Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomość od właściciela psiaka, który z uwgai na sprawy rodzinne, przeprowadzke do małego wynajętego mieszkania musi oddać swojego 7 letniego rottweilera. Rotek jest ponoć miły, łagodny, aobolutnie nie agresywny.
Nawet złodzieja wpuści - jak oświadczyłPan.
Panu szkoda psiaka, szkoda go uspić, ale jak nie znajdzie mu wariantu innego domu - będzie musiał to zrobić.
Czasu mało albo nawet prawie wcale.

Pies przebywa pod Poznaniem, ale myślę, że Pan dowiezie, bo zależy mu na domku.
Czekam na zdjęcia i dodatkowe informacje.

Proszę pomóżciemi i jemu, temu psiakowi. To nie jego wina.

Posted

Sorry dziewczyny, ręce mi opadają. Facet miał zadzwonić, nie dał konkretnego namiaru. Prosił o pomoc a teraz milczy. Nie wiem co myśleć. Może znalazł dom dla psa - a nie czciało mu się in formować. Albo... ale mam nadzieję, że nie. Postaram się go odszukać przez osobe, na którą się powoływał. Tak to jest, jak się chce pomóc. Tak jak mówiłam, w tym samym czasie miałąm 4 chyba tel. - nie miała jak zapisać. Teraz na wszystkie napisałam sms z pytaniem - potwierdzeniem, czy to on. 2 odpisały, że to nie oni. 2 milczą, jednym z nich jest facet od rottka.
Przepraszam, oby nic się psu nie stało.
Mówiłam, że pomogę.

Jeszcze czekam, napiszę jak tylko będę znała coś więcej.

Posted

Supergogo, a może, jeśli to dla Ciebie nie kłopot i jeśli milczenie w związku z smsami trwa, zadzwoniłabyś choć na moment pod te 2 numery, dowiedzieć się, czy pies żyje, a co niemniej ważne ustalić, który z nich jest tym właściwym (by móc go za zgodą właściciela przekazać fundacji).

Posted

Na razie wątek niestety zawieszam. Próbuję coś ustalić, ale nikt nie odpowiada i nie odbiera.
Mam nadzieję, że nie był to głupi żart albo podpucha - sprawdzenie, czy podejmujemy się działań pomocy dla zwierząt.
Dzięki Wam i przepraszam.
Ręce opadają. Jak coś się zmieni dam znać.