Czak Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Witam. Jestem "świeżo upieczonym" opiekunem haszczaka. Moja Bera ma 7tygodni i jest strasznie nieusłuchana. W zasadzie nie dziwie się temu bo to raczej jeszcze maluch i chce się bawić. No i się bawi i to jeszcze jak. Jest świetna. Mimo to wiem i dużo czytałem na różnych forach o tym, że można te psy nauczyć komend. Tylko że nie wiem jak się do tego zabrać. Od jakiego wieku i w jaki sposób zacząć edukacje? Jakie metody stosować? Może są jakieś obyte konkretne sposoby. Prosiłbym o jakieś konkretne rady, sposoby Np jak psa nauczyć siadania albo puszczania, zostawiania jakiegos przedmiotu. Quote
ANANA AMAROK Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Szkolenie metod� klikerow� Na tej stronie masz metody jak nauczyć psa wszystkich komend. Kliker to najprzyjemniejsza i najskuteczniejsza wg mnie metoda. powodzenia Quote
Czak Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Dzięki. Fajna strona. No to nie pozostaje nic innego jak zabrać się do pracy, albo raczej zabawy. Quote
karjo2 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Online poradnik co do prowadzenia psa od pierwszego dnia w nowym domu: Owczarek.pl - Szczeniak w domu - Blog Zofii Powodzenia! Quote
Czak Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Haa, ta metoda klikierowa jest świetna. Trenuje z moją Berą od 3dni i już umie siadać. Z warowaniem, targetowaniem i aportowaniem trochę gorzej ale widzę przed nią świetlaną przyszłość. Quote
Recommended Posts