andzia69 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Ruda Misia Ruda Misia długo błąkała się w podkieleckiej miejscowości. Została zostawiona chwilowo w dt u jednego..hmm pana spozywającego.Miałyśmy szukać jej domu... Byłoby wszystko dobrze, gdyby nie dostała cieczki...Jak to na wsi psy chmarą zaczęły okupować działkę, gdzie sunia siedziała uwiązana na łańcuchu...na dodatek przybłąkał się jeden bardzo agresywny - więc można się domyślać co sie tam zaczeło dziać - jedna jatka...Więc prezeska TOZu zabrała sunie na natychmiastową sterylkę - pomimo cieczki - bo ten menel i tak by ja nie wziął do domu, a szkoda psiaków, które mogły stracić życie przez tego agresora (2 juz zagryzł).Na dodatek parę dni po tym jak ją zabrałyśmy menel zapruszył ogien i buda spłonęła....dobrze, że suni tam już nie było... Sunia została j wysterylizowana. Czuje się dobrze. Zawiozłyśmy ją do p. Przemka do hoteliku - do domu. Sunia zostanie u nich do zagojenia rany...a potem co...trafi znowu do menela.:-( Sunia ma ok. 5 lat, jest ciut wystraszona sytuacją, ale jest bardzo łagodna - do innych zwierzaków, psów, ludzi. Najlepiej by było gdyby trafiła od razu do swojego domu....ale w to nie wierzę. Jest wielkości owczarka niemieckiego. szwy już się prawie wygoiły i sunia powinna wracać do menela...ale...:-( Ruda Misia ma straszną biegunkę....wcześniej tego nie pisałam, bo myslałam, ze to wynik moze stresu, może po antybiotyku po sterylce...ale to za długo trwa...dostawała ostatnio jakieś zastrzyki, które miały pomóc i nic....dostaje lakcid...i też nic:shake: no i teraz mamy dylemat co z suką...jeśli oddamy ją do menela...byc może będzie coraz gorzej ...nie b ędziemy miec nad tym nadzoru... drugim wyjsciem jest pozostawienie jej w hoteliku i spróbowanie dociec przyczyny takiego stanu rzeczy....i tu znowu problem - finansowy ...i czy hotelik jeszcze się zgodzi jeszcze parę zdjęc Rudej Misi Quote
ewelinka_m Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 dopisuje sie do wątku, :-( czy ktoś ogłaszał Misię? Quote
saga_86 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Oj Misia, co tu z tobą zrobić? Najlepiej żeby szybko znalazł się chętny domek... Quote
andzia69 Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Saga...to chyba nierealne:shake: Quote
andzia69 Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 hotelik zapłacę do konca tego tygodnia...a potem nie wiem...wet? BO DO SCHRONU JEJ NIE ODDAM:shake::-( Quote
ewelinka_m Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Andziu jak ma ktokolwiek wypatrzeć sunię jak nigdzie nie jest ogłaszana? :-( tu na dogo raczej nikt jej nie zauważy... ja już nie wyrabiam z ogłoszeniami :-( Quote
kika22 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Zapraszam na bazarek :loveu: Płytki z muza,maszynka do wlosów i inne cuda -na kieleckie kociakido 7.III. Cos dla psa,kota,gryzonia i inne na kieleckie kociaki-7.III. Przepraszam za offa:eviltong: Quote
andzia69 Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 ewelinka_m napisał(a):Andziu jak ma ktokolwiek wypatrzeć sunię jak nigdzie nie jest ogłaszana? :-( tu na dogo raczej nikt jej nie zauważy... ja już nie wyrabiam z ogłoszeniami :-( ma allegro odkąd trafiła do hotelu, jest na krakowskich zwierzakach - również od kiedy jest w hotelu, na ogłoszeniowych stronach lokalnych - Nowy Sącz, Tarnów i inne ościenne - też jest - sama ją ogłaszałam... Quote
andzia69 Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 ...........................................:-(:-(:-( Quote
betel Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Andziulka , nie płacz , już się biorę za ogłoszenia , Ewelinka podesłała mi adresy Quote
andzia69 Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Dzięki Betelku...choć jakos ni mam złudzeń....:-( Quote
betel Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Dziś dodałam ogłoszenia do: www.drobne.centrumofert.pl www.ale.gratka.pl Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Kraków www.pineska.pl http://ogloszenia.yellowpages.pl/ [url=http://www.eoferty.com.pl/]Darmowe bezp Quote
Linssi Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 jutro porobie ogloszenia... jakos trzeba to wszystko pozbierac do kupy bo masakra normalnie :-( Quote
mag.da Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Adopcje.org i schronisko.net też ma, od kiedy pojawiła się na wątku. Może jednak coś się ruszy :roll: Quote
ewab Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Misiek znalazł domek w miarę szybko, mogłabyś Misia iść jego śladem. Quote
betel Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Umieściłam Misi ogłoszenia w portalach: drobne.centrumofert.pl ale.gratka.pl warszawa.gumtree.pl/ krakow.gumtree.pl/ pineska. yellowpages.pl/ eoferty.com.pl/ kupsprzedaj.pl/ 4lapy.pl/ etablica.com/ ojej.pl/ owi.pl/ aleokazja.pl/ krakusik.pl/ animalia.pl/ adopcjapsa.pl/ przygarnijzwierzaka.pl/ ogloszenia.interpress.net.pl/ gieldaogloszen.pl/ czworonogi.eu/ spacerek.net/ przygarnij.pl/ nasipupile.pl/ zoonet.pl/ vetmozga.com/ mammisia.pl/ petsy.pl/ warsza.pl/ kielce.gablota.com/ terazkrakow.pl/ twojeanonse.com/ autogielda.pl/zwierzęta bono-polska.pl/ krakvet.pl/forum ogloszenia.24polska.pl/ viva.org.pl/index.php?id=tablica zwierzeta.eurocity.pl/ ( Ewelinko te sę płatne i dopiero po wpłacie zostaja aktywowane) dziennikmetro.pl/zwierzyniec Quote
ewab Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Jak nie ma sytuacji drastycznej to jakoś niewielkie zainteresowanie wątkiem. Ale lepiej, żeby takich sytuacji było jak najmniej. Jak Misia? Czy uspokoiło się z biegunką? Quote
betel Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Jesli to nie pomoże ,to się załamię:placz: Quote
andzia69 Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Betelku - bardzo dziekuję za ogłoszonka:loveu::loveu::loveu: oby to coś dało.... Quote
kika22 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Andzia glowa do gory:loveu: Musi sie udac, inaczej nasza "praca" nie miala by sensu:eviltong: Quote
andzia69 Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 na dobranoc sobie podniosę...:-( Quote
betel Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Ja też , może jeszcze nie na dobranoc , ale na koniec dnia . Mam nadzieję,że jutro bedzie nas tu więcej no i zaczna dzwonic telefony z zapytaniami o Miśkę:cool3: Quote
Recommended Posts