majqa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ago, z tego, co mi podałaś zrobiłam coś takiego: Przepiękny amstaff Hektor. Porażający smutek. Nieszczęścia chodzą parami. Choć chciałoby się inaczej, w takim przekonaniu tkwić nakazuje historia pięknego amstaffa Hektora, którego przeznaczenie dwukrotnie przywiodło do miejsca stracenia psich dusz... schroniska. Pierwszy raz trafił tam słaniając się na nogach, z gasnącą iskrą życia w oczach i bezmiarem wyzierającego z nich smutku. Opuszczając to miejsce, przepełniony ufnością, dumnie kroczył obok rzekomego pana, który go odnalazł. Płomień nadziei okazał się jedynie nikłym ognikiem. Niedługo potem, wałęsający się ulicami, w jeszcze gorszym niż uprzedni stanie, głodny, zmarznięty, przemęczony ciągłą czujnością, wystraszony i przeganiany przez ludzi Hektor na powrót został doprowadzony do schroniska. Najwyraźniej nie sprawdził się w roli wymarzonego agresora, jakim można było zaszpanować, popisać się przed niejednym zazdrosnym okiem. Ludzie, którym zapadł głęboko w serca, postanowili zawalczyć o jego stan fizyczny i psychiczny. Biedak miał więc leczoną skórę, ta była w opłakanym stanie. Został solidnie odżywiony, by mógł nabrać należnej mu masy ciałka. Największe rany powstały jednakże w jego wnętrzu, wypalając w nim piętno niewiary w lepsze jutro i zawodu na człowieku. Właśnie je najtrudniej wyleczyć. Niezwykle łagodny, nie wykazujący cienia agresji, tak cudny i tak bardzo skrzywdzony nikomu nieznaną przeszłością pies, z dnia na dzień coraz bardziej pogrąża się w zwątpieniu, poddaje i niknie... Z ogromną niechęcią opuszcza budę, jakby nie chciał już dostrzec uroku otaczającego świata, jakby chciał ujść ludzkiej uwadze, czując, że nie stoi za nią nic ponad litością, a to za mało, aby ktoś zechciał zamienić ją w potrzebę ofiarowania mu siebie, uczuć i nowego domu. Ostatnim rzutem na taśmę, wyrwany ze schroniska, umieszczony został w hoteliku dla zwierząt w Bogatyni. Nie może jednak być jego wiecznym rezydentem. Kończą się środki zdobyte na utrzymanie Hektora i czas, jaki przyjęto za wystarczający na poprawę jego sytuacji. Stroniąc od jutra, grzęznąc w przeszłości i bojąc się dnia teraźniejszego, czeka biedak na łut szczęścia i swoją szansę. Jeśli pojawi się ktoś, kto przywróci blask jego oczom, znajdzie w Hetkorze przyjaciela, towarzysza i obrońcę, który po kres swych dni będzie spłacał dług zaufania i miłości! Nie pozwólcie wrócić Hektorowi do schroniska! To będzie największa klęską tego stworzenia, przedsionkiem piekieł i zapowiedzią marnego końca! Jeszcze nie jest za późno... Osoby zainteresowane pomocą Hektorowi proszone są o kontakt z panią Agnieszką, pisząc na adres............ lub dzwoniąc na numer.......................................... Quote
ab-agnieszka Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Majga dziekuje Ci slicznie. Twoj tekst jest jak zawsze powalajacy. Quote
agaga21 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 jest allegro: Przepiękny amstaff Hektor. Porażający smutek. (648143321) - Aukcje internetowe Allegro Quote
fioneczka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 byłam u dzieci, właśnie przyjechaliśmy, jestesmy przemoczeni do gaci :evil_lol:, cali w błocie, mojemu synowi najpierw Roki a później Całus chciały zdjąć gips z ręki za wszelką cenę :evil_lol: - ręka w pozycji do zabawy i coś co przypomina kość :evil_lol: było zachętą do zabawy będą fotki ale później teraz lecimy z Fionką na siku bo chwilowo nie pada Hektorek jest przecałuśny :loveu: Quote
fioneczka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia ale lało i ciemno okropnie Hektor to super psiak ... już nie stroni od obcych, otworzył się na człowieka, jest bardziej ufny Stan skóry jest w stanie dość dobrym, za tydzień postaram się podrzucić dla niego tabletki z kwasami omega 6 i 3 i biotynką Hektorek bardzo przypomina ni Ziutka znaczy Zeusa ... zrównoważony i mądry psiak :loveu: ... tylko kochać Quote
fioneczka Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 pobyt u Marka i dieta czyni cuda ... myślę że jeszcze witaminki i będzie ok skóra nie jest idealna ale wygląda o niebo lepiej niż wyglądała jak widziałam go ostatnio Quote
agaga21 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 szkoda ze wam się pogoda nie udała ale z tego co widzę psiaki bardzo z wizyty zadowolone:lol: mogłabyś powiedzieć cos więcej na temat stanu skóry hektora?czy w takim razie(bo rozumiem ze jest w miarę ok ale nie tak jak być powinno)sama dieta nie wystarczy? Quote
Alicja Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [FONT=Arial]:loveu:jejku to nie ten Hektor co w schronie [/FONT] Quote
ania z poznania Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Jaki cudny jest :multi:! Przypomina mi trochę Ziutka a trochę Twixa, taki słodziak. Quote
agaga21 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 cioteczka ania z poznania wyróżniła pięknisiowi allegro:lol: moze go w końcu ktoś dostrzeże. Quote
anastacia Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 śliczny i silny z niego piesio, cieszę się, że wraca do zdrowia:loveu: Quote
ab-agnieszka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Piekny psiak. Poznam go w srode.:loveu: Quote
ab-agnieszka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Sprawdzalam konto i 28.05 doszla wplata 50zl od aresika. Dziekujemy slicznie juz wpisalam do pierwszego postu:loveu: Quote
Alicja Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [FONT=Arial]Ja wpłacę moją dyszkę razem z bazarkowymi , oczywiście z dopiskiem ;)[/FONT] Quote
ab-agnieszka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]Ja wpłacę moją dyszkę razem z bazarkowymi , oczywiście z dopiskiem ;)[/FONT] Dzieki wielkie Alicja Quote
agaga21 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [SIZE=2]wybaczcie proszę offa: BARDZO PROSZĘ O POMOC! PIĘKNY ASTEK ŻYJE OD MIESIĘCY W "PIWNICY" BEZ WIDOKU SŁOŃCA, BEZ ZAPACHU TRAWY, BEZ KONTAKTU Z LUDŹMI!!! WEGETUJE W ZIMNYM, BETONOWYM POMIESZCZENIU, GDZIE NAWET NIE MA NAJMNIEJSZEJ SZANSY NA TO, BY KTOŚ GO WYPATRZYŁ:-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/baron-3-letni-piekny-pitbull-zyje-bez-slonca-trawy-ludzi-pomoz-127735/ postanowiłyśmy z ab-agnieszką zabrać go do hoteliku ale same nie damy rady... proszę o pomoc dla BARONA!!! proszę o nawet najskromniejsze deklaracje finansowe (choćby po 5, 10, 15 zł) i bazarki na tego pięknego psiaka, który zgnije bez waszej pomocy w tej piwnicy...:-( z waszą pomocą damy radę, wyciągniemy go do hotelu i znajdziemy wspaniały dom! Quote
ania z poznania Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Hektorek pięknie wygląda, na klacie już nie ma alergi, uda zaczynają mu zarastać sierścią. Jest bardzo otwarty, bawi się z Lukasze,ładnie reaguje na komendy, ogólnie słodziak :lol:. Quote
Magda779 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ania z poznania napisał(a):Hektorek pięknie wygląda, na klacie już nie ma alergi, uda zaczynają mu zarastać sierścią. Jest bardzo otwarty, bawi się z Lukasze,ładnie reaguje na komendy, ogólnie słodziak :lol:. Teraz to tylko domek .... oby się taki jak najszybciej znalazł. Quote
ab-agnieszka Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Hectorku kochany teraz Twoj czas. Jest chetny domek we Wroclawiu. Jak tylko bede wiedziala konkrety to dam znac.:eviltong: Quote
Magda779 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Hectorku kochany teraz Twoj czas. Jest chetny domek we Wroclawiu. Jak tylko bede wiedziala konkrety to dam znac.:eviltong: Trzymam kciuki :multi: ..... byle okazał się konkretny, psinka na to BAAARDZO zasługuje Quote
Recommended Posts