Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, to pierwszy moj post na tym forum :).

Mam pytanie ... kupilem sobie wczoraj małego bokserka 8 tygodniowego :) (nie mam narazie zdjec) i nie wiem jak porcjować mu jedzenie.

Wczoraj jak wrociłem z nim do domu to nakarmiłem go troche bo był głodny i wieczorem mi zwroczil :/. Powtarzam bokser ma 8 tygodni.

Zgóry dzieki za odpowiedz. :)

Posted

Jest odrobaczony.

Dałem mu ugotowanego mięsa ale chyba troche zaduzo i zaszybko je połykał bo ich nawet nie gryzl :P

BTW: Mój psiak wabi sie Rocky :)

Posted

od razu :D :D

im wczesniej zaczniesz tym lepsze efekty.

wejdz sobie na wychowanie i poczytaj o ukladaniu szeniakow. tylko go nie bij i nie badz za ostry. pamietaj ze to jeszcze dziecko, nie bedzie umialo sie supic dluzej na jednej czynnosci itp.

moja rosi bardzo szybko zalapala jak siadac, podawac lape (chyba najszybciej), przybijac piatke. z kladzeniem byly problemy bo na slowo marnie reaguje, ale na znak b.dobrze.

ja od poczatku jak ja uczylam stosowalam nie tylko komende slowna ale wlasnie i znak, ktory okreslal dana komende.

na poczatku mozesz uczyc na komende slowna, a pozniej wprowadzic znak, jak juz maluch zalapie mniej-wiecej o co biega.

pozdrawiam

Posted

jesli zywisz psa karma gotowana przez siebie, a nie sucha, to wtedy automatycznie potrzebuje on mniej plynow. nie boj sie jak piesek bedzie spragniony to sie sam napije. wazne zeby miska zawsze miala swieza wode i stala w jednym miejscu, tak zeby pies wiedzial gdzie jest.

moja rosi bardzo zadko pije. predzej woda z miski by wyparowala niz ona ja wypila.

Posted
Aireedhelien: pobujało was wczoraj w Nowym Targu?

dajze spokuj, ale sie wystraszylam. normalnie cala wersalka razem ze mna podskakiwala. niedopuszczajac ze tu moze wystapic trzesienie zimii, pomyslalam ze to duchy :oops:

Posted
dajze spokuj, ale sie wystraszylam. normalnie cala wersalka razem ze mna podskakiwala. niedopuszczajac ze tu moze wystapic trzesienie zimii, pomyslalam ze to duchy

:D Dziwne wrażenie, takie trochę 'pływające'. Gdyby nie to, że meble się obijały, pomyślałbym, że mam zawroty głowy. Boro szczeknął dwa razy tym swoim 'wow', obrócił się na łóżku i poszedł spać.