Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schornisku we Wrześni przebywa śliczna młodziutka spanielka. Jak dziś do niej weszłam to cały czas wkłądała mi głowę miedzy kolana i całym ciałkiem się tuliła trzęsąc się jak galareta:placz::placz:
Trzeba ją szybko wyciągnąc !! Sunia jest bardzo łągodna i tulaśna:loveu:

Cioteczki cocermaniaczki - proszę o pomoc

mam tylko jedno zdjęcie na którym widać całą sunie - cały czas się przytulała i cięzko było ją uchwycić..

i jeszcze piękna głowa z cudna grzywą:cool3:

Nie pozwólmy jej trafić do jakiegoś rozmnażacza, który zamknie ją w piwnicy i każe rodzić co cieczke...

Posted

Nikt nie intersuje się sunią? Ona jest taka kochana, wiem, że spaniele nie cieszą się dobra opinią ale ona jest przekochana i potrzebuje bardzo domku!!

Posted

nika28 napisał(a):
Podnoszę ślicznotkę :loveu:

Dzięki Nika jakoś mało nas na wątku ślicznotki.... Mam nadzieję, że passa sięodwroci i mała znajdzie szybko dom

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Takie cudeńko w schronisku!?! :placz:

Czy w tym schronie sterylizują suczki przed wydaniem do adopcji?

Postaram się jak najszybciej zrobic suni Allegro (muszę poczekać aż mi odblokują), tylko na kogo podać kontakt?

Sterylizują czasami... ta nie jest wysterylizowana... Allegro możesz podać na mnie 0501 590 868 napisz prosze że sterylizowana jest ;)

A tak wogóle to dzięki, że tu wpadłaś:loveu:

Posted

KasiaO napisał(a):
Sterylizują czasami... ta nie jest wysterylizowana... Allegro możesz podać na mnie 0501 590 868 napisz prosze że sterylizowana jest ;)

A tak wogóle to dzięki, że tu wpadłaś:loveu:

Kurczę, jeszcze mi nie odblokowali Allegro... :angryy:

Posted

Kurczę, jeszcze mi nie odblokowali Allegro... :angryy:

Mi też kiedyś zablokowali i niestety wiem ile to trwa....:angryy:

Asiu czy jest szansa na jakiś DT u miłośników spanieli czy raczej wszyscy zapsieni??

Posted

Sapnielka od wczoraj jest u mnie na tymczasie. Za jakieś 3-4 tygodnie pojedzie do niemiec więc akcja dom adwołana :p
dziś była sterylizowana.
Poza tym dziewczynka ma lekkie ADHD... no i wogóle nie jest wychowana... skacze po meblech..skacze na ludzi...masakra...:shake: Ale popracujemy nad tym ;)

Acha.. niestety jak ją wczoraj zabierałam okazało się, że dzień wcześniej przyjeli do schornu kolejnego spaniela... Piesek (chyba) jest bardzo przerażony sytuacją schroniskową...:-( JEst piękny, rudy z białą strzałką na pysku...

Posted

KasiaO napisał(a):
Sapnielka od wczoraj jest u mnie na tymczasie. Za jakieś 3-4 tygodnie pojedzie do niemiec więc akcja dom adwołana :p
dziś była sterylizowana.

Super :multi: :loveu:

Posted

KasiaO napisał(a):

Acha.. niestety jak ją wczoraj zabierałam okazało się, że dzień wcześniej przyjeli do schornu kolejnego spaniela... Piesek (chyba) jest bardzo przerażony sytuacją schroniskową...:-( JEst piękny, rudy z białą strzałką na pysku...

Zalóz mu wátek tez Kasiu. A moze i jego mozna by wysterylizowac i wyslac razem ze spanielká?

Posted

KasiaO napisał(a):
dziś była sterylizowana.
Poza tym dziewczynka ma lekkie ADHD... no i wogóle nie jest wychowana... skacze po meblech..skacze na ludzi...masakra...:shake: Ale popracujemy nad tym ;)

Wspaniałe wieści. :multi:
Ale w Niemczech już domek na nią czeka czy dopiero będą jej szukać?

Smaczki, dużo smaczków i praca pójdzie jak po maśle.
No i bidulkę trzeba wybiegać porządnie, to wtedy będzie łatwiej pracować.
Spróbuj z nią aportowania i frisbee, bo to spanielki zazwyczaj najbardziej lubią (moja jest wyjątkiem :mad:).

Będzie dobrze. :kciuki: :kciuki:

Posted

emilia2280 napisał(a):
Zalóz mu wátek tez Kasiu. A moze i jego mozna by wysterylizowac i wyslac razem ze spanielká?

Niestety tak fajnie to nie ma... I tak cud, że Lare ( bo tak ją roboczo nazwałam) wezmą ponieważ z zasady nie biorą spanieli... Niestety ta rasa nie ma za dobrej opinii....

Co do wątku to narazie nie mam zdjęć więc muszę najpierw pojechać i go obfocić a potem wątek... Trzeba będzie też sprawdzić charakter małego... Ojj kiedy to wszystko robić..kiedy...:roll:

Posted

Wspaniałe wieści. :multi:
Ale w Niemczech już domek na nią czeka czy dopiero będą jej szukać?

Smaczki, dużo smaczków i praca pójdzie jak po maśle.
No i bidulkę trzeba wybiegać porządnie, to wtedy będzie łatwiej pracować.
Spróbuj z nią aportowania i frisbee, bo to spanielki zazwyczaj najbardziej lubią (moja jest wyjątkiem :mad:).

Będzie dobrze. :kciuki: :kciuki:

Narazie ma jechać do domu tymczasowego ale może przez te kilka tygodni uda się jej znaleźć dom i pojedzie prosto do stałego....:roll:

Asia - dzięki za rady, ze smakołykami na pewno popracuje co do wybiegania - będzie ciężko bo obawiam się, że by nie wróciła... narazie przynajmniej...

Posted

emilia2280 napisał(a):
Czym ona ma posmarowany brzuszeczek ze wygláda jak w talku? I bez kolnierza- nie rozlize ranki?

to na brzuszku to takie specjalne sreberko zabezpieczajace:cool3:
sunia ma kupiony kubraczek posterylkowy...

Kasiu- czyzbym miala szczescie:eviltong: to jedno zdjecie faktycznie calkiem fajne;)