Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ruda Misia

Ruda Misia długo błąkała się w podkieleckiej miejscowości. Została zostawiona chwilowo w dt u jednego..hmm pana spozywającego.Miałyśmy szukać jej domu... Byłoby wszystko dobrze, gdyby nie dostała cieczki...Jak to na wsi psy chmarą zaczęły okupować działkę, gdzie sunia siedziała uwiązana na łańcuchu...na dodatek przybłąkał się jeden bardzo agresywny - więc można się domyślać co sie tam zaczeło dziać - jedna jatka...Więc prezeska TOZu zabrała sunie na natychmiastową sterylkę - pomimo cieczki - bo ten menel i tak by ja nie wziął do domu, a szkoda psiaków, które mogły stracić życie przez tego agresora (2 juz zagryzł).Na dodatek parę dni po tym jak ją zabrałyśmy menel zapruszył ogien i buda spłonęła....dobrze, że suni tam już nie było...

Sunia została j wysterylizowana. Czuje się dobrze. Zawiozłyśmy ją do p. Przemka do hoteliku - do domu. Sunia zostanie u nich do zagojenia rany...a potem co...trafi znowu do menela.:-(

Sunia ma ok. 5 lat, jest ciut wystraszona sytuacją, ale jest bardzo łagodna - do innych zwierzaków, psów, ludzi. Najlepiej by było gdyby trafiła od razu do swojego domu....ale w to nie wierzę. Jest wielkości owczarka niemieckiego.

szwy już się prawie wygoiły i sunia powinna wracać do menela...ale...:-(

Ruda Misia ma straszną biegunkę....wcześniej tego nie pisałam, bo myslałam, ze to wynik moze stresu, może po antybiotyku po sterylce...ale to za długo trwa...dostawała ostatnio jakieś zastrzyki, które miały pomóc i nic....dostaje lakcid...i też nic:shake:

no i teraz mamy dylemat co z suką...jeśli oddamy ją do menela...byc może będzie coraz gorzej ...nie b ędziemy miec nad tym nadzoru...

drugim wyjsciem jest pozostawienie jej w hoteliku i spróbowanie dociec przyczyny takiego stanu rzeczy....i tu znowu problem - finansowy ...i czy hotelik jeszcze się zgodzi

jeszcze parę zdjęc Rudej Misi

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Andziu jak ma ktokolwiek wypatrzeć sunię jak nigdzie nie jest ogłaszana? :-(
tu na dogo raczej nikt jej nie zauważy...

ja już nie wyrabiam z ogłoszeniami :-(

ma allegro odkąd trafiła do hotelu, jest na krakowskich zwierzakach - również od kiedy jest w hotelu, na ogłoszeniowych stronach lokalnych - Nowy Sącz, Tarnów i inne ościenne - też jest - sama ją ogłaszałam...

Posted

Umieściłam Misi ogłoszenia w portalach:

1. drobne.centrumofert.pl
  2. ale.gratka.pl
  3. warszawa.gumtree.pl/
  4. krakow.gumtree.pl/
  5. pineska.
  6. yellowpages.pl/
  7. eoferty.com.pl/
  8. kupsprzedaj.pl/
  9. 4lapy.pl/
  10. etablica.com/
  11. ojej.pl/
  12. owi.pl/
  13. aleokazja.pl/
  14. krakusik.pl/
  15. animalia.pl/
  16. adopcjapsa.pl/
  17. przygarnijzwierzaka.pl/
  18. ogloszenia.interpress.net.pl/
  19. gieldaogloszen.pl/
  20. czworonogi.eu/
  21. spacerek.net/
  22. przygarnij.pl/
  23. nasipupile.pl/
  24. zoonet.pl/
  25. vetmozga.com/
  26. mammisia.pl/
  27. petsy.pl/
  28. warsza.pl/
  29. kielce.gablota.com/
  30. terazkrakow.pl/
  31. twojeanonse.com/
  32. autogielda.pl/zwierzęta
  33. bono-polska.pl/
  34. krakvet.pl/forum
  35. ogloszenia.24polska.pl/
  36. viva.org.pl/index.php?id=tablica
  37. zwierzeta.eurocity.pl/ ( Ewelinko te sę płatne i dopiero po wpłacie zostaja aktywowane)
  38. dziennikmetro.pl/zwierzyniec

Posted

Jak nie ma sytuacji drastycznej to jakoś niewielkie zainteresowanie wątkiem. Ale lepiej, żeby takich sytuacji było jak najmniej.
Jak Misia? Czy uspokoiło się z biegunką?

Posted

Ja też , może jeszcze nie na dobranoc , ale na koniec dnia . Mam nadzieję,że jutro bedzie nas tu więcej no i zaczna dzwonic telefony z zapytaniami o Miśkę:cool3: