filonek_bezogonek Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 poszukuję informacji :) z góry dzięuje ;) Quote
Daniel ED Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 filonek_bezogonek napisał(a):poszukuję informacji :) z góry dzięuje ;) Pierwszy raz w życiu z czystym sumieniem powiem tak o sędziu:mad:: Gbór,palant,totalnie bez jakiejkolwiek wiedzy,układowy,nieestetyczny,niesympatyczny,nieznający wzorca nawet w najmniejszym detalu,łamiący regulamin i wszelkie zasady,nieogolony,żle wyglądający itp.itd. Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!! A co najgorsze-przy tym wszystkim nie wiem jakim cudem-ale wciąż bezkarny i wciąż zapraszany:angryy: Quote
olaglowka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Daniel ED napisał(a):Pierwszy raz w życiu z czystym sumieniem powiem tak o sędziu:mad:: Gbór,palant,totalnie bez jakiejkolwiek wiedzy,układowy,nieestetyczny,niesympatyczny,nieznający wzorca nawet w najmniejszym detalu,łamiący regulamin i wszelkie zasady,nieogolony,żle wyglądający itp.itd. Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!! A co najgorsze-przy tym wszystkim nie wiem jakim cudem-ale wciąż bezkarny i wciąż zapraszany:angryy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102461&page=10 i na samym dole zdjęcie ;) Quote
waljum Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Hmm... zaskoczyłeś mnie. Tzn. o układach i nieznajomości wzorców nie mogę się wypowiadać, bo dopiero zaczynam "karierę" wystawową, ale po dłuższej rozmowie z tym panem odniosłam wrażenie, że jest sympatyczny, miły, posiada wiedzę na temat rasy, którą ja wystawiałam. Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie, niepoparte wiedzą o jakichś przekrętach z udziałem tego sędziego. Quote
AlaNowak Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Daniel ED napisał(a):Pierwszy raz w życiu z czystym sumieniem powiem tak o sędziu:mad:: Gbór,palant,totalnie bez jakiejkolwiek wiedzy,układowy,nieestetyczny,niesympatyczny,nieznający wzorca nawet w najmniejszym detalu,łamiący regulamin i wszelkie zasady,nieogolony,żle wyglądający itp.itd. Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!! A co najgorsze-przy tym wszystkim nie wiem jakim cudem-ale wciąż bezkarny i wciąż zapraszany:angryy: :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::jumpie::jumpie::jumpie: Niezły aparat z Ciebie Quote
Daniel ED Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 waljum napisał(a):Hmm... zaskoczyłeś mnie. Tzn. o układach i nieznajomości wzorców nie mogę się wypowiadać, bo dopiero zaczynam "karierę" wystawową, ale po dłuższej rozmowie z tym panem odniosłam wrażenie, że jest sympatyczny, miły, posiada wiedzę na temat rasy, którą ja wystawiałam. Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie, niepoparte wiedzą o jakichś przekrętach z udziałem tego sędziego. A ja siedze już w kynologii z 15 lat i coś wiem na ten temat;) Wiele rzeczy mnie już na ringach spotkało ale to co mnie spotkało u p.Jancika to było przegięcie. Ktoś może sobie pomyśleć "przegrał to sie wyżywa" Nic podobnego-tan pseudosędzia dał mi nawet w sukach caciba:crazyeye:na ostatniej wystawie. Na szczęście to była moja pierwsza i ostatnia wystawa u tego pseudosędziego. Nie będę się tu rozpisywał,ale to co wyprawił ostatnio w Brnie przekracza wszelkie granice dobrego smaku:mad: Quote
flashka-g Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ja w sumie także wygrywałam u tego sędziego ale jakoś każda wystawa gdzie ten Pan sedziuje to wybieram sie na nią bez entuzjazmu i wiekszej ochoty:roll: Quote
waljum Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Możliwe, że macie rację. To, co napisałam, to były właściwie tylko moje wrażenia interpersonalne. Ot, miło się gawędziło. Quote
flashka-g Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 waljum napisał(a):Możliwe, że macie rację. To, co napisałam, to były właściwie tylko moje wrażenia interpersonalne. Ot, miło się gawędziło. Wiesz opisze Ci moja jedna sytuacje.. to było chyba 2 lata temu w Ostravie, wystawialam siberian husky. Ringi tam sa po prostu z śliskiej wykładziny gdzie psy ledwo biegną nie mowiąc o handlerach. Biegliśmy juz ostatnie kółko w porownaniu o BOB kiedy po prostu poslizgnelam sie i walnelam głowa w ziemie, zrobilo mi sie ciemno i za chwile tylko zauwazylam ze podchodzi do mnie sedzia ( Leos Jancik) szybkim truchtem i wyciaga do mnie reke- nie, nie pomógł mi wstać ale gdy ja leżałam na ziemi po prostu mi pogratulował Zw. Rasy i nawet nie raczyl pomóc mi wstać czy zapytać czy nic mi sie nie stało:) ja wiem ze nikt nie ma obowiązku podnosić jakiejś baby z podłogi, ale myśle ze mało kulturalne jest gratulowanie komuś BOB jak ten ktoś leży poskładany na podłodze;) a w tym roku w Brnie mojej suce w klasie mlodziezy po prostu powiedzial ze na BOB nie zasluguje ( nie uwazam ze w calej stawce zaslugiwala) bo jest za młoda- zeby chociaz powiedzial ze ma jeszcze czas, ale nie Pan uzasadnił ze klasa młodzieży ogólnie nie powinna startowac o BOB bo te psy za na BOB za młode:) Quote
Martynaaaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 flashka-g napisał(a): podchodzi do mnie sedzia ( Leos Jancik) szybkim truchtem i wyciaga do mnie reke- nie, nie pomógł mi wstać ale gdy ja leżałam na ziemi po prostu mi pogratulował Zw. Rasy i nawet nie raczyl pomóc mi wstać czy zapytać czy nic mi sie nie stało:) :-o Szok.Oby mnie nic takiego nie spotkało.:roll: Quote
zakla Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Oj, trochę mnie przeraziliście, bo wybieramy się do neigo na klubówkę, jako ostatnia szansa na zrobienie JCh...:roll: Quote
Izoldas Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Po tym wszystkim co tu przeczytałam jechałam po ocenę do tego Pana w sumie dość niechętnie. I……. absolutnie nic się nie sprawdziło – człowiek bardzo miły, uśmiechnięty, wesoły, cierpliwy, oceniał sprawiedliwie, znając się na rasie, szybko wychwytując wady i zalety psa i głośno i dokładnie tłumacząc swoją ocenę i wybór, szczerze i otwarcie mówiąc co myśli. Ja jestem zadowolona z oceny i przebiegu całego sędziowania, przynajmniej z BOSem warto do niego jechać. Quote
Pieseczkowo Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Bylabym wdzieczna jak by ktos mogl by mi napisac cos o tym Panu?Z gory bardzo dziekuje:lol: Quote
AlaNowak Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Pieseczkowo napisał(a):Bylabym wdzieczna jak by ktos mogl by mi napisac cos o tym Panu?Z gory bardzo dziekuje:lol: Podłączam się do prośby :cool3: Quote
J.G Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f446/leos-jancik-114067/ Już jest ten temat,powyżej jest link. AlaNowak-nawet udzielałaś się w/w temacie,zapomniałaś? Quote
Pieseczkowo Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 o mamo,ja wpisywalam oczywiscie w szukaj,ale nic nie wyskoczylo,przepraszam-usune ten temat Quote
Pieseczkowo Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 A powiedzielibyście mi taka jedna rzecz,czy dokladnie liczy zebyi czy bardzo maca?bylabym bardzo wdzieczna:lol: Quote
J.G Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Tak bardzo dokładnie sprawdza uzębienie psa. Preferuje psy z górnej granicy wzrostu,dokładnie maca od czubka nosa po koniec ogona. Quote
Dzidtka_Gl Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 pamiętam jak moja suka Ch.Pl ( Polski Owczarek Nizinny ) której brakowało ostatniego CACIBa do Intera przegrała porównanie o tego właśnie CACIBa w Czechach ,u tego Pana z jakąś kudłatą suczką z czeskiej hodowli, w czeskich rękach z klasy otwartej... przeżyłam szok było to XXX lat temu ale wyjatkowo zapamiętałam...jednak dziś bez emocji inaczej na to patrze... ocena psa jest subiektywna... a i każdego dnia, w innej stawce może być inaczej oceniony... cóż wtedy było mi przykro Quote
iza Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 A ja mam bardzo miłe wpomnienie z sędziowania tego Pana, doskonale zna sie na rasach , dokładnie bada długowłose psy rękami , wspaniale wychwytuje niedociągniecia , był tez miły i komentował to co robi tak, że kazdy wiedzieł za co dostał taką a nie inną ocenę. Polecam!! Quote
M&S Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Dzidtka_Gl napisał(a):pamiętam jak moja suka Ch.Pl ( Polski Owczarek Nizinny ) której brakowało ostatniego CACIBa do Intera przegrała porównanie o tego własnie CACIBa w Czechach ,u tego pana z jakąś kudłatą suczką z czeskiej hodowli, w czeskich rękach z klasy otwartej... przeżyłam szok było to XXX lat temu ale wyjatkowo zapamiętałam i świadomie "drugiego razu" nie będzie :angryy: Faktem jest, ze Czescy sędziowie są bardzo dokładni i najczęściej znają się na rasach, które oceniają...ale raczej nie opłąca się jeżdzić do nich kiedy sędziują na własnym podwórku :roll: Quote
Dzidtka_Gl Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 i tak i nie... mam wiele przykładów , że to nie prawda... np u Pani Ovesnej ( córki ale i mamę bardzo cenie ) mój DJ ( Orlane`s American made ) na czeskiej klubówce lhasaków nie dość, że wygrał klasę młodzieży to pokonał kilka Interów w czeskich rękach i wygrał BOB Klubu !!! w posokowcach kosiliśmy tam wszystko od CACów, CACIBów, BOBów do BOG... no chyba , że był sędzia zapalonym myśliwym to moje kostiumiki i posokowiec na ringówce to było coś do nie przetrawienia ( ale to wszędzie ) jednak nie mogę powiedzieć - doceniali klasę naszych psów... może własnie dlatego tak mnie rozczarowało wtedy to sędziowanie.... to nie wstyd przegrać z lepszym ale... Quote
simbik Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 A mi właśnie zmienili planowanego sędziego na pana Jancika... i zgłupiałam :roll:, bo jakoś ten pan nie kojarzy mi się z sędziowaniem II grupy, a już z wystawą specjalistyczną doga niemieckiego zupełnie. Czy ktoś posiadający molosy spotkał się z tym panem na ringu? Quote
Recommended Posts