Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś mógłby mi doradziś jakieś dobre szkolenie w okolicach Łodzi? Graf to 3-miesięczny Cane corso, ale już zaczyna wprowadzać swoje rządy. Myślę, że im wcześniej zaczniemy tym lepiej.

• 1 month later...
  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ul. Jagodnica, przed boiskiem w prawo a potem to juz widać. Zajęcia przedszkolaków odbywają się w soboty i niedziele o 10.00 (psy małych ras) oraz o 11.30 (te troszkę większe). Zapraszamy serdecznie ;-)

• 4 weeks later...
Posted

Służy przede wszystkim socjalizacji małego psiaka. Psy po takim "szkoleniu" nie są płochliwe, chętnie bawią się z innymi psami, nie boją się ludzi, nie są agresywne, no i są posłuszne ;-) Ale to zależy ile czasu poświęcisz swojemu piechowi.

Posted

I tu się mylisz :D Nauczy cię bardziej rozumieć psa i reagować w odpowiedni sposób na jego zachowanie. Może będzie ci trudno w to uwierzyć, ale zwykłe pogłaskanie może być przez psa różnie odbierane. Zależy w która część ciała go głaszczesz. Być może niektórzy uważają mnie za wariatkę, ale ja zabraniam głaskać mojego psa po głowie. Pies odbiera to jako przejaw dominacji a w jakim celu ma go dominować obca osoba??

Posted

Zasadniczo nie mozna tego określić. Zaleca się rozpoczęcie szkolenia od przedszkola żeby się psiak zsocjalizował z innymi psami - nawet dorosły. Julita, twój pies jest na tyle mały (gabarytowo), że spokojnie możesz przywędrować na przedszkole.

Posted

to dobrze :-)
przynajmniej bedzie mial towarzystwo swoich rozmiarow, bo na psie towarzyszacym maszerowalismy miezy wilczurami, kaukazami, dobermanami itp
oprocz nas byla z maluchow tylko narzeczona Tofiego (west) wiec nawet nie mial z kim sie pobawic po zajeiach

Posted

a jak wyglądają tego typu kursy i szkolenia? bo ja też wciąż się zastanawiam, tylko nie bardzo potrafię to sobie wyobrazić :)) poza tym musiałabym znaleźć coś bliżej, bo niestety nie mam czasu, żeby z bublem jeździć przez całe miasto na widzew...

Posted

moj piesek ma 9 miesiecy, a na szkoleniu bylimy gdy mial skonczyl 5 miesiecy.
juz wtedy widac bylo ozkaki diabelskiego zachowania terierka a na tyle mlody byl ze szybko lapal o co chodzi.
ale chetnie bym z nim pozla jeszcze bo bardzo lubil towarzystwo innych pieskow i zabawy na przeszkodach.
pieski mozna na podworku spotkac, gorzej z przeszkodami :roll: