Trufla Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Dnia 17.02.2009 w okolicach CH Renoma we Wrocławiu znaleziono śliczna sukę. Zwierze było zadbane, wiec prawdopodobnie zerwało się ze smyczy i uciekło właścicielowi. Obecnie znajduje się w Schronisku przy ul. Skarbowców 52 Suka jest średniej wielkości, umaszczenie białe w czarne laty. Cechą charakterystyczną są przepiękne oczy niespotykanej barwy (tęczówka jasno niebieska, w drugim oku niebiesko – brązowa). Pobyt w schronisku nie służy pieskowi, czeka na swojego dotychczasowego właściciela, albo na osobę, która zagwarantuje jej nowy, ciepły dom. Dowiedzialam sie ze sunia byla juz raz w schronisku, po paru dniach zglosil si po nia wlasciciel... moze tym razem tez tak sie stanie..? Sunia ma cieczke, nie wiadomo, czy nie zostala zaplodniona... Bardzo prosze w jej imieniu o pomoc, niestety nic innego niz wyslanie jej do schroniska nie moglam zrobic... ps mam zdjecia suczki, ale nie umiem ich wstawic. Czy moge kogos prosic o wstawienie w moim imieniu? Quote
xmartix Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 podeślij mi na maila: martusiaster@gmail.com to wstawię Quote
Trufla Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 nikt sie nie interesuje:-(...podnosze! Moze ktos ja zna...? Quote
xmartix Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ja też podniosę może porozwieszać ogłoszenia w okolicy? może to pomoże Quote
monika083 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 zapisze sobie ... lepiej ,zeby juz do tych znajomych nie wrocila...chyba nie sa zbyt odpowiedzialne , pierwsze-nie wykastrowali suni drugie -raz im juz zwiala:shake: Quote
Koperek Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 monika to Ty nie znasz chyba realiów... Są psy, które po 5, czy 6 razy trafiały do schronu. I jak wtedy nazwać ich "opiekunów"??:roll: Sunia przepiękna! Jakaś mieszanka husky z wyżłem lub kundelkiem. Wygląda ma młodziutką. Trufla nie wiesz, ile sobie liczy wiosen panienka?? Quote
monika083 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Koperek']monika to Ty nie znasz chyba realiów... Są psy, które po 5, czy 6 razy trafiały do schronu. I jak wtedy nazwać ich "opiekunów"??:roll: niestety poznalam te realia,tu na dogomanii.. ja poprostu nigdy nie zrozumiem jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym:shake: Quote
Trufla Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Ogloszenia o ile juz nie wisza, pojawia sie w najblizszych dniach w miejscu znalezienia suni i w okolicach. Zgadzam sie, ja najchetniej tez znalazlabym jej nowy dom, szczegolnie ze chyba tym razem wlasciciel wcale jej nie szuka... Cos z haszczaka na pewno w niej jest, ale jak dla mnie to niewiele, tyle co oczy i ogon :lol: Ale fakt faktem, jest przepiekna... i taka spokojna, i lape podaje... Zerknelam jej szybko w zeby, nie byly w zlym stanie, ale kielek wydal mi sie nieladny...nie znam sie na tym, ale powiedzialabym ze nie byl to zdrowy zab. To tez wskazuje na to ze to nie jest jej pierwsza cieczka (do czasu pierwszej chyba nie zdazyl by jej sie zepsuc?) wiec mysle ze ma wiecej niz 1,5 roku. Ile dokladnie, nie mam pojecia.... Czekalam z nia na przyjazd kierowcy schroniskowego pod takim duzym budynkiem na pl Wolnosci, portier sie nad nami zlitowal, bo zimno bylo, i wpuscil nas do srodka...po ok 15 minutach stwierdzil ze sunia na pewno glodna, i podzielil sie swoja kanapka:evil_lol: Zjadala tylko kawalki z szynka :eviltong: Gdybym tylko na codzien nie mieszkala w Warszawie, staralabym sie wszystkimi silami namowic domownikow na wziecie jej chociaz na dt...eh. Quote
viverna Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 warto byłoby wziąć ją na tymczas i wysterylizować Quote
Trufla Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Sunia caly czas czeka na domek.. podnosze! Quote
Bella1 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Być może odebrał ją właściciel , zadzwoń do Schroniska żeby się upewnić Quote
Koperek Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 viverna napisał(a):warto byłoby wziąć ją na tymczas i wysterylizować sterylkę warto, jak najszybciej umówić w schronie, bo terminy są bardzo odległe... Quote
Ajula Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 taka sliczna psina, mam nadzieję, że szybko znajdzie odpowiedni dom :lol: Quote
viverna Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Wciąż jest w schronie? Dajcie znać co i jak :D Quote
NaamahsChild Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Znam tą sukę, to jest Milka, ma swój wątek na dogomanii, wybiorę się do schroniska i spróbuję ją wyciągnąc. Ma kompletnie nieodpowiedzialną właścicielkę! Pies wraca tam non stop! Ona wypuszcza psa nocami samego, miała cieczke i biegała.. Prawdopodobnie jest w ciąży. Mam jej nr telefonu i nr chipa psa (była u mnie na tymczasie). Spróbuję wziąc ją do siebie. Quote
NaamahsChild Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 To Milka: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-milka-juz-w-dt-u-naa-eurodog-szuka-domu-129083/ Moja tymczasowiczka. Jutro po nią pojadę.. oby pozwolono mi ja wydać - bo znam tego psa, opiekowałam się nim:roll: Quote
xmartix Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 ło Boże jaka masakra!! Naamas jesteś super że ją weźmiesz na dt Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Na- zrob jej szybko sterylke aborcyjna... Quote
Recommended Posts