażenie karzełka.

Posted

Kasiek napisał(a):
Pies jest wstepnie zarezerwowany. Pani Ewa, ktora juz byla w schronisku, teraz czeka az wroci maz i musza razem podjac decyzje.

trzymajcie kciuki! :)

i jak Kasiu :shake: są jakieś wieści ;)

Posted

jeśli tamten domek nie wypalił to albo trzeba robić ogłoszenia psiakowi albo może hotelik czy coś - bo przecież szkoda takiego ślicznego pieska w schronie !!!!

Posted

ogłoszeń w internecie można zrobić mnóstwo - jest chyba z 70 takich stron do ogłaszania :roll:

a w gazecie lokalnej czyli pewnie jakiejś warszawskiej możecie go dać ?!
dobrze by było .

Posted

mam zapytania ile ma lat i czy toleruje koty??
wiem ze jest mlody bo tak piszecie ale konkretnie by sie przydało odpowiedzieć ja bym mu dała 3 lata..
ale czekam na odp.

Posted

czarnula napisał(a):
mam zapytania ile ma lat i czy toleruje koty??
wiem ze jest mlody bo tak piszecie ale konkretnie by sie przydało odpowiedzieć ja bym mu dała 3 lata..
ale czekam na odp.

Nie wiem kiedy się doczekamy odpowiedzi na te pytania :shake: ile ma lat to chyba tego nie nikt :shake: co do kotów to wątpię by miał z nimi kontakt :shake:

Posted

może piesek został już zaadoptowany ze schroniska ?
szkoda tylko że założycielka wątku nic nas już o piesku nie informuje bo my nadal o nim myślimy :(

Posted

jolek68 napisał(a):
ja tylko założyłam wątek na prośbę Kasi ;) to ona wie wszystko o psie i na nią są namiary kontaktowe :shake:

to znaczy mając na myśli założycielke to właśnie o Kasi myślałam

Jolek68 a Ty nie masz z nią kontaktu?
bo ja pisałam do niej na pw - taka upierdliwa jestem :p ale po prostu zainteresował mnie Billy - zauroczył ten biedny piesek, zresztą był apel Kasi o pomoc dla psiaka - a teraz co ? nic nie wiadomo. Nie wiadomo czy nadal go ogłaszać czy też piesek ma już dawno dobry dom.
Czekamy na wieści od Kasi !!!