Felki Ghandi i Jazz Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Aussie napisał(a):Ten ciemniejszy i jaśniejszy to są beardedy a nie briardy ;-) Jestem pewien, że ona to wie w końcu zazwyczaj na wystawach wystawialiśmy sie w grupie I zarówno z bearded collie jak i z briardami - chwilowa pomrocznosc jasna:lol:. Swoją drogą podziwiam pamięc do imion tak wielu psów. No i to selektywne kolo - na fotkach widac jak wiele psow w nie przywalilo albo skakalo bokiem. A co najmniej drugie tyle nie udalo sie uchwycic na focie. PS Zuzka pamiętaj, że na forum widac do ktorej godziny dzisiaj w nocy wstawialaś zdjęcia z kompa:diabloti: Quote
Aussie Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Felki Ghandi i Jazz napisał(a):Jestem pewien, że ona to wie w końcu zazwyczaj na wystawach wystawialiśmy sie w grupie I zarówno z bearded collie jak i z briardami - chwilowa pomrocznosc jasna:lol:. Tak sądziłam ;-) No cóż, każdemu się może zdarzyć :evil_lol: Quote
hovomaniaczka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 http://i26.tinypic.com/9acsch.jpg Ten wyzel to Otis ;) Quote
fankafanty Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ależ my doceniamy i podziwiamy :loveu: Pamięć do imion rewelacyjna. A i poświęcenie i wstawianie fotek w środku nocy. Ja o tej porze już spałam :oops: Fanta w epicentrum koła jest bosssska :loveu: Quote
ewka i haker Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 M&T dzięki za hakera oraz Wando baaardzo dziękuje za zdjęcie jednak czasem coś mu się uda zrobić:loveu: mi rowniez podobała sie muzyka dobrze ze była!! bardzo podobało mi się ze cały tor był ogrodzony banerami!!!jak dla mnie to jest duuzy plus! Quote
Monsun Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='Zuzka i shelciaki'] Amper: http://i29.tinypic.com/fd96cj.jpg :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Woooow! Utrwaliłaś jak Amperek robił crash-test BATowego koła. Ogromne dzięki. Quote
Mokka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ewka i haker napisał(a):bardzo podobało mi się ze cały tor był ogrodzony banerami!!!jak dla mnie to jest duuzy plus! Ale i tak nie zapobiegło wtargnięciu intruza i popsuciu udanego przebiegu :mad:. Takie są uroki zawodów na wystawie - śmieci na torze, baloniki :angryy: (Sajko wyciągała jeden niemal spod nadbiegającego psa, a mając obozowisko blisko taśmy wciąż wyciągałyśmy jakieś śmieci z toru). Ale i tak było fajnie, publika dopisała i dobrze się bawiła :lol:. Monsun napisał(a): Woooow! Utrwaliłaś jak Amperek robił crash-test BATowego koła. Ogromne dzięki. Twój pies podobał mi się na tych zawodach, wygladał na o wiele bardziej ogarniętego niż zazwyczaj :cool3:. Poprawnie i płynnie pokonywał całe długie sekwencje. Czy to upał Wam tak dokuczył, czy idzie ku lepszemu? :evil_lol: Brawo, ładnie to wyglądało. A w sprawie koła, to zaobserwowałam, że najwięcej problemów miały jednak psy mało doświadczone, głównie jedynkowe. Stare wygi nawet się nie wahały i śmigały środkiem, niezależnie od tego, w jakiej kategorii wzrostowej występowały. Jednak doświadczenie robi swoje. Ja pamiętam, że mój sucz w początkach swojej kariery próbował jakieś obce koło brać górą - między oponką a ramą. I udało się, nawet kilka razy :diabloti:. Quote
Cerber Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Mokka napisał(a): A w sprawie koła, to zaobserwowałam, że najwięcej problemów miały jednak psy mało doświadczone, głównie jedynkowe. Stare wygi nawet się nie wahały i śmigały środkiem, niezależnie od tego, w jakiej kategorii wzrostowej występowały. Jednak doświadczenie robi swoje. Ja pamiętam, że mój sucz w początkach swojej kariery próbował jakieś obce koło brać górą - między oponką a ramą. I udało się, nawet kilka razy :diabloti:. nie twierdzę, ze mój pies to stary wyjadacz, ale taki znowu początkujący to on nie jest i nigdy nie ma problemów z przeszkodami żadnymi, a jednak koło mu nie podpasywało, więc do końca się nie zgodzę, że już startujące enty raz na zawodach psy nie miały wcale z tym problemu. Nie wiem jak to było i jak wyglądały przebiegi mojego psa, ale z tego co słyszałam to się wahał w jednym przebiegu i to dopiero za 3 razem pokonał przeszkodę. Quote
Mokka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Cerber napisał(a):nie twierdzę, ze mój pies to stary wyjadacz, ale taki znowu początkujący to on nie jest i nigdy nie ma problemów z przeszkodami żadnymi, a jednak koło mu nie podpasywało, więc do końca się nie zgodzę, że już startujące enty raz na zawodach psy nie miały wcale z tym problemu. Nie wiem jak to było i jak wyglądały przebiegi mojego psa, ale z tego co słyszałam to się wahał w jednym przebiegu i to dopiero za 3 razem pokonał przeszkodę. Może jednak, pomimo doświadczenia, z takim kołem nie miał zbyt wiele do czynienia? Było ono jak najbardziej regulaminowe, trzymało wszystkie wymiary i parametry, nic mu nie dolegało. Nieuzasadnione jest więc sugerowanie, że z kołem było coś nie tak... Quote
Cerber Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Mokka napisał(a):Może jednak, pomimo doświadczenia, z takim kołem nie miał zbyt wiele do czynienia? Było ono jak najbardziej regulaminowe, trzymało wszystkie wymiary i parametry, nic mu nie dolegało. Nieuzasadnione jest więc sugerowanie, że z kołem było coś nie tak... Nie nie to źle w takim razie zabrzmiało, bo ja nie sugeruję, że z kołem coś nie tak, broń Boże. Fakt my mamy trochę inne koło i może Cerberowi w sopockim coś nie pasowało, ale chodziło mi tylko o fakt, że nie tylko początkujące psy z nim miały problem, i tylko o to mi chodziło ;) Quote
Mokka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Pewnie zaraz nas pogonią :evil_lol:, ale w takim razie ja też spróbuję krótko wyjaśnić, co miałam na myśli. 1/ Jeśli przeszkoda jest regulaminowa, a niektóre psy sobie nie radzą, to sugerowałabym, że problem raczej leży po stronie psów niż przeszkody. 2/ Nie zauważyłam, aby jakiś pies A3 miał kłopoty (mogłam coś przeoczyć, ale takie mam wrażenie). 3/ Moje burki nawet nie pomyślały, że coś jest nie halo. Robiły na torze różne dziwne rzeczy :diabloti:, ale akurat nie przy pomocy koła ;). A prawda jest taka, że dużo jeżdżą i na zawody i na seminaria, więc są obeznane z różnymi wariantami przeszkód. I obecnie są na takim etapie, że mało co jest w stanie je zaskoczyć. A wręcz jestem niemal pewna, że gdyby na torze pojawiła się jakaś nieznana im dotąd nowość, to raczej na pewno by ją zaliczyły (no, może pod warunkiem, że by wiedziały, w którą stronę skakać :lol:). I to miałam na myśli pisząc o psach bardziej czy mniej doświadczonych :lol:. Quote
Cerber Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 aa to chyba obie się źle zrozumiałyśmy :eviltong: ja na obozy nie jeżdżę :eviltong: więc chyba wszystko jasne :p chociaż kurcze Cer nigdy nie ma żadnych oporów przed żadną przeszkodą stąd nie ukrywam, ze jestem zaskoczona, że koło mu nie pasowało :roll: Quote
plinka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Dziękujemy za zawody, BATowcy spisaliście się super! :multi: Cieszę się bardzo, że termin zgłoszeń został przedłużony i dzięki temu mogłyśmy przyjechać do Was. Teren zawodów piękny (i te dalmatki wokół ringu agilitowego :cool3:), mimo wielu imprez odbywających się równocześnie, nie odczuwało się jakiegoś tłoku. Można było jeszcze nacieszyć oczy frisbee i obi. Pogoda, rzeczywiście trochę przesadziła, ale chyba te bałtyckie słońce aż tak bardzo nie szkodzi. Zazwyczaj po całym takim dniu wieczorem padam z bólem głowy, a tu wręcz przeciwnie czułam się super i miałam jeszcze siłę na nocne zwiedzanie trójmiasta :) Bzikowa- dzięki za wszystko! :loveu: [quote name='Bzikowa'] (jedno jest pewne - śmierć skm-kom :angryy:) Amen! wrr… Pomimo wielu niefajnych przygód wyjazd udany! Zuzia – dziękuję za pierwsze kropki, szczególnie te czarne! :) Quote
Felki Ghandi i Jazz Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Najwięcej błędów na kole - crash testy, skakanie bokiem widziałem(czasami Zuzi udalo sie zrobic fotke) w sobotę po południu na torze agility open. Byc moze zgraly sie trzy czynniki: sama konstrukcja kola (dosc duze boczne przestrzenie kuszace do skoku w bok:diabloti:), kolor kola oraz jego lokalizacja - ostre slonce z tej strony toru. Quote
wix Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 coz, sekretariat po ktorejs odmowie z kolei zaczal liczyc kluby, ktore w przyszlym roku beda sie oferowac do przywiezienia wlasnego kola na BATowe zawody :cool3: ;) ;) Quote
Dogha Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 wix napisał(a):coz, sekretariat po ktorejs odmowie z kolei zaczal liczyc kluby, ktore w przyszlym roku beda sie oferowac do przywiezienia wlasnego kola na BATowe zawody :cool3: ;) ;) A my chyba nie musimy :evil_lol: Ghan nie miał żadnych problemów i reszta Cavano chyba też :multi: Quote
fankafanty Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 My na BATowe koło się piszemy :multi: ale czy możemy zabrać swój murek :lol: :diabloti: Quote
Felki Ghandi i Jazz Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Murek z arkadami był rewelka:loveu: Quote
Bzikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Koło nie było złe, zgadzam się, że miały z nim problem raczej tylko pieski mniej doświadczone ;) Mój zaliczył na nim disa, na sobotnim egzaminie, ale potem jak z nim poszłam poćwiczyć na ring przygotowawczy to zrobił poprawnie 10/10... Terier :diabloti: No dobrze, to ja zaczynam wrzucać zdjęcia z soboty :) Nie są zbyt piękne, czasem nieostre, za ciemne, za jasne itd ale to dlatego, że ja jestem laikiem a zdjęcia z zawodów to pierwsze jakie robiłam nowym aparatem... Mam nadzieję, że jednak kogoś ucieszy widok swojego psa na zdjęciu :) Obiecuję poprawę do następnych zawodów ;) Zerówkowy bullo :loveu: belg :lol: przepraszam ale nie odróżniam zbyt wielu belgów, borderów i pyrków ;) Gabi :loveu: jeszcze raz gratuluję Wam tego sobotniego jumpingu! westiki rządzą! Quote
ewka i haker Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ania ładne zdjecia i to bardzo;) http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/SOPOT/2.jpg to jest megaa Quote
Bzikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Dalej lecimy... Ale mój komputer ostatnio ma jakiś problem ze sobą i dogo mi za szybko nie śmiga (a właściwie się snuję i mnie wkurza... wrr akurat teraz musiał mi się komp schrznić), więc nie wiem jak szybko mi się uda wrzucić te wszystkie zdjęcia... Widownia Aidi Quote
Mokka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Hej, Bezikowo, fajne foteczki, dawaj więcej :lol: Quote
Bzikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ewka, Mokka - dzięki, to budujące ;) Zuzia dzięki za zdjęcia Beziczka, wcześniej przegapiłam :loveu: no to dalej... Arabeska eee szelciak :oops: ich też nie odróżniam wszystkich... ok, teraz wiem - Lilla inny szelciak... Nobel A tego już rozróżniam, Ghandi ;) Quote
Bzikowa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Jeszcze Ghan Czesio z MA1 Milo na strefie :evil_lol: Bubsko Wermut Quote
Recommended Posts