Jump to content
Dogomania

13.09 W-wa klubowa retrieverów i spanieli oraz psów dowodnych

Recommended Posts

Posted

luizan napisał(a):
Niby podobne, ale ranga klubówki jest wyższa niż krajówki gr VIII...
My wybieramy klubową:)

Ranga nie ma dla mnie zbytnio znaczenia,jesli sa kiepscy sedziowie.My czekamy na obsade na klub,choc ta na Swierklaniec mnie tez nie zacheca :shake: a klubowke mamy pod nosem.

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Ranga nie ma dla mnie zbytnio znaczenia,jesli sa kiepscy sedziowie.My czekamy na obsade na klub,choc ta na Swierklaniec mnie tez nie zacheca :shake: a klubowke mamy pod nosem.

Sędziowie, sędziami, ale fajnie jest mieć tytuł Zwyc. Klubu i duże CWC? :)
Chociaż jest kilku do których bym nie pojechała......

Posted

luizan napisał(a):
Sędziowie, sędziami, ale fajnie jest mieć tytuł Zwyc. Klubu i duże CWC? :)
Chociaż jest kilku do których bym nie pojechała......

Oj to wiadomo :cool3: Malemu duze by sie przydalo,ale jak dalej bedzie tak jadl to zaczniemy wystawiac sie w chartach :shake: choc tam przynajmniej mniejsza konkurencja ;)

Posted

luizan napisał(a):
Niby podobne, ale ranga klubówki jest wyższa niż krajówki gr VIII...
My wybieramy klubową:)

haha, to my w takim razie do chorzowa, będzie mniejsza konkurencja:lol: żartuje, w sumie na klubową chętnie bym się wybrała ale za daleko i rodzice się nie zgodzili. Chyba że coś wymyślę do tego czasu. Poczekamy na sędziów...

@Dorota_Fiszer
obsada na Świerklaniec nie zachwyca? a powiesz coś więcej bo się niezbyt orientuje, nie wiem nic o nich. A w sumie do Świerklańca mogłabym sie wybrać..

Posted

Ja też sie zastanawiam, którą wystawę wybrać. Warszawa czy Świerklaciec. Niestety na temat sędziego w Świerklańcu nic nie wiem. Kusi mnie ,żeby tam pojechac, bo w Warszawie już byłyśmy. Chociaż do W-wy mamy bliżej.

• 1 month later...
Posted

Sędziują:

Zdenek Antonovicz (CZ)
suki wszystkie rasy- Bitches all breeds

Kazimierz Ściesiński (PL)
psy wszystkie rasy- Dogs all breeds

Jan Erik Ek (Thornbreakers) – Labrador retriever psy + BOB

Rinie Leenen (Budiliumhof) – Labrador Retriever Suki

Henric Fryckstrand (Dewmist) – Golden retriever – klasy od Pośr. do Vet.
+ BOB

Rune Fagerström (O'Morion) – Golden retriever (kl. Baby, Szcz., Mł.)- Curly Coated Retriever - Chesapeake Bay Retriever - Nova Scotia Duck Tolling - Flat Coated Retriever

• 3 months later...
Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
My sie wybieramy i jak co roku fundujemy rozety.

oo, a ja zawsze chciałam dostać rozetę:lol: trzeba się będzie postarać:evil_lol:

mi się udało namówić rodziców, to będzie nasza pierwsza wystawa klubowa:multi:

• 4 weeks later...
Posted

Hej:)
odrazu z gory przepraszam ze tutaj to pisze- pewnie powinnam gdzie indziej ale niestety nie wiem gdzie (przegladam dogo od dluzszego czasu ale nigdy nic nie pisalam, zreszta dzis dopiero sie zebralam zeby sie zalogowac).
Moze sie tak po krotce przedstawie.
Byc moze ktos mnie skojarzy po tym ze pare latek (3-4?) jezdzilam razem z siostrą z goldem (OCEAN Falkorn) po wystawach. Domyślam sie, ze podpowiedź to zadna bo tysiące ludzi tak sobie jeździ:)) W kazdym razie teraz mam jeszcze drugiego goldenka- prawie 5cio miesięcznego synka tego pierwszego- po domowemu Fazi (Fazka, Fazucha itp;P ).
I teraz wlasciwe pytanie:
wybieramy sie na tą klubowke we wrzesniu (do babików-bedzie mial 5,5miecha) i (poniewaz poprzedniego pieska zaczelismy wystawiac od mlodziezy) mam pytanko do bardziej doswiadczonych osob:) otoz-czy takie mlode goldki tez sie "robi"? wiadomo ze ogonek mu troszke zaokragle ale reszte ruszac..? ( w sumie to pewnie fryc nie ja by to ruszał..)
Oczywiscie wiem ze ta klasa to zabawa i nie chodzi mi o to ze musi wygladac extra i wygrac tylko raczej zeby wygladal jak ma wygladac;)
z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam z goldenkami:)

Posted

FLY napisał(a):
Byc moze ktos mnie skojarzy po tym ze pare latek (3-4?) jezdzilam razem z siostrą z goldem (OCEAN Falkorn) po wystawach.

Witam ! No pewnie,ze my pamietamy :-) Nawet myslalam o Was nie tak dawno,bardzo sie ciesze ze zostawilyscie malucha :-) Mojego psa i mnie tez mam nadzieje pamietasz (FUNT Gordius) ;-)
A nie zglosilibyscie tez Oceana na klubowke ? Bardzo chcialabym go teraz zobaczyc,juz chyba w weteranach moze isc ?
Oceana zawsze strzyglam na wystawie to malego tez moge podciac,jesli chcesz i bedzie taka potrzeba :-)

Posted

Dorota-pewnie ze pamietamy;) nawet odwiedzalismy potajemnie Twoją stronke i ogladalismy pieski;P

Goldek na klubowke nie jedzie..Nie wiem czy nie bedziemy musieli pociagiem a to sporo zamieszania z 2ma psami...Zreszta on teraz sie sprawdza jako tatuś (moze troszke za malo wymagający tatuś ale cozz..), chyba juz koniec z wystawami;) Ale foteczki postaramy sie wrzucic jakos w najbliozszym czasie to zobaczysz jak wyglada;) Poki co moge powiedziec ze trzyma sie dobrze, zdrowko tez ok:))
a Fisz pewnie bedzie?? w sumie macie niedaleko na wystawke..:>
A co do strzyzenia..hmmm coz bardzo chetnie bysmy Cie wykorzystali kolejny raz:P bo szczerze mowiac za bardzo nie chce mlodego teraz do fryzjera prowadzic..nie mam 100%pewnosci ze by go dobrze zrobil a tez nie chce zeby sie przestraszyl na poczatku a on nie chce zeby z pieskiem zostawac..
To co-do zobaczenia w wawce, zreszta napewno wczesniej sie bedziemy tutaj odzywac:)
pozdrawiam razem z goldeczkami:))

Posted

[quote name='Konrado']Sędziują:

Bruno Richter - Niemcy
cocker spaniel angielski - suki i pozostałe płochacze, BIS

Kazimierz Ściesiński

Cocker spaniel angielski - psy i psy dowodne

Skąd takie wieści???
Na stronie ZKWP Warszawa suki Zdenek Antonowicz Czechy i potwierdził przyjazd
psy Kazimierz Sciesiński

natomiast na stronie Klubu Spaniela i Retriewera
spaniele Van Bael z Belgii a pozostałe Ściesiński

Gdzie jest prawda??????????

Posted

Przepraszam że nie zmieniłem sędziego ale też słyszałem ze na spaniele suki ma być Pan Zdenek Antonovicz natomiast Bruno Richter był planowany bardzo dawno temu....

• 2 weeks later...
Posted

A ja mam takie pytanie z nieco innej beczki... Mógłby ktoś napisać mi jak tam dojechać z Hynka (autobusami/tramwajami)? Ostatnio byłam na CACIBie w Warszawie, ale wtedy jechałam samochodem, a nie wiem czy jutro też by mi się udało... I prosiłabym o informacje do której godziny tak mniej, więcej będzie trwać wystawa.