Slizer Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 Witam, to pierwszy moj post na tym forum :). Mam pytanie ... kupilem sobie wczoraj małego bokserka 8 tygodniowego :) (nie mam narazie zdjec) i nie wiem jak porcjować mu jedzenie. Wczoraj jak wrociłem z nim do domu to nakarmiłem go troche bo był głodny i wieczorem mi zwroczil :/. Powtarzam bokser ma 8 tygodni. Zgóry dzieki za odpowiedz. :) Quote
baster30 Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 http://forum.molos.pl/viewtopic.php?p=14796#14796 Quote
Slizer Posted November 28, 2004 Author Posted November 28, 2004 Ale mi chodzi o to ile dag tego jedzenia mozna dać 8 tygodniowemu bokserkowi aby nie przesadzic i nie dac za mało :) ? Quote
Aireedhelien Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 pogrzeb w archiwum, jest tu gdzies duuzy topic o jedzeniu, gdzie rady dawala AM, nasza specjalistka od zywienia Quote
Aireedhelien Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 TU jest ten link do topicu o jedzeni poza tym witamy na forum Quote
Slizer Posted November 28, 2004 Author Posted November 28, 2004 O dzieki przepatrze caly topic :) Quote
Aireedhelien Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 co dales psiakowi, ze wszytsko zwymiotowal?? poza tym, byl odrobaczany?? Quote
Slizer Posted November 29, 2004 Author Posted November 29, 2004 Jest odrobaczony. Dałem mu ugotowanego mięsa ale chyba troche zaduzo i zaszybko je połykał bo ich nawet nie gryzl :P BTW: Mój psiak wabi sie Rocky :) Quote
Aireedhelien Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 jakie to bylo miesko. takiemu malemu psiakowi to chyba za 20dkg na dzien. do tego ryzyku, ugotowanej marcheweczki. i niec nie eksperymentowac, bo sie skonczy biegunka. Quote
Slizer Posted November 29, 2004 Author Posted November 29, 2004 To był chyba kurczak, ale juz wszytko wporzadku :) Wie ktoś moze kiedy zaczac go tresowac? :):) Quote
Aireedhelien Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 od razu :D :D im wczesniej zaczniesz tym lepsze efekty. wejdz sobie na wychowanie i poczytaj o ukladaniu szeniakow. tylko go nie bij i nie badz za ostry. pamietaj ze to jeszcze dziecko, nie bedzie umialo sie supic dluzej na jednej czynnosci itp. moja rosi bardzo szybko zalapala jak siadac, podawac lape (chyba najszybciej), przybijac piatke. z kladzeniem byly problemy bo na slowo marnie reaguje, ale na znak b.dobrze. ja od poczatku jak ja uczylam stosowalam nie tylko komende slowna ale wlasnie i znak, ktory okreslal dana komende. na poczatku mozesz uczyc na komende slowna, a pozniej wprowadzic znak, jak juz maluch zalapie mniej-wiecej o co biega. pozdrawiam Quote
Slizer Posted December 1, 2004 Author Posted December 1, 2004 A jak zachęcic mojego Rockiego aby chcial sam pic wodę a nie dawac mu do lizania palca :) ? Quote
Aireedhelien Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 jesli zywisz psa karma gotowana przez siebie, a nie sucha, to wtedy automatycznie potrzebuje on mniej plynow. nie boj sie jak piesek bedzie spragniony to sie sam napije. wazne zeby miska zawsze miala swieza wode i stala w jednym miejscu, tak zeby pies wiedzial gdzie jest. moja rosi bardzo zadko pije. predzej woda z miski by wyparowala niz ona ja wypila. Quote
hohufka Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 Boro w zimie prawie w ogóle nie pije wody, jedyny napój to pół szklanki mleka na kolację :8 Aireedhelien: pobujało was wczoraj w Nowym Targu? Quote
Aireedhelien Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 Aireedhelien: pobujało was wczoraj w Nowym Targu? dajze spokuj, ale sie wystraszylam. normalnie cala wersalka razem ze mna podskakiwala. niedopuszczajac ze tu moze wystapic trzesienie zimii, pomyslalam ze to duchy :oops: Quote
hohufka Posted December 1, 2004 Posted December 1, 2004 dajze spokuj, ale sie wystraszylam. normalnie cala wersalka razem ze mna podskakiwala. niedopuszczajac ze tu moze wystapic trzesienie zimii, pomyslalam ze to duchy :D Dziwne wrażenie, takie trochę 'pływające'. Gdyby nie to, że meble się obijały, pomyślałbym, że mam zawroty głowy. Boro szczeknął dwa razy tym swoim 'wow', obrócił się na łóżku i poszedł spać. Quote
Recommended Posts