gunia Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 No raczej nie średni, ale duzy. Jestem wysoka (175 cm), a mi sięga ponad kolano dobrze. Wzrostem przypomina briarda. Quote
Onaa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Mam pytanka: - Czy piesek jest zaszczepiony, odrobaczony ? - Jak sobie radzi z innymi psami, i jak znosi wszelkie czynności co są przy nim robione ( chodzi mi o to czy jest łagodny, uległy, pozwala na wszystko z sobą robić, czy też nie ) ? - I czy wiadomo coś o jego stanie zdrowia ? Może to faktycznie a la briard jest a nie PON-ek :) Quote
gunia Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Psiak nie jest odrobaczony, czy zaszczepiony tego nie wiem. Sprawdzę w weekend co i jak. Co do zachowania to dogaduje się z innymi psami i sukami bez problemu, nie awanturuje się itd. W niedzielę usiadłam i go czesałam trochę i był grzeczny mimo kołtunów, które go na pewno trochę ciągnęły przy rozczesywaniu. Quote
silke Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Takiemu ślicznemu kudłaczowi na pewno się uda. Oby się trzymał psychicznie aż go ktoś pokocha. Quote
jolek68 Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 myślę że jednak PON-ek ;) Wysokość w kłębie: pies 45 - 50 cm Dość znaczna rozpiętość wzrostu istniała w tej rasie zawsze ( po części jest to wspomnienie pierwotnej wersji wzorca z podziałem na trzy wielkości ) i dopiero niedawno udało się ją trochę zredukować. Mając w pamięci pochodzenie i użytkowość pona dopuścić można lekką tolerancję wobec nieco przerośniętych osobników, zwłaszcza samców, ale nigdy wobec osobników podmiarowych (ciągle jeszcze zdarzają się bardzo małe suki). Wydaje się jednak, że ostatnio popadliśmy w skrajność, praktycznie wszystkie wygrywające teraz psy i suki są wyraźnie większe, niż dopuszcza wzorzec - pies o wzroście 48 cm bywa najmniejszym w ringu, a 46-centymetrowy sprawia wrażenie karzełka. Quote
Kasiek Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Pies jest wstepnie zarezerwowany. Pani Ewa, ktora juz byla w schronisku, teraz czeka az wroci maz i musza razem podjac decyzje. trzymajcie kciuki! :) Quote
jolek68 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 a Pani Ewa jak do Billego trafiła ;) czyli może ;) będę mocno trzymać :thumbs: za męża :razz: Quote
czarnula Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 ja tez :thumbs: Billi juz widnieje na allegro dałam zdjecia te ktore sa na watku;) Quote
jolek68 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 czarnula zaglądałam ;) ślicznie to zrobiłaś :loveu: dziękuję :iloveyou: Quote
jolek68 Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Kasiek napisał(a):Pies jest wstepnie zarezerwowany. Pani Ewa, ktora juz byla w schronisku, teraz czeka az wroci maz i musza razem podjac decyzje. trzymajcie kciuki! :) i jak Kasiu :shake: są jakieś wieści ;) Quote
jolek68 Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 dalej cisza :shake: a Billy nadal w schronie :-( Quote
gunia Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Billy hop do góry, a może się komuś spodobasz! Quote
Onaa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 jeśli tamten domek nie wypalił to albo trzeba robić ogłoszenia psiakowi albo może hotelik czy coś - bo przecież szkoda takiego ślicznego pieska w schronie !!!! Quote
jolek68 Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 czekamy cały czas na info od Kasi ;) Billy ma tylko allegro a ja nie wiem gdzie go można jeszcze ogłosić :shake: ja bardziej zaginione/znalezione ;) Quote
Onaa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 ogłoszeń w internecie można zrobić mnóstwo - jest chyba z 70 takich stron do ogłaszania :roll: a w gazecie lokalnej czyli pewnie jakiejś warszawskiej możecie go dać ?! dobrze by było . Quote
Onaa Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 no właśnie ale co z tym domkiem jest - bo nic dalej nie wiadomo ? Quote
jolek68 Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 sprawą zajmuje się Kasia ;) a ja wiem tyle co i Ty :shake: Quote
jolek68 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 i dalej cisza :shake: Billy szuka dalej domku :shake: Quote
czarnula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 mam zapytania ile ma lat i czy toleruje koty?? wiem ze jest mlody bo tak piszecie ale konkretnie by sie przydało odpowiedzieć ja bym mu dała 3 lata.. ale czekam na odp. Quote
jolek68 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 czarnula napisał(a):mam zapytania ile ma lat i czy toleruje koty?? wiem ze jest mlody bo tak piszecie ale konkretnie by sie przydało odpowiedzieć ja bym mu dała 3 lata.. ale czekam na odp. Nie wiem kiedy się doczekamy odpowiedzi na te pytania :shake: ile ma lat to chyba tego nie nikt :shake: co do kotów to wątpię by miał z nimi kontakt :shake: Quote
Onaa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 może piesek został już zaadoptowany ze schroniska ? szkoda tylko że założycielka wątku nic nas już o piesku nie informuje bo my nadal o nim myślimy :( Quote
jolek68 Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 ja tylko założyłam wątek na prośbę Kasi ;) to ona wie wszystko o psie i na nią są namiary kontaktowe :shake: Quote
Onaa Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 jolek68 napisał(a):ja tylko założyłam wątek na prośbę Kasi ;) to ona wie wszystko o psie i na nią są namiary kontaktowe :shake: to znaczy mając na myśli założycielke to właśnie o Kasi myślałam Jolek68 a Ty nie masz z nią kontaktu? bo ja pisałam do niej na pw - taka upierdliwa jestem :p ale po prostu zainteresował mnie Billy - zauroczył ten biedny piesek, zresztą był apel Kasi o pomoc dla psiaka - a teraz co ? nic nie wiadomo. Nie wiadomo czy nadal go ogłaszać czy też piesek ma już dawno dobry dom. Czekamy na wieści od Kasi !!! Quote
nika100 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Piękny pies.... Może ktoś go odnalazł bądź zaadoptował że nie ma o nim wieści :roll: Quote
Recommended Posts