Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hahaha jaki lanser:D

A yuka nie koniecznie musi mieć coś z wilka... husky mają bardziej wilczo aniżeli psi wygląd. Gdzieś tam wśród przodków mają wilki;)

Byś to z pewnością zauważył w charakterze psa. Był by dziki i "nieobecny" mniej kontaktowy z ludźmi. Chociażby jak wilczak czechoslowacki. Typowo półwilk:)

[IMG]http://www.psy.elk.pl/zdjecia/dodane/9097_73_31_wilczak-czechoslowacki.jpg[/IMG]

może jego krew ma domieszaną Yuka;) Aczkolwiek ostatnio na haskowym forum pojawił sie też hasior z wilczymi pazurami (również na tylnich łapach) więc te geny gdzieś tam się czasem przebijają:)

Posted

[quote name='sunshine']hahaha jaki lanser:D

A yuka nie koniecznie musi mieć coś z wilka... husky mają bardziej wilczo aniżeli psi wygląd. Gdzieś tam wśród przodków mają wilki;)

Byś to z pewnością zauważył w charakterze psa. Był by dziki i "nieobecny" mniej kontaktowy z ludźmi. Chociażby jak wilczak czechoslowacki. Typowo półwilk:)

[IMG]http://www.psy.elk.pl/zdjecia/dodane/9097_73_31_wilczak-czechoslowacki.jpg[/IMG]

może jego krew ma domieszaną Yuka;) Aczkolwiek ostatnio na haskowym forum pojawił sie też hasior z wilczymi pazurami (również na tylnich łapach) więc te geny gdzieś tam się czasem przebijają:)[/QUOTE]

oh wiem, mnie nie zalezy czy jest czy nie, a to byl ciekawy kometarz co do maszego psa wygloszony przez indianina:) a jak juz nie wytrzymam to w kincu zrobie te testy DNA i wtedy zobacze:)

Posted

[quote name='sunshine']słuchaj, jeśli bym miała na to fundusz to bym nie wytrzymała na twoim miejscu:P hyhy
Indianie to mądrzy ludzie podobno:D a nóż widelec coś w tym psiaku siedzi:D[/QUOTE]

no ciekawoac to jest:) a co do funduszow, moze by sie znalazly ale byly wazniejsze wydatki zwiazane z narodzinami corki:), poczekam jak bede szedl na coroczna kontrole i beda Yuce pobierac krew to wtedy sie zrobi, :) i wtedy sie dowiem co w nim siedzi:)

• 2 weeks later...
Posted

Witam :) obejrzałam całą galerię Yukiego!

Wiesz, czasem myślę, że to one sobie nas wybierają, a nie my ich.
Neo trafił do mnie jako 9-miesięczny młodzieniaszek, pierwszy właściciel go nie chcial.
Potem kilka dni był u kogoś innego i dopiero pod mój dach.

Początki były bardzo trudne, ale nawet przez chwilę nie myslałam, by go oddać.
Najpiękniejsze zdjęcie w Twojej galerii to jest to, gdzie Yuki położył pysk przy Dzieciątku :)

pozdrawiam serdecznie!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Jasmin_43']Witam :) obejrzałam całą galerię Yukiego!

Wiesz, czasem myślę, że to one sobie nas wybierają, a nie my ich.
Neo trafił do mnie jako 9-miesięczny młodzieniaszek, pierwszy właściciel go nie chcial.
Potem kilka dni był u kogoś innego i dopiero pod mój dach.

Początki były bardzo trudne, ale nawet przez chwilę nie myslałam, by go oddać.
Najpiękniejsze zdjęcie w Twojej galerii to jest to, gdzie Yuki położył pysk przy Dzieciątku :)

pozdrawiam serdecznie!

dziekujemy bardzo:)

Wiesz, czasem myślę, że to one sobie nas wybierają, a nie my ich. To jest bardzo trafne i calkowicie sie z tym zgadzam:) moja poprzednia sunia ( mix dobremana i rotka) tez tak do mnie trafila, byla oddawana dwa razy, a teraz juz jest z nami ( u mojej mamy bo jej nie chciala oddac jak sie wyprowadzalem) juz 14 lat i za dwa tygodniebedzie miala 15 urodziny, tez wspanialy pies , i Yuka jest naprawde wspanialym psem chociaz poczadki nie byly takie latwe:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='sunshine']http://i53.tinypic.com/25kpy84.jpg

ten wzrok mówi "new sister papi?" :D

a ty go tak luzem puszczasz w lasach?:)

Jeśli tak to napisz mi jak tam z instynktem u niego, czy potrafi się pognać za czymś i wraca, czy nie odchodzi na krok.

Ja kiedyś w lasach Shire puszczałam ale teraz się boję. Na pozostałych terenach puszczam ją jak zawsze.

ja go po lesie tez nie puszczm tak:) instynkt jak instynkt, jak go cos ciekawi to pogoni ale wraca:) a tak naprawde to jest puszczny tylko na wyspach albo polwyspach:) gdzie wiem ze nie ma duzych zwierzat:) ( ala sarny , wilki niedzwiedzie) i nie chodzi przy nodze ale za to czesto sprawdza gdzie ja jestem:)
a ze nie lubi plywac to jest dla mnie bezstresujace a dla niego wspaniala frajda:)
a co do odwowylania:) mam taka komende ze jak chce gdzies isc to wolam do niego " let's go" wiec na te komende potrafi sie" wykupkac " bo wie ze bedziemy wychodzili z dog run, w psim parku to samo:) zaraz do wyjscia leci, a ciekawostka jest ze w to miejsce przyplynelismy lodka:) i wolam do niego "let's go" a on wypad z krzakow i biegiem do lodki, wskoczyl na dziub i patrzy sie zdziwiony ze my tak wolno idziemy a on juz czeka:)